Tarihi belgelendirmeye devam ediyorlar

Tarihi belgelendirmeye devam ediyorlar

17.01.2020 10:21:59

Silivri Tarih Derneği, Selimpaşa'daki Osmanlı Eseri İkizli Çeşme'nin 3 boyutlu printer ile ölçekli olarak baskısını gerçekleştirerek eseri Silivri dijital arşivine kazandırdı.

Silivri Tarih Derneği tarafından gerçekleştirilen açıklamada; Selimpaşa'daki Osmanlı Eseri İkizli Çeşme'nin rölövesini alarak belgeleme çalışmalarının gerçekleştirildiği duyuruldu. Paylaşılan bilgi notunda: “3 boyutlu olarak modellediğimiz ve 3 boyutlu printer ile ölçekli olarak baskısını gerçekleştirdiğimiz eseri Silivri dijital arşivine kazandırdık. Bu yöntem ile Silivri'deki tüm eserlerin kazanılmasını ve belgelendirilerek korunmasını dernek olarak sağlayacağız” denildi.
İKİZLİ ÇEŞME'NİN TARİHÇESİ
Çeşmenin tarihsel geçmişi hakkında da şu açıklamaya yer verildi: “Bu Çeşme Selimpaşa'ya bugünkü adı verilen Osmanlı, İmparatorluğu döneminde Sultan II.Mahmut'un Sadrazamı olan Benderli Selim Sırrı Paşa tarafından 1828'de inşa edilmiştir.
Selim Sırrı Paşa, 1827 yılının Nisan ayında ordusuyla Bigados'a gelerek burada yaklaşık 14 ay kaldı. Ve ayrıldıktan bir süre sonra Bigados ile şahsen ilgilendi.”

YORUM YAP