Sevginar Sali

Soylu olayının Silivri etkileri

Ulusal konuları köşemde değerlendirmek pek alışkanlığım değil Ankara gündemini takip eden meslektaşlarımıza haksızlık gibi geliyor birazcık bana… Ancak İçişleri Bakanımızın istifa kararına sıradan bir genel siyaset olayı, Süleyman Soylu'ya Hükümet'in her hangi bir bakanı muamelesi yapamayacağım. Her şeyi bir yana hele ki son yerel iktidarımızın şekil almasındaki üstün gayretlerini hiç göz ardı etmek mümkün değil.

İstanbul bölgesel siyaset geçmişi, Silivri ile bu sürece dayanan ilişkileri bir yana Soylu'nun yeni dönem belediye başkanımız ile iletişimi tek kelime ile olağan üstü sayılabilecek düzeyde. İttifak ortaklığı bir yana farklı partiden geldiklerini, kimi durumlara karşın Silivri'ye özel bir ehemmiyette birleştiklerinin faydalarını ilçe olarak ziyadesiyle görüp, yaşıyoruz ve daha kazanacaklarımız bitmedi.

İstifa haberinin ardından Soylu'nun da hepimiz gibi zor bir süreçte oldukça duygusal bir karar verdiğini düşündüm. Devlet işlerinin ise mantık ve akıl çerçevesinde yürütüldüğüne inancımdan hareketle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerekeni yapmasını bekledim. Ve olması gereken fazla zaman kaybedilmeden gerçekleşti. Başkanlık sisteminin faydaları yok değil var işte : )

Neyse Soylu'nun istifasına ben ve AK Partili olmayan hatta karşıt düşüncedeki insanlar bile üzülürken, gecesini gündüzüne kattığı teşkilatın resmiyetteki sessizliği çok derin ve bir o kadar yaralayıcıydı bana soracak olursanız… Soylu'nun görevine kaldığı yerden devam etmesine karşın “Bu dikiş tutmaz” diyenler haklı ama bu Bakan Bey ve Cumhurbaşkanı ile alakalı değil… AK Parti'nin içinde oluşan uçurum ile ilgili… AK Parti kan kaybını durduramıyor… Sağlık sorunları nedeniyle siyasete ara vermiş bulunmaktayız ancak zaman da akıp gidiyor, sarılmayan yaraların kan kaybettirmesi de aynı şekilde…

Demem o ki; Soylu'nun kalması süreci hızlandırmadı evet ama AK Parti'nin erimesini de durdurmadı.

Uzun lafın kısası Süleyman Soylu'nun Türkiye açısından da Silivri bakımından da İçişleri Bakanlığı koltuğunda kalması iyi oldu. Elini güçlenerek bu süreçten çıkmasının etkileri de aynı şekilde olumlu olur kuşkusuz…

 

GÜNÜN SÖZÜ

“Başkalarının yaptıklarını, düşündüklerini, ima ettiklerini ya da söylediklerini kişisel algılamayın. Herkes kendi inanç sistemi içinde düşünür ve kendince yargılara varır. Dolayısıyla insanların sizin hakkınızdaki düşünceleri sizin şahsınızdan çok kendileriyle ilgilidir...”

*Don Miguel Ruiz

 

 

YORUM YAP