Silivri’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı

Silivri’de Ahilik Haftası etkinlikleri başladı

18.09.2019 13:25:29

Silivri'de 2019 yılı Ahilik Haftası kutlamaları kapsamında etkinlikler başladı. Bu çerçevede Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimi, Ticaret Bakanlığı İstanbul Ticaret İl Müdürlüğünden Mahmut Gündoğdu ve Serdar Çerimli'yi ahilik kültürü üzerine farkındalık oluşturmak adına İlçe Halk Kütüphanesi'nde ağırladı.

Ahilik Haftası, tüm yurtta olduğu gibi Silivri'de de 16-22 Eylül 2019 tarihleri arasında kutlanmaya başladı. Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer'in öncülüğünde, yönetiminin tam kadro eşliğinde düzenlenen programa Ticaret Bakanlığı İstanbul Ticaret İl Müdürlüğünden Mahmut Gündoğdu ve Serdar Çerimli katıldı. Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan da programda hazır bulundu. Tarihimizde silinmeyecek etkiler bırakmış olan Ahilik kültürünü ve felsefesini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak adına yapılan değerlendirme toplantısı, 32. Ahilik Haftası'na dikkat çekmek amacıyla özel kitap sergisi hazırlayan Silivri İlçe Halk Kütüphanesi'nin Müdürü Ufuk Tuncel'in örnek misafirperverliğiyle kaydedildi.

Ahilik Haftası kutlamalarının Silivri'de çeşitli etkinliklerle devam edeceğini dile getiren Başkan Koçer, “Ahilik teşkilatının kurucusu gönül adamı Ahi Evran-ı Veli'yi rahmet ve minnetle yad ederken, başta Türkiye ekonomisinin temel dinamiklerinden esnaf ve sanatkârlarımız, tüccarlarımız, sanayicilerimiz olmak üzere bütün vatandaşlarımızın Ahilik Haftası'nı yürekten kutluyor, bu vesileyle birlik ve beraberlik duygusunun büyüyerek devam etmesini temenni ediyorum. Hafta boyunca tertip edilecek etkinliklerin hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP