Silivri Çevre Derneği'nden Kaymakam ve Başkan’a görev çağrısı

Silivri Çevre Derneği'nden Kaymakam ve Başkan’a görev çağrısı

12.07.2016 08:57:06

Danamandıra Tabiat Parkının sessiz sedasız 49 yıllığına Esenyurt Belediyesine kiralanma şeklinden sonra bölgede yapılan doğal özellik ile zenginlikleri tahrip eden imalatlar konusunda Çevre Derneği uyarma görevini yerine getirmeyi sürdürüyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü denetiminde bulunan Danamandıra Tabiat Parkının 49 yılığına Esenyurt Belediyesine kiralanmasından sonra tartışmalar gündemimizden eksik olmuyor. Parkın kiralama konusundan sonra Esenyurt Belediyesinin tabiat ortamında gerçekleştirdiği imalatlar şaşkınlıkla takip ediliyor. “Tabiat Parkının doğasına uygun şekilde düzenleme yapılacağı” açıklamalarına rağmen göletlerin çevresine dökülen betonlar ve çevreye inşaat esnasında verilen zararlar dikkat çekiyor.
İlçemizin en önemli doğal güzellikleri arasında yer alan Tabiat Parkı, Esenyurt Belediyesinin eline geçtikten sonra her geçen gün yok edildiği endişeleri artmakta. Belediyenin izlediği yapılaşma yaklaşımı tabiat parkının doğal güzelliğini ortadan kaldırma tehlikesiyle dikkat çekmekte.


BETON YIĞINI TEHLİKESİ
Doğal tabiat varlığı görünümünden çıkma tehlikesi yaşayan Danamındıra göleti ticari bir alan haline dönüştürülerek, çevresinde beton dökülerek yapılan imalatlar endişe verici.

KORSAN, KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANINI GÖREVE ÇAĞIRDI
Bölgede bayramda incelemelerde bulunan Silivri Çevre Derneği Bakanı Ali Korsan, “Danamandıra 1. derece SİT alanı göllerini Esenyurt Belediyesi tahrip etmeye devam ediyor. Köylü samanlık yapmaya kalkınca Büyükşehir Belediyesi hemen kepçelerle yıkıyor. Esenyurt Belediyesi'ne dur diyen bir kamu yetkilisi yok mu? Silivri Kaymakamının ve Silivri Belediyesini göreve davet ediyorum” dedi.
Haber MERKEZİ

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Meclis erkene alındı
Sonraki » Hayaller Paris...

YORUM YAP