Silivri Belediyesi 300 dönüm arpa tohumu ekti

Silivri Belediyesi 300 dönüm arpa tohumu ekti

13.11.2019 16:35:44

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında 300 dönüm arazide arpa tohumu ekildi. Haziran ayında hasat edilecek olan tohumlar Silivrili çiftçilere bedelsiz dağıtılacak.   

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın “Çiftçiye Tohum Desteği Projesi” kapsamında yürütülen çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. 11 Ekim 2019 tarihinde ilk adımı atılan projede, 1 ay içerisinde 300 dönüm arazide arpa tohumu ekildi. Silivri Belediyesi Tarımsal Üretim ve Araştırma Merkezi'nde (TÜRAM) 50 bin metrekare, Gümüşyaka ve Alipaşa'da 250 bin metrekare olmak üzere toplam 300 bin metrekare arazi işlendi. Silivri Belediyesi'ne ait arazilerde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda “Sertifikalı Yerli Arpa Tohumu” elde edilecek ve Haziran ayında yapılacak tohum hasadının ardından Silivrili çiftçilere ücretsiz dağıtılacak.

BAŞKAN YILMAZ: ÇİFTÇİLERİMİZE BEDELSİZ DAĞITACAĞIZ

Üretimi desteklemek ve çiftçilerin yanında olmak için böyle bir projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 1 ayda 300 dönüm arazide ekim yapıldığını açıkladı. Çiftçilerin tohum ve saman maliyetlerini en aza indirmeyi amaçladıklarını aktaran Başkan Yılmaz, daha önce ekilmeyen belediyeye ait arazilerin kullanıldığını ve elde edilecek tohumların bedelsiz dağıtılacağını belirtti.

“MUTLU ÇİFTÇİ MUTLU SİLİVRİ”

Projeye katkı sunan birçok işadamı olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, imece usulüyle bir araya gelindiğini ve el birliği ile bu projenin hayata geçtiğini anlattı. Belediye kasasından harcama yapılmadığının özellikle altını çizen Başkan Yılmaz, “Çiftçiye Tohum Desteği Projemizi imece usulüyle hayata geçirdik. İşçilik, gübre, ilaç maliyeti dahil belediyemizden hiçbir harcama yapılmadan başlattığımız projemizde, elde edilen arpamızı ‘Sertifikalı Yerli Arpa Tohumu' olarak, ayrıca çıkan samanı da hayvancılık yapan çiftçimize ‘bedelsiz' olarak vereceğiz. Bu projeye katkı sunan çok kıymetli paydaşlarımız var. Geniş bir tanıtım programı düzenleyerek Silivrili hemşehrilerimize duyuracağız. Göreve gelirken söz verdiğimiz gibi çiftçilerimizin her zaman yanında olacağız ve üretime her zaman destek vereceğiz.” dedi.

YORUM YAP