Silivri 4.6 şiddetinde sallandı

Silivri 4.6 şiddetinde sallandı

24.09.2019 11:53:40

Sabah saatlerinde meydana gelen deprem insanları sokağa dökerken, kısa süreli endişenin ardından vatandaşlar evleri ve iş yerlerine geri döndüler.

Saat 11: 01'de İstanbul'da Marmara Denizi'nin Silivri açıklarında meydana gelen deprem İstanbul'un birçok ilçesinden de hissedildi. AFAD, depremin merkezinin İstanbul'un Büyükçekmece ilçesi ile Tekirdağ'ın Marmara Ereğlisi arasında olduğu ve büyüklüğünün 4.6 olduğunu duyurdu. Sarsıntının yerin 5,36 km derinliğinde olduğu ifade edildi.

BELEDİYE BAŞKANI: YARALI YOK, HASAR YOK

Depremin meydana geldiği esnada Beyciler'de bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Köyde deprem hissedilmedi ancak şehir merkezindekilerle görüştük orada hissedilmiş. Silivri'de deprem konusunda hassasız, dört deprem gözlem evimiz var. Yetkili isimlerle de görüştüm. Büyük bir deprem beklemediklerini söylediler. Son sarsıntılar ile birlikte deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleştik. Herhangi bir hasar ve yaralı söz konusu değil. Bize ulaşan can kaybı yaralanma ve ya mal kaybı söz konusu değil” diye konuştu.

İSTANBUL VALİLİĞİ: HASAR İHBARI YOK

İstanbul Valiliği ise yaptığı ilk açıklamada herhangi bir hasar ihbarı bulunmadığını duyurdu. Açıklamada “İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından alınan bilgiye göre; Marmara Denizi Silivri Marmara Ereğlisi açıklarında, bugün saat 11.00'de 4.6 Mw şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrasında ilimizdeki AFAD, AKOM, 112, 155, 156 ihbar hatlarına şu ana kadar herhangi bir hasar ihbarı yapılmamıştır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla duyurulur” ifadelerine yer verildi.

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki Oyunu okumak çok önemli!
Sonraki » Sürpriz istifa

YORUM YAP