SİAD: İnalcık’ı şükranla anıyoruz

SİAD: İnalcık’ı şükranla anıyoruz

1.08.2016 14:30:47

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, hocaların hocası olarak tanınan Prof. Dr. Halil İnalcık'ı ülkesine yaptığı hizmetler dolayısıyla şükranla andı.

Silivri Sanayici ve İş Adamları Derneği, hayatı boyunca ülkesine bilim yolunda hizmet veren Prof. Dr. Halil İnalcık'ı kaybetmenin üzüntüsünü paylaştı. Dernek adına Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Kocabaş yazılı açıklamada bulunarak şu sözlere yer verdi: “Memlekete hizmet nasıl yapılırın cevaplarından biri de; bilimle, araştırmayla olurdur.
Hocaların hocası olarak tanınan Halil İnancık'ı kaybettik. Silivri SİAD ülkesini seven üyelerden oluştuğu için, ülkesine hizmet edenleri de unutmaz. Prof.Dr.Halil İnalcık da hayatı boyunca ülkesine bilim yolunda hizmet vermiş, 25 kitap yanında 300'e yakın makale yazmış, Osmanlı tarihini bütünüyle ve çok detaylı olarak inceleyerek tarihimizden örnek almamıza vesile olmuştur. “Türk tarihçilerine bir öneride bulunmak gerekirse diyebilirim ki daima belgelere sadık kalın. Eğer hakikati ortaya çıkarırsanız bu daima bizim lehimizedir, çünkü bugüne değin tarihimiz hakkında yazılanların çoğu ya yalandır, ya çarpıtmadır. Eğer mübalağa ederseniz kendinizi kabul ettiremezsiniz, sizi ciddiye almazlar.” diyecek kadar bilim insanlarına örnek olmayı ve hocaların hocası lakabını almayı hak etmiştir. Böyle değerlerimizi yitirmek bizleri üzüyor. Allah rahmet eylesin, Türk Milletine yaptığı hizmetler için kendisini şükranla anıyoruz.”

 

YORUM YAP