Engin Akın

Sertan Güriz ve Çatalcaspor

Belki de liglerin en genç teknik adamı. Teknik patronluk serüvenine kendi köyü olan Kamiloba'da 2008 tarihinde başladı ve sonraki sezonda ise Celaliyespor'da devam etti. Ardından Kumburgazspor ve bir sonraki sezonda ise Silivrispor'da altyapıda devam etti. 2013-2014 sezonunda Silivrispor ile profesyonellik kariyerine başladı. Sonrasında ise Büyükçekmece Tepecikspor'da kısa bir dönem ve Hüseyin Koçer İnşaat Çatalcaspor'da ise zirveye ulaştı.

İzmir'de oynadığı yıllarda tanır ve takip ederdim, sonrasında ise Silivri'deki kısa ticaret hayatı bittikten sonra yapması gerekeni yaptı ve teknik adamlığa soyundu. İlk amatörlük yıllar sıkıntısız geçtiyse de profesyonellik hayatı oldukça şanslı ve kısmetli başladı. Devamında ise Silivrispor ile yollar ayrıldı ve Çatalcaspor'da ise ustalık mertebesine erişti diyebilirim.

Çıraklık döneminde çalıştırdığı Silivrispor'u 2. Ligin kapısına kadar getirdi. Kalfalık döneminde ise Tepecikspor vardı. Ustalık dönemini ise Çatalcaspor'da yaptı.

Çatalcaspor bu sezon sportif tarihinin en güzel yıllarını yaşadı diyebilirim. TFF 3. Lig 2. Grupta mücadele etti grubunu 7.sırada bitirdi. Oynadığı 34 maçta 13 galibiyet, 9 beraberlik, 12 yenilgi aldı, rakip kaleye 39 gol atarak, kalesinde 45 gol gördü ve -6 averajla ligi 48 puanda tamamladı.

Bu lig için iyi bir derece oldu. Son haftalarda ise yaşadığı oyuncu krizleri ile belki de şampiyonluğu kaçırdı denebilir.

Sözün kısası taze fasulye ile mücadele etti ve ligi en iyi yerde tamamladı. Bir de kuzu çevirme ile ligi tamamlayanlar var.

Kıt imkânlarla tamamen dostane yaklaşımlarla bana göre göze hoş skora çabuk gidebilen bir oyun oynattı. Silivrispor deplasmanda oyduğu zamanlarda iç sahadaki tüm maçlarını kaçırmadan takip ettim diyebilirim. Bunun için hakkında yorum yapabilecek kadar bilgi sahibiyim.

İdmanlarını takip ettim, tesislerde oyuncularla muhabbet ve sohbet etme imkânı buldum. Yardımcı hocalar ile çay içmişliğim, yine yemekhanesinde de çorba içmişliğim var.

Tesislerin kapıları her zaman açıktı, Sertan hocanın kapısı ise adam gibi çalana daima açıktı. Çok çaldık kapısını ve girdik içeri. Yanına gidemediğimiz zamanlarda da telefon kadar yakındı bizlere. Ne zaman arasak bir açıklaması mutlaka vardı.

Canı sıkkın olduğunda bile sıkılmadan öz eleştirisini yapabilen ender teknik adamlardan. Yani hamdı-pişti şimdi tam oldu.

Yeni sezonda Çatalcaspor'da sözleşmesi devam ediyor. Tekliflerin varlığını biliyorum. Kendisine ulaşmak için telefonlarını benden isteyen kulüpler de var. Burada Çatalcaspor'un tavrı ve hedefi rotayı belli edecek gibi gözüküyor.

Bu sezon Çatalcaspor şampiyon olmuştur.

Sertan Güriz bu sezonun ardından ustalığını kanıtlamıştır.

Ve yine Çatalcaspor yeni sezonun hedefini iyi belirlemeli ve ona göre imzalarını attırmalı.

Yeni sezon bekleniyor hem de sabırla.

YORUM YAP