Selimpaşa ikiye mi bölünüyor?

Selimpaşa ikiye mi bölünüyor?

9.06.2016 13:04:07

Silivri'nin arazi genişliği açısından büyük, nüfus bakımından en kalabalık mahallelerinden olan Selimpaşa Mahallesinin ikiye ayrılması planlanıyor. 

Halktan gelen talebi dikkate alan belediyesi meclisi, Haziran ayı toplantısında Selimpaşa Mahallesinin iki ayrı mahalle olacak şekilde bölünmesini görüştü. Konuya ilişkin açıklama yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, gelecekteki yerleşim hareketi göz önüne alınarak Selimpaşalılara daha iyi hizmet götürülmesi adına mahallenin ikiye bölünmesinin ihtiyaç duyulan bir düzenleme olduğunu belirtti. Gündem maddesi, meclis kararı alınmak üzere İmar Komisyonu ve İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.

BAŞKAN IŞIKLAR, RAMAZAN AYINI KUTLADI
Özcan Işıklar, meclis gündemine geçmeden önce içinde bulunduğumuz Ramazan ayı münasebetiyle bir konuşma yaparak tüm meclis üyelerinin ve İslam âleminin Ramazan-ı Şerifini kutladı: “Değerli meclis üyelerimiz, bugün Ramazan ayının birinci günü; bu mübarek günün bütün İslam alemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah ilçemizde de inançlarımızın ve değerlerimizin yükseldiği bir ay olarak geçer. Bu vesileyle Ramazan ayınızı en içten dileklerimle kutluyorum.”

ŞİŞMAN, TERÖR BELASININ SON BULMASINI DİLEDİ
Işıklar'dan sonra söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Tamer Şişman, “Sayın başkan, kıymetli meclis üyeleri, değerli hazirun; ben de Ramazan ayının İslam âlemine hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Dünyada devam eden savaş, terör gibi birlik ve beraberliğimizi bozacak saldırıların sona ermesi bir an önce son bulması dileklerinde bulunarak herkese hayırlar getirmesinin temennisinde bulunuyorum.” şeklinde konuştu.

HAZİRAN MECLİSİNDE GÖRÜŞÜLEN DİĞER GÜNDEM MADDELERİ
Silivri Belediye Meclisinin Haziran Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşiminin I. Oturumunda görüşülen gündem maddelerinden 3'ü oybirliği ile karara bağlanırken, geriye kalanlar ilgili komisyonlara havale edildi. Mazeretleri dolayısıyla toplantıya katılamayan Cumhuriyet Halk Partisi Meclis Üyelerinden Cengiz Aksu, Zafer Bıyıklı, Ünal Doğrul ve Figen Yıldız; Adalet ve Kalkınma Partisi Meclis Üyelerinden Rıfat Kutlu ve Osman Umuç izinli sayıldı. 6 Haziran Pazartesi günü Özcan Işıklar Başkanlığında toplanan belediye meclisi yeterli çoğunluğun sağlanmasının ardından başladı.

OYBİRLİĞİYLE KABUL EDİLENLER
 Silivri Adliyesi otoparkında makam araçlarının park edildiği bölüme sundurma yapılmasının görüşülmesi oybirliği ile kabul edildi.
 İstanbul Büyükşehir Belediyesince asfalt ve asfalt elemanlarının faaliyetlerinde kullanılması için belediyemize verilen yardımın kabul edilmesinin görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.
 Belediyeye hibe edilecek 1 adet aracın hibe kabulünün görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi.


KOMİSYONLARA HAVALE EDİLENLER
 Belediyemiz ile Tüm-Bel-Sen (Memur Sendikası) arasında imzalanan toplu sözleşmenin onaylanmasının görüşülmesi Hukuk Komisyonuna havale edildi.
 Silivri İlçesi, Alipaşa Mahallesi Güneyi 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı içinde yer alan, 351 ada, 13 parsellere ait plan değişikliğine yapılan itirazın görüşülmesi İmar Komisyonuna havale edildi.
 İlçemiz sınırları içerisindeki isimsiz parkların isimlendirilmesinin görüşülmesi İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.
 Silivri Selimpaşa Mahallesinin iki ayrı mahalle olacak şekilde bölünmesinin görüşülmesi İmar Komisyonu ve İsim Tespit Komisyonuna havale edildi.


Hazal BAŞARAN

YORUM YAP