Lerzan Öke

Renginar M.Sali’nin sanatsal başarısı


Basın mesleğindeki başarısına sanatı da ekleyerek ilk kişisel resim sergisini 28 Şubat 2014 Cuma günü Silivri Belediyesi Nikah ve Sergi Salonu’nda açan Renginar M.Sali sadece sergisinde yer alan eserleri ile değil, bu eserleri artistik sunum tarzıyla da dikkati çekti.

Silivri Kaymakamımız ve Belediye Başkanımızın birlikte açtıkları sergiyi elit bir davetli grubu izlerken, mum ışıkları ve müzik eşliğinde sunulan sergiyi daha da anlamlı kılıyordu. Serginin daha ilk saatleri içinde eserlerden 4-5 tanesinin satılmış olması da sanatçının başarıya sağlam adım attığının göstergesiydi. Renginar M.Sali, Ressam Niyazi Bulut’un öğrencisi olduğunu sadece sergi davetiyesinde değil, her ve vesile ile dile getiriyor. Ben de bu nedenle sergide yer alan 20 eserin iki, üç çalışmanın ötesinde geriye kalan yağlıboya çalışmaları için sadece sanatçımızı değil, özellikle yağlıboya spatül ile yaptığı peyzaj ve natürmortlar için hocasını da kutluyorum.

Silivri Kültür Merkezi’ndeki resim kurslarına 2010 yılında başlayan 2-3 ay kadar kara kalem çalıştıktan sonra Niyazi hocanın onayı ile yağlıboya çalışmalarına başlayan Renginar M.Sali’nin araştırmacı kişiliği dikkati çekmekle beraber, dört sene gibi kısa bir süre evvel başlayan sanatsal macerasının ileriki yıllarda daha da sağlam temellere dayanacağını seyircide uyandırıyor. Ayrıca eleştiriye açık yanını muhafaza ettiği sürece ileriki yıllarda daha görkemli sergiler açacağı kanısındayım.

Gerek basın mesleğindeki başarısı ve gerekse sanatsal yolda iki defa meslektaşım olan Renginar M.Sali’yi kutluyor, ileriki yıllarda sesini ilçemiz sınırları dışına ve hatta dış ülkelere duyurmasını diliyorum.


YORUM YAP