Sevginar Sali

REFERANDUM HATIRLATMASI


Ben Ekmeleddin İhsanoğlu ile ilgili Silivri konusunda %55 beklentimi yazmıştım dün. Bazı arkadaşlar 2010 Referandumu hatırlatmasında bulunarak, ilçemizden çıkan %60’lık Hayır’a işaret etti. Çatı adayına aynı mantıkla benzer bir destek çıkması gerektiği vurgusunu yaptılar. Benim Işıklar’dan beklentim yine alt düzeyde kaldı bu arkadaşların hayalleri yanında. Demek ki katkı sunmadıkları takdirde içinde bulundukları gemi %53 oy oranı yakalarken, destek verseler % 60’ları bulurdu… Işıklar’la aynı gemide olduklarını pek inkâr edemiyorlar da saltanat kayığı mevzusuna takılmış vaziyette özellikle birisi : ))) Konuşup, konuşup "Yazmayasın sakın bunları” dedikleri için böyle Mors Alfabesi benzeri yöntemle aktarıyorum bazı mevzuları. Gazeteciliği bir kenara bıraksak bile insanım sonuçta; içimde tutacaklarımın bir sınırı var…
Reis bey çok sinirlendiyse en çok sevdiği meclis üyesinin hafta sonu koordinatlarını verebilirim… Birlikte tatil yapıp, stres atarlar : ))) Biz de Silivri’de kalıp kafamızı dinleriz…
• En çok sevdiği derken; severse kalbinde, nefret ederse aklından çıkarmazmış insan bir kişiyi… Yani her durumda iletişim tam hız : ))

AHENK, BELEDİYEYİ TEMSİL EDECEK
Silivri Belediyesi ile imzaladığı işbirliği protokolü çerçevesinde çalışmalarını sürdüren Ahenk Sanat Kulübü, Cumartesi günü Nevşehir’de yapılacak olan Hacı Bektaşi Veli Festivalinde ilçemizi temsil edecek. Başarılar diliyoruz.

KAMUDA NEZAKET
Dün meslektaşımız Müge Cesur, Devlet Hastanesi acilinde yaşadıkları kimi sıkıntıları son derece zarif bir dille aktarmış. Biz gazeteciler gördüğümüz eksiklikleri ve sıkıntıları iletirken bu kadar kibar olmaya özen göstermeyiz genelde de o durumun ve konunun hassasiyetinin hakkını vermiş. Kamuda bir nezaket sorunu var kabul etmek gerekir. Kısa bir süre önce adliyede bir hâkimle (hakime bir de) yaşadığım ve rahatsızlık duyduğum benzer bir örneği aktarmıştım. Yazdım da ne oldu? Muhtemelen bir şey değişmedi ama en azından içimde kalmadı. Karşı tarafta da muhakkak belli bir etki uyandırmıştır tümden değiştirmese de… Adliye, hastane, belediye veya emniyet… İnsani nezaket kuralları içinde hareket etmek stresine, yoğunluğuna, zorluğuna karşın hiç de o kadar kolay değil; kabul! Hangi bahanenin arkasına sığınırsa sığınsın buradaki görevini icra ederken kabalık yapanlar bilsinler ki eksiklikleri asla anlayış, hoşgörüyü hak etmiyor. Gösteriliyorsa karşı tarafın insanlığındandır! Bir doktor acildeki yoğunluğu kaldıramıyorsa görevi bırakacak, gidip evinde istirahatını yapacak! Yerine mesleğinin hakkını ve kendisinden yardım bekleyen hastaları kırmadan, üzmeden görevini yapacak bir doktor mutlaka bulunur. Zor durumda olan insanlara karşı anlayışsızlığı ve kabalığı deşifre etmek, bu eksikliği taşıyan insanları afişe etmek farz bence. Kaleminize sağlık Müge Cesur Özmen!

YORUM YAP