Recep Akıncı, ikinci dönemi garantiledi

Recep Akıncı, ikinci dönemi garantiledi

13.03.2018 09:52:02

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın 2014-2015-2016-2017 yıllarına ait Olağan Genel Kurul toplantısında sürpriz yaşanmadı. İki listenin yarıştığı seçimde Mevcut Başkan Recep Akıncı, güven tazeleyerek daha güçlü şekilde yeniden başkanlığa seçildi.

Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'nın 2014-2015-2016-2017 yıllarına ait Olağan Genel Kurul toplantısı; 10 Mart 2018 tarihinde, Cumartesi günü, saat 11.00'da, Mega Silivria adresinde yapıldı. İki listenin yarıştığı kongrede mevcut başkan Recep Akıncı'nın listesi 323 oy alırken, rakibi Aliş Eren'in listesi 179 oy aldı. Totalde 504 üyenin oy kullandığı kongrede 2 adet oy geçersiz sayıldı.

YOĞUN KATILIM OLDU
Genel Kurul'a; Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve yönetimi, MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın ve yönetimi, DP İlçe Başkanı Halide Avlu ve yönetimi, İYİ Parti İlçe Başkanı Ozan Ersaraç ve yönetimi, Saadet Partisi İlçe Başkanı Kadir Tokalı ve yönetimi, Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Sebahattin Öpçin ve yönetimi, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Nuray Koçer ve yönetimi, Silivri Sanayi Sitesi Başkanı Ercan Çalışkan, Silivri Küçük Sanayi Sitesi Başkanı Şaban Erdan, Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Silivri Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Zahir Muslu, Alibeyspor Kulübü Başkanı Ali Tonta, Güreş Ağası Çetin Ceylan, Cazgır Recep olarak tanınan Recep Koşan, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çevre ilçelerin Oda Başkanları ve temsilcileri ile Silivri Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'na kayıtlı üyeler icabet edenler arasındaydı.

RECEP AKINCI VE YÖNETİMİ İBRA EDİLDİ
Genel Kurul'un Divan Başkanlığını İstanbul Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz yürüttü. 2014-2015-2016-2017 yılları dönemine ait Yönetim Kurulu faaliyet raporu, 2014-2015-2016-2017 yılları dönemine ait Denetim Kurulu faaliyet raporu, 2014-2015-2016-2017 yılları dönemine ait Bilanço gelir ve gider hesapları okundu ve sorunsuz bir şekilde müzakere edildi. 2014-2015-2016-2017 yılları dönemine ait Bilanço gelir ve gider hesapları da oybirliği ile kabul edildi. Yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu ayrı ayrı ibra edildi.

IŞIKLAR, ÜLKEMİZİN GELECEĞİNDE SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ETKİSİNİN BÜYÜK OLDUĞUNU BELİRTTİ
Düşüncelerini dile getirmesi üzere kürsüye davet edilen Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, sivil toplum kuruluşlarının toplumsal rolü ve önemi üzerine bir konuşma gerçekleştirdi. Sivil toplum kuruluşlarının toplumsal gelişimin, demokratikleşmenin ve ekonomik kalkınmanın önemli bir aktörü olduğunu söyleyen Işıklar, güçlü Türkiye için güçlü sivil toplumsallaşma gerektiğini vurguladı ve adaylara başarı dileklerini sundu. Bir kez de sosyal mecradan kongrenin hayırlı geçmesini temenni eden Işıklar, “Odalar ve birliklerin ayakta durması, güçlenmesi ve meslek erbaplarının bir çatı altında kalması ülkemiz için her zaman güvence olacaktır. Yeni seçilecek yönetim kuruluna şimdiden başarılar diler, belediye olarak bugüne kadar olduğu gibi, her zaman destek olmaya devam edeceğiz.” paylaşımında bulundu.

EREN: PROJELERLE GELİYORUM
Işıklar'ın ardından Başkan Adayı Aliş Eren'e söz verildi. Gördüğü eksiklikleri gidermek için aday olma ihtiyacı duyduğunu söyleyen Eren, konuşmasının büyük kısmında mevcut yönetime ağır eleştiriler getirdi. “Yönetmek için değil, hizmet vermek için geliyoruz” diyen Eren, yönetme iddiasını projelerle ortaya koydu. Başlangıç için planladıkları projelerden bahseden Eren, “Yıllardan beri süregelen bu yönetim şeklini değiştirip, seçilmişler için değil seçenlerin kazanması için uğraş vereceğiz. Odamızı en kısa zaman içinde kiradan kurtarıp, üyelerimize yakışır bir şekilde kolay ulaşabilecekleri bir yer temin edeceğiz. Korsan servisçilere kesinlikle dur diyeceğiz. Akaryakıt, lastik, sigorta vb. şoför esnafın temel ihtiyaçlarını sağlayan kurumlar ile noter huzurunda indirimli anlaşmalar yapacağız. Odamız üyelerine tüm ulaşım, kaza, ödeme vb. sorunları ile ilgili avukat tahsisi sunacağız. Silivri taksi esnafı İstanbul içine gidip dönüşlerinde yolcu aldığında araçları bağlanmaktadır. Bu durumun düzeltilmesi için ne gerekiyorsa yapacağız. Tüm üyelerimize kaza ve arıza durumunda %50 indirimli kurtarıcı hizmeti sağlayacağız. Silivri'de ikamet edip başka il ve ilçe odalarına kayıtlı bulunan esnaf arkadaşlarımızın Odamıza transferini gerçekleştirerek üye artışı sağlayacağız. 3 ayda bir tüm esnaflarımızın kendi işletmeciliği altında seçmiş olduğu temsilcileri ile esnafımızın sorunlarını dinleyip çözümler üreteceğiz. Şeffaf bir yönetim ve vermiş olduğumuz sözleri yerine getirebilmemiz için ben ve ekip arkadaşlarım desteklerinizi bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

AKINCI: ADALET İLKELERİNE BAĞLI BİR YÖNETİM YAKLAŞIMI BENİMSEDİK
Başkan Adayı Recep Akıncı, görev dönemi boyunca yaptıkları çalışmaları anlatarak destek beklediğini ifade etti. Akıncı, şunları kaydetti: “Sayın divan, sayın belediye başkanım, sayın birlik başkanım ve yönetim kurulu üyeleri, sayın oda başkanları ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilerimizin sayın ilçe başkanları ve temsilcileri, sayın basın mensuplarımız, çok kıymetli esnaflarımız, değerli misafirlerimiz sizleri sevgi, saygı ve muhabbetle selamlıyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bugüne kadar şehit düşmüş kahraman Mehmetçiklerimizi ayrıca ebediyete intikal etmiş merhum oda başkanlarımız ile merhum üyelerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz. Ruhları şad olsun. Gazilerimize de şükranlarımızı sunuyoruz. Değerli esnaf arkadaşlarım; 4 yıl boyunca görev yaparak yine bir Genel Kurulumuzda sizlere hitap etmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Geride bıraktığımız 4 yıllık süreçte dürüst, mütevazı, adaletli bir yönetim anlayışı ile üyelerimiz arasında hiçbir ayrım gözetmeden, sevgi ve saygıyı benimseyerek değerli esnafımızı en iyi şekilde temsil etmek için çaba gösterdik. Görev süremiz boyunca tüm kurumlarımız ile gayet uyumlu çalışarak, sıcak ve samimi ilişkiler kurduk. Esnafımızın talep ve sorunlarının çözümüne yönelik bizlere destek veren ve bizlere saygı ve değer gösteren tüm kurumlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Görev süremiz boyunca yapılan birçok yenilik, düzenleme ve mevzuat değişikliğiyle halkın da taleplerine karşılık yapılan bu düzenlemelerden esnafımızın zarar görmemesi adına mücadele verdik. Taraflar arasında bir köprü görevi gördük.
Bazı çalışmalarımızdan sizlere kısaca bahsetmek istiyorum.
• Odamızca minibüsçü esnafımızın ücret tarifeleri Birliğimizin onayı alınarak UKOME kararı ile her yıl Odamız tarafından çalışma yapılarak alınmaktadır.
• Minibüs ve taksilerimizin geçici çalışma ruhsatnameleri internet sistemi üzerinden Oda Başkanlığımızca işlem yapılarak verilmektedir.
• Minibüsçü esnafımızın araçlarının tümüne yakınına kameralar takıldı. Taksici esnafımızın da araçlarına kamera takılması ve esnafımızın zarar görmemesi adına gerekli düzeltmelerin yapılması için Odamızca da çalışmalar yapılmaktadır.
• Oda Başkanlığımızca Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ve Silivri Belediyemiz ile çalışma yapılarak UKOME kararı ile Sahil Taksi Durağı ile Terminal Taksi Durağı birleştirilerek Merkez Taksi Durağı kurulmuştur. Ayrıca Yeni Mahalle'de Öz Site 1 taksi durağı kuruldu.
• Servisçi esnafımızın yol güzergah belgeleri daha önce bizzat tarafımdan İstanbul'a giderek alınmaktaydı, son 1 yıldır internet sistemi üzerinden onaylanarak Odamız tarafından verilmektedir.
• Kamyon ve kamyonetçi esnafımızın K1 ve K2 belgelerinin alınması için evrakların hazırlanması ve Ulaştırma Bölge Müdürlüğüne yönlendirilmesi konusunda kendilerine yardımcı olmaktayız. Ayrıca il sınırları içinde çalışan kamyonetçilerimizin il dışına çıkabilmeleri için basit usulden gelir vergisine geçmeleri şartıyla Bakanlıkça düzenleme yapıldı ve K1 belgelerinde tonaj ve ücret indirimi TŞOF ile Birliğimizin çabaları sonucu yapıldığını belirtmek isterim.
• Minibüs, taksi ve servis taşımacılığı yapan esnafımızın şoför kartı işlemleri ve sınavsız SRC belgesi işlemleri internet sistemi üzerinden E-Devlet şifresiyle Odamızca yapılmaktadır.
• 1999 yılından beri basit usul vergi mükellefi üyelerimizin muhasebe işlemleri Odamız Muhasebe Bürosu tarafından titizlikle yürütülmektedir.
• İl dışından ilçemize gelen A1 ve D4 belgeleri ile taşımacılık yapan araçların taksici ve minibüsçü esnafımızı mağdur etmemeleri için Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğümüz ve Silivri Belediyemiz ile ortak çalışma yapılarak şehir içi ve yan yolları kullanmadan E-5 karayolu ile terminale girmelerini sağladık. Ayrıca Trakya bölgesinden ilçemize bu belgelerle taşımacılık yapmak isteyen birçok firmaya izin vermemekteyiz. Bu konuda ve korsan taşımacılıkla ilgili mücadelemiz devam edecektir.
• Servisçi esnafımızın öğrenci ve personel taşımacılığı yapmak üzere S4 belgesi alarak komşu il sınırlarına geçebilmeleri için gerekli UKOME kararı alınmıştır. Gerekli evraklar tamamlanarak Toplu Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bizzat başvurulması sonucu Ulaştırma Bakanlığından S4 belgesi alınabilecektir.
• Minibüsçü esnafımız için öncelikle güzergahlar konusunda Toplu Ulaşım Daire Başkanlığı ve Silivri Belediyemiz ortak çalışmalarımız sonucu bazı mahallelerde güzergah düzenlemeleri yapılmış olup, yapılan çalışmalar sonucu havuz sistemi oluşturulacaktır. Mahallelerde fazla olan minibüslerin yeni yapılan güzergahlarda çalışmaları sağlanacaktır. Bu konudaki taleplerimiz Toplu Ulaşım Daire Başkanlığında mevcut olup sonuca çok yakındır. Özellikle önem verdiğimiz ve Genel Kurulumuzdan sonra yapacağımız ilk iş bu olacaktır.
• Odamıza ait bir hizmet binasının olması için daha önceden yaptığımız görüşmeler neticesinde sağ olsun Sayın Belediye Başkanımız Özcan Işıklar yeni açıklanan planlardan sonra Odamıza bir yer tahsis edileceğinin sözünü bizlere verdi. Kendilerine teşekkür ediyoruz, ilerleyen zaman içinde bu konuda diyalogumuzu sürdüreceğiz.
Çalışmalarımızdan bazıları bu şekilde olup, çalışmaların devam etmesi için gerekli gayret gösterilecektir.

“ODAMIZA EN İYİ ŞEKİLDE HİZMET ETMENİN GAYRETİ İÇİNDE OLDUM”
Değerli esnaf arkadaşlarım son olarak sizlere içimden geçen bazı samimi duygularımdan bahsetmek istiyorum. 4,5 yıldır Odamızın Başkanlığını yürütmekteyim. Kısıtlı imkânlarla Odamıza en iyi şekilde hizmet etmenin gayreti içinde oldum. Dürüst ve mütevazı olmayı benimsedim. Kendimi esnafımızın hizmetkarı olarak gördüm. Yeri geldi üyelerimize kendi elimle çay ikram ettim. Yeri geldi Odamıza ait hizmet aracını benzinlikte 2 lira atarak kendim yıkadım. Geldiğimiz yeri asla unutmadık. Aranızda takım elbiseyle dolaşırken, karda buzda kamyon içinde yattığımız günleri de unutmadık. Allah'a şükür veremeyecek hesabımız da yoktur. Gücümüz de, başımız da asla düşmez. Bize gösterdiğiniz saygı ve güven için sizlere çok teşekkür ederim. Önümüzdeki 4 yıl için ben ve ekip arkadaşlarım yeniden göreve talip olduğumuzu beyan ederek sizlerden değerli desteklerinizi bekliyoruz. Genel Kurulumuzun tüm esnafımıza hayırlı olmasını diliyorum. Tekeriniz düz bassın. Bahtınız da, yolunuz da açık olsun. Hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım. Allah'a emanet olun.”

AKINCI'YA KAZANDIRAN MAVİ LİSTE
Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Ercan Usta, Serkan Gürsu, Tamer Nalçakan, Serdar Altınsoy, Salih Güler, Gürkan Ölçer.
Denetim Kurulu Asil Üyeleri: Coşkun Erkan, Erdal Karabıyık, Şenol Bulut.
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Sami İbracık, Sezgin Balaban, Kazım Can, Haşim Nail Turfan, Kerim Kuro, Ahmet Burak Büber, Cihan Güvenç.
Denetim Kurulu Yedek Üyeleri: Ercan Özcan, Kadir Ulu, Beyhan Özgür.
Haber: Hazal BAŞARAN

YORUM YAP