Öpçin: Bu Kefalet her zaman sizlerin arkasında olacak

Öpçin: Bu Kefalet her zaman sizlerin arkasında olacak

16.07.2021 13:58:16

2018-2019-2020 dönemi genel kurulunda yönetimi ile birlikte 3 yıllığına daha güven tazeleyen Sebahattin Öpçin, ortaklarına teşekkür ederken “Kooperatifinize sahip çıktınız. Sizler kooperatifinize sahip çıktıkça destek rakamları yükselecek. Bu kefalet her zaman sizlerin arkasında olacak” şeklinde konuştu.

Sınırlı Sorumlu Silivri Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi 2018-2019-2020 dönemi Genel Kurul Toplantısı'nı 16 Temmuz 2021 tarihinde Garden Et Lokantası'nda düzenledi. Divan Başkanlığına Bölge Birlik Başkanı Mustafa Silahyürekli, Yardımcılığına Birlik Başkan Vekili Bülent Kasapoğlu, yazmanlığa Mehmet Kapusuz ve Ersoy Ödemiş seçildiler. Yoğun katılımın yaşandığı, kooperatif ortaklarının büyük ilgi gösterdiği genel kurul saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başladı.

ERDEM: ESNAFIN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ VE YÜZÜNÜN GÜLMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Genel kurul açılışını gerçekleştiren Kooperatif Genel Sekreteri Oktay Erdem katılımcılara şöyle seslendi: “Ahi kültüründen aldığımız edep ve terbiye ile ortaklarımıza hizmet etmek, sorunlarını çözmek, sizleri desteklemek esnafımızı ayakta tutabilmek için çalışıyor ve bu uğurda mesai harcıyoruz, Esnafın yüzünün gülmesi toplumun tüm kesiminin yüzünün gülmesi demektir. Esnafın sorunlarının çözümü ve yüzünün gülmesi için çalışıyoruz.

Tüm dünya ile birlikte ülkemizde de yaşanan Corona virüsü salgını sağlığımız üzerinde ciddi bir tehdit olmakla birlikte aynı zamanda ülkemiz ekonomisi açısından da büyük bir tehlike olmaktadır. Ülke olarak içinde bulunduğumuz bu zor durumu bir an önce atlatabilmek için Devletimiz tarafından her türlü tedbir alınmaya çalışılmakta, aynı zamanda da bu durumun ekonomik açıdan yaratacağı olumsuzlukları bertaraf etmek için geniş çaplı önlemler alınmaktadır. Corona virüs salgını nedeniyle esnaf ve sanakarların kooperatifimiz kefaletiyle T.Halk Bankası kaynaklarından kullandıkları kredilerin 2021 Temmuz ayına kadar ötelenmesi kararı alınmıştır. Yine alınan tedbirler kapsamında Hazine ve Maliye Bakanlığı ile T.Halk Bankası tarafından hazırlanan Esnaf Destek Raketi'nde bulunan esnaf ve sanatkarlarımıza kooperatifimiz kefaletiyle 25.000.-TL limitli ve 36 aya kadar vadeli kredinin kullanımı sağlanmıştır.

YIL YIL DAĞITILAN KREDİ RAKAMLARI

Kooperatifimiz 2018 yılında 594 esnaf ve sanatkarlarımıza 49.134.750,00.-TL,2019 yılında 893 esnaf ve sanatkarlarımıza 86.563.000,00.-TL, 2020 yılında 1270 Esnaf ve Sanatkarlarımıza 93.921.910,56.- TL kredi dağıtmıştır.

KREDİ HEDEFİ YÜZDE YÜZ ARTTI

2018 yılında yapmış olduğumuz olağan genel kurul toplantısında sizlere kooperatif Plasman toplam hedefi 100.000.000.-TL olarak ifade etmiştik. Ama bugün yönetim kurulu arkadaşlarımız ve değerli personelimizle titiz çalışmalar neticesinde merkez ve mahallelerimizde faaliyet gösteren esnaf ve sanatkarımıza 205.000.00,00-TL kredi dağıtmış bulunmaktayız. Kooperatifimiz esnafımızı gelecek yıllarda daha güçlü destekleyecektir. Çünkü plasmanımız 205 milyon rakamını aşmıştır.

Yönetim Kurulu Faaliyet raporunu huzurlarınıza arz etmiş bulunmaktayız. Gelecek yılların öncelikle ülkemiz ve esnaf ve sanatkarlarımız için hayırlara vesile olmasını diler, saygılar sunarız.”

ÖPÇİN: BU KEFALET HER ZAMAN SİZLERİN ARKASINDA OLACAK

Genel kurul gündemi sırasıyla oybirliğiyle geçerken, tek aday olarak girdiği genel kurulda yönetim kurulu ile birlikte güven tazeleyen Kooperatif Başkanı Sebahattin Öpçin yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi: “Beş altı yıl evvel Mega Saray'da bir Genel Kurul Toplantısı düzenlemiştik. O günkü rakam 26 milyar 500 milyon liraydı, üç yıl sonra 54 milyar 500 milyon lira gibi bir bütçe sunduk. O gün sizlere bir söz vermiştik. Allah hepinizden razı olsun. Kooperatifinize sahip çıktınız. Sizler kooperatifinize sahip çıktıkça bu rakamlar yükselecek. Bu kefalet her zaman sizlerin arkasında olacak. O gün sizlere 100 milyar lira gibi bir rakamdan bahsetmiştim. Allah razı olsun, sahip çıktınız ve rakamlar yükseldi.”

YÖNETİM LİSTESİ

3 yıllığına seçilen Kooperatif Başkan ve yönetim listesi aynen şu şekilde:

Bölge Birliği Temsilcileri (Asil Üyeler)

1.Sebahattin Öpçin

2.Şenoğlu Türkyılmaz

3.Gençay Kurd

4.Ramazan Özmert

Bölge Birliği Temsilcileri (Yedek Üyeler)

1.Ender Okan

2.Ceyhun Karabiber

3.Olcay Özen

4.Oktay Yaz

BÖLGE BİRLİK BAŞKANINDAN ÖPÇİN VE ERDEM'E TEBRİK VE TEŞEKKÜR

  1. Bölge Birlik Başkanı Mustafa Silahyürekli genel kurulda yaptığı konuşmada kooperatif yönetiminden övgü ile söz ederken, “Silivri Kefalet Kooperatifi bu başarıyı hak etti. Özveriyle, mesai yaparak çalıştı. Allah şahit sizin lehinize ne varsa yakamıza yapışarak bizden istedi. Şahsım ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım adına Sabahattin Öpçin'e teşekkür ediyorum. Oktay kardeşimi de asla es geçmem, kendisi aslan gibi kardeşim. 7/24 arar, taleplerini iletir. Genel Kurulun inşallah hayırlı çalışmalara vesile olmasını diliyor, sizleri tebrik ediyorum.”

BİRLİK BAŞKANI VE HALK BANK MÜDÜRÜNE TEŞEKKÜR

  1. Bölge Birlik Başkanı Mustafa Silahyürekli ve Halk Bank Müdürü Tolga Helavcıoğlu'na genel kurulda, birer teşekkür plaketi takdim edilerek, kooperatif çalışmalarına sundukları destek dolayısıyla teşekkür edildi.

YOĞUN KATILIM

Ortakların yoğun ilgi gösterdiği genel kurula MHP İlçe Başkanı Zafer Yalçın, yönetim kurulu üyeleri, AK Parti Yönetim Kurulu Üyeleri, İYİ Parti İlçe Başkanı Refik Bek, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer, Şoförler Odası Başkanı Recep Akıncı, Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi Başkanı Ercan Çalışkan yönetimleri ile birlikte iştirak ettiler.

Sevginar SALİ

YORUM YAP