Önder Çiftçi bilinçli üretici hedefinde kararlı

Önder Çiftçi bilinçli üretici hedefinde kararlı

15.02.2016 10:57:56

New Center'daki yeni toplantı binasında düzenlenen eğitim ekinliğine Derneğin Başkanı Metin Oral ev sahipliği yaptı. Toprakla uğraşan kesimin katılım sağladığı semineri;
Ziraat Odası Başkanı Metin Gürsu, Yağlı Tohumlar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Gökmen Esin, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Gürkan Ekmekçi ve Turan Deniz takip etti.

DR. SAMİ SÜZER'DEN KANOLA, AYÇİÇEĞİ VE BUĞDAY YETİŞTİRİCİLİĞİ İNCELİKLERİ
Önder Çiftçi Danışmanlık Derneği, 9 Şubat Salı günü Dr. Sami Süzer'in eğitmen olarak katıldığı bir seminer gerçekleştirdi. Çiftçileri Kanola, Ayçiçeği ve Buğday Yetiştiriciliği konusunda bilgilendiren Süzer, tohum yatağı hazırlığı, tohumluk seçimi, dekara ekilecek tohum miktarı, ekim zamanı, ekim yöntemi, gübreleme, kalite unsurları, sulama, yabancı ot, hastalık ve zararlılarıyla mücadele yöntemleri, hasat zamanının önemi ve dane dökülmesinin azaltılması, dünyada üretim durumları, dünya ve ülkemiz üretim istatistikleri, kanola, ayçiçeği ve buğday tarımından beklenilen faydalar, verim hedeflerine ulaşmak için yapılması gerekenler, iklim ve toprak istekleri, tavsiye edilen yeni üretim tekniklerini detaylıca anlatarak, çiftçilerin merak ettiği soruları cevapladı.
Seminer sonunda katılımcılara teşekkür belgesi verildi.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP