“On binlerce ecdadımız ölüme gidiyor biz birlikte yürüyemiyoruz!”

“On binlerce ecdadımız ölüme gidiyor biz birlikte yürüyemiyoruz!”

5.01.2020 16:17:08

CHP İlçe Kongresinde delege ve üyelere seslenen Mümün Koçoğlu, “Yıl 1914, 15 Aralık'ta bir yürüyüş başlıyor. 22 Aralık'a kadar Allah Ekber'de 60 bin tane ecdadımız şehit oluyor.  18 bin tanesi de çarpışmalarda şehit düşüyor. 60 Bin kişi beraber hürriyetleri için ölüme yürüyor, ama biz kalkıp burada beraber yürüyemiyoruz. Bunu öğrenmemiz lazım” dedi.

“Türkiye Cumhuriyeti'ni çağdaş, demokratik, laik yoldan yürütmek için mücadele eden özgürlükleri elinden alınmış, tüm emekçi gazetecilerimizin 10 Ocak Gazeteciler Günü'nü bu günden kutluyorum” diyerek İlçe Başkanlığı şansı aradığı kongrede konuşmasına başlayan Mümün Koçoğlu, “Hepsine saygılar sunuyorum. Özgürlükleri elinden alınmış gazetecilere de selam ve saygılarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı.

KOÇOĞLU: GELECEĞE BAKMAK ZORUNDAYIZ

“Diktatörize edilmiş bir rejimle karşı karşıyayız. 17 Yıldır kurtulamadığımız bir kıskaç içerisindeyiz ama biz kendi işimize düşmüş sanki savaşa gidiyormuş gibi birbirimizi suçlamaya çalışıyoruz.  Ben artık geçmişi unutuyorum. Çok şey söylendi ve yapıldı ama biz artık geleceğe bakmak zorundayız. Çocuklarımızı ve torunlarımızı düşünüyorsak, ki kendimiz için burada değiliz, daha iyi bir gelecek, daha iyi bir Silivri ve daha iyi bir Türkiye bırakmak için çalışmalıyız. Ben bunun için buradayım. Aksini iddia eden var mı?

“GEÇMİŞTE BU PARTİDE GÖREV ALAN HERKESE İHTİYACIMIZ VAR”

Bununla beraber geçmiş dönemde partimize hizmet etmiş eski İlçe Başkanı, ilçe yöneticileri, Belediye Başkanlarımıza, meclis üyelerimize, tüm partililerimize yürekten ve gönülden teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, ki bugün biz bu salonları doldurabiliyoruz. Hepsine ihtiyacımız var. Başta kurucu genel başkanımız, ilk genel başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş tüm genel başkanlarımızı saygı ve rahmetle anıyorum. Hayatta olanlara da bizlere kılavuzluk edeceklerinden hiçbir şüphem olmayarak saygı ve selamlarımı sunuyorum.

KILIÇDAROĞLU, KAFTANCIOĞLU, İMAMOĞLU'NA SELAM GÖNDERDİ

Sayın Genel Başkanımız bu yerel seçimlerde göstermiş olduğu öngörülerle belki de hiç birimizin öngöremediği çok büyük bir yerel siyasi başarı kaydetti. Kendisine buradan selam olsun. CHP'nin AKP'ye kaptırdığı güzide İstanbul'umuzu bize armağan eden İl Örgütümüze, İl Başkanımıza, Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu'na selam olsun” diyen Koçoğlu, adaylık iddiası ve başkanlık hedeflerini anlatmayı sürdürdü.

“HİÇ BİR ZAMAN PARTİME İHANET ETMEDİM”

Kendini tanıtarak konuşmasını sürdüren Koçoğlu, “1979 Silivri doğumluyum. Mali Müşavirim. Eşim sağ olsun her zaman bana destek oldu. Allah razı olsun. İki de kızım var. Büyüklerinin ellerinden öperler. 2008 Yılında özel sektörden ayrıldıktan sonra ilk yaptığım için Cumhuriyet Halk Partisi'ne kayıt olmak oldu. Siyasi hayatıma burada başladım. Hiçbir zaman partime ihanet etmedim. Kim gelmiş benimle kabine de nereye oy verdiğimi biliyor? Belediye Başkan Aday Adayıyım. Hiçbir beklentim, kapılar arkasında hiçbir pazarlığım olmadan gidip herkesin elini kaldırdım” dedi.

“KENDİMİZE AĞIR GELENİ BAŞKASINA YAPMAYACAĞIZ”

Kongre sürecinde yaşananlara değinen Koçoğlu, açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Her şey söylendi. İnsanız ya… Hepimiz insanız. Bir düşüneceğiz. Aynaya bakacağız. Kendimize ağır gelen hiçbir şeyi, Hacı Bektaşi Veli'nin dediği gibi, başkasına yapmayacağız. Çok şey söylendi ama kimseyi incitmedim. Bundan sonra da incitmeyeceğim. Benim derdim 5 Ocak günü değil, 6 Ocak Pazartesi sabahının, 2024 Yılında Cumhuriyet Halk Partisi'nin Silivri'de iktidarını nasıl taçlandıracağının planını yapıyorum.

“SEÇİLEREK GELDİĞİM TÜM GÖREVLERİ HAKKIYLA YAPTIM”

2009 Yılından beri parti içinde girmediğim sandık kalmadı. Bütün görevlerime sizlerin vermiş olduğu oylarla seçilerek girdim. Layıkıyla da yaptığıma inanıyorum. 2014 Yılında liste başı çıkarak olduğum İBB ve Silivri Belediye Meclis üyesi görevine üstümdeki beyaz gömlekle girdim onunla da çıktım. Salonda aksini iddia eden var mı? Varsa çıksın. Desinler ki “Akçeli siyaset yaptın”. 17 Yıldır zaten bu akçeli siyasetin pençesinde değil miydik? Türkiye'de, Silivri'de bunun zararlarını çekmiyor muyuz? Artık bazı şeyleri temizlememiz lazım. Bunlar bizim için çok önemli.

“BEN SADECE BİR FIRSAT İSTİYORUM, KARAR SİZİN”

Heyecanlıyım. Bazı şeylere üzülüyorum. Bu yola çıkarken birleştireceğiz dedik. Bunu yapacağız. Aylardır yoldayım, sokaktayım. Bir çoğunuzu ziyaret etmişimdir. Bir kırgınlık var. Bunları bir kenara bırakacağız.

BİRLEŞME, DEĞİŞME, İYİLEŞME, BÜYÜME, GENÇLEŞME

Birleşmeden, bütünleşmeden olmaz. Belki de aynı masaya oturamayacak kişileri ben oturttum. Başardım. Bir fırsat verin. Yapamazsam vurursunuz enseme indirirsiniz. Örgüt sizsiniz. Kararı siz veriyorsunuz. Değiştireceğiz diyoruz. Bazı şeylerin değişmesi lazım. Yeni yüzler, fikirler, anlayışlar, yeni heyecanlar gelecek. 10 Yıldır bir durum var ama yeni bir heyecana partimizin ivedilikle ihtiyacı var. Fiziki koşullarımızın değişmesi gerekiyor. Aslan yattığı yerden belli olur. Bunu hepimiz biliyoruz. Büyüteceğiz, büyütmek zorundayız.

“BEŞ YILDA 4 ÜYE ARTIŞI!”

Son beş yılı ele alarak şu tespitte bulundum; 2015 yılında Silivri'mizin nüfusu 165 bin, 2019 yılında 188 bin… Beş yıldaki artış 23 bin. 23 Bin kişi doğmuş, nakil gelmiş, Silivri'ye evini taşımış, burada yaşamaya başlamış. Tabi gelen gidenler olmuş ama artış 23 bin. Bu yüzde 14-15%'e tekabül ediyor. Bizim üye sayımız kaçmış biliyor musunuz? 2015 yılı delege seçimlerine gittiğimizde 4 bin 235 üye. Zihninizde bir rakam canlandırın, kaç artmış olabilir? Beş yılda 4 tane üyemiz artmış.  Yüzde 15 artsa, üye sayımız 650 tane artması lazım. Büyütmeden hiçbir şey yapamayız. Türkiye büyüyor. Genç nüfusumuzla övünüyoruz ama bakıyoruz ki CHP son beş yılda 4 yeni üye yapmış. Biz burada nasıl seçim kazanacağız? Neden üyelik yapmıyoruz, neden korkuyoruz? Hepimiz Silivri'de yaşıyoruz. Bunları aşacağız. Seçilememe uğursuzluğuna kapılmadan üyeliklerimizi sonuna kadar açacağız. Siyaset yapmak isteyen herkes CHP'nin tozunu yutarak bu çınarın altında siyaset yapabilmeli. Başka tarafa çekmeyin. Bunu gençler ve iyi niyetli insanlar için konuşuyorum.

“GENÇLEŞME TEPEDEN DEĞİL TABANDAN VE TEMELDEN OLUR”

Gençleştireceğiz dedik. Genç arkadaşımız aday oldu. Ben de yaşlı değilim, 39-40 yaşındayım. 20 yaş altı üye sayımız kaç biliyor musunuz? 10. Peki 80-90 üye sayımız kaç? 57. Altı kat fazla. Bunu nasıl açıklayacağız? Benim bildiğim gençleştirme tepeden olmaz. Değişim tabandan ve temelden olur. Önce tabanımızı kuracağız, temelimizi düzelteceğiz ondan sonra çatıya çıkacağız. 20-30 Yaş üyemiz 364 iken, 70-80 yaş arası üye sayımız 363.  Genel Merkez yüzde 20'lik bir kota koyuyor. Bizim üye oranımız yüzde 8.5. Çıkın mahallelerimize yazacak kimse yok. Listeye yazacak kadın bulamadık. Tüm kadınlarımızdan özür diliyorum. Gönlümden geçen 8/8 olmasıydı. Bir söz verdim, o sözümüzü de yiyemedim. 9/7 oldu. Kota 5, ben 7 arkadaşla çalıştım. Sağ olsunlar gelip bize destek verdiler. Bunların sözde kalmaması lazım. Bugün mecliste bir tane kadın üyemiz var! MHP-AKP'nin Meclis Listesine bakın. Bunların hepsini göz önünde bulunduracağız. Tespit yapıp, açıkları bulup bunları kapatacağız.

Eleştirecek o kadar çok şey var ki. Hiç tahmin etmediğiniz, hiç beklemediğiniz kişilerde öyle şeyler var ki ama ben tenezzül etmiyorum çünkü biz beraber yürüyeceğiz. Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidarını taçlandırmak için yeniden beraber yürüyeceğiz.

“ALLAH EKBER'E 60 BİN TANE ECDADIMIZ ÖLÜMÜNE YÜRÜYÜR BİZ BİRLİKTE YÜRÜYEMİYORUZ!”

Yıl 1914, 15 Aralık'ta bir yürüyüş başlıyor. 22 Aralık'a kadar Allah Ekber'de 60 bin tane ecdadımız şehit oluyor.  18 bin tanesi de çarpışmalarda şehit düşüyor. 60 Bin kişi beraber hürriyetleri için ölüme yürüyor, ama biz kalkıp burada beraber yürüyemiyoruz. Bunu öğrenmemiz lazım

“KİMİN BU PARTİYİ BİR ADIM DAHA İLERİYE GÖTÜREBİLECEĞİNE İNANIYORSANIZ ONU SEÇİN”

Bu partiyi kimin bir adım daha ileriye götürebileceğine inanıyorsanız, kimin çağdaş cumhuriyetin, laikliğin bekçisi olarak daha iyi durabileceğini düşünebilirseniz bu anlamda oy kullanmanızı rica ederim. Birini sevdiğiniz için değil, kardeşiniz olduğu için değil, hiç kıramadığınız bir kişinin isteği olduğu için değil, çocuklarınızın geleceği gözlerinizin önüne gelsin. Beni de sevdiğiniz için bana oy vermeyin. Partimizi bir adım daha ileriye götürebileceğime inanıyorsanız, ben ve ekibim sizlerin oyuna talibiz.
Beraber yürümeyi öğrenmeliyiz. Kırgınlıkları bir tarafa bırakmalıyız.

Ne diyor mavi gözlü dev Nazım Hikmet? 

YÜRÜMEK

Yürümek;
yürümeyenleri
arkanda boş sokaklar gibi bırakarak,
havaları boydan boya yarıp ikiye
bir mavzer gözü gibi
karanlığın gözüne bakarak
                              yürümek!..

Yürümek;
dost omuzbaşlarını
omuzlarının yanında duyup,
kelleni orta yere
yüreğini yumruklarının içine koyup
                               yürümek!..

Yürümek;
yolunda pusuya yattıklarını,
arkadan çelme attıklarını
                            bilerek
                            yürümek...

Yürümek;
yürekten
gülerekten
          yürümek...
 

İşte bu düsturla sevdamız Cumhuriyet Halk Partisi, amacımız 2024 yılında Silivri'de partimizin iktidarını canlandırmak olacak. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizmiş olduğu yoldan ayrılmadan beraber yürüyerek bu işi başaracağımızdan hiç şüphem yok. Hep birlikte başaracağız. Yolumuz, açık olsun. Her şey birlikte ve sizlerle güze.”

CHP kongresinde delegelerin oy kullanma işlemi devam ediyor...

 

YORUM YAP