Esen: Atatürk’ün adamıyım

Esen: Atatürk’ün adamıyım

5.01.2020 16:52:43

CHP İlçe Kongresinde konuşan Berker Esen, gençliğinin tecrübesizlik anlamına gelmediğini vurguladı ve “Mustafa Kemal Atatürk'ün adamıyım” çıkışını sürdürdü.

CHP Gençlik Kollarının özellikle tezahüratlarla destek vermeye özen gösterdiği Berker Esen kongrede katılımcılara kendini ve projelerini anlattı.

“CESARETLİ VE İNANÇLI OLALIM”

Kongrede Esen katılımcılara şöyle seslendi: “Bıkmadan, usanmadan mücadeleye devam. Başımız dik, alnımız açık olsun. Tıpkı 19 Mayıs 1919'da ülkenin kaderini değiştiren Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkıp bu ulusun kurtuluş mücadelesini başlattığı gibi cesaretli ve inançlı olalım. Cesaret ve inancımızı asla yitirmeyelim. 19 Mayıs'tan bu güne bağımsızlık ve cumhuriyet için mücadele eden tüm yoldaşlara selam olsun. Şimdi sıra bizde. Bu şanlı bayrağı bizden sonra gelenlere tertemiz teslim etmek için mücadeleye devam.

Mücadele sadece seçimden seçime kazanılmaz. Mücadele seçildiğin günün ertesinde başlar. Ancak o zaman birbirimize ulaşabiliriz. Ancak o zaman yeniden iktidar oluruz.

“BİZ BU PARTİNİN İÇİNDE BÜYÜDÜK”

Üyesi olmaktan onur ve gurur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizde 6 yıl Gençlik Kolları Başkanlığı olmak üzere 10 yıldır altı ok için mücadele ediyorum. Biz bu partinin içinde büyüdük. Tozunu toprağını yuttuk. Cefasını çektik. Emek verdik. Yeri geldi bu parti için bedel ödedik. En olumsuz süreçlerde bile partimiz zarar görmesin diye yanında olduk.  Partimizin aldığı her karara saygı duyduk. Partimizin beğenmediğimiz kararları da olsa bunun eleştirisini dışarıda değil, örgüt içerisinde yaptık. Hiçbir zaman kişisel hırslar uğuruna bahaneler arkasına saklanarak partimizin yolunu bırakmadık.

Sizlere 10 yılda neler yaptığımdan kısaca bahsetmek isterim. Beş yılda 8 seçim geçirdik. Bu seçimlerin tamamında aktif görevler aldım. 2015 Genel Seçimlerinde, 1 Kasım ve 7 Haziran seçimlerinde Koordinasyon Merkezi Başkanlığı görevini üstlendim. 24 Yaşındayken dönemin İl Başkanı Murat Karayalçın'ın proje ekibinde yer aldım. İki kez İl Delegeliği yaptım. İstanbul'un en genç Kurultay Delegesi adayı oldum. Parti Okulu Eğitmenliğim ve 3. bölgede eğitmenliklerim var. Görev yaptığım süre boyunca Silivri'mizin 35 mahallesinde örgütlendik. Köylerde tanıştığımız genç fidanlarımızı bu ulu çınara kazandırdık. Her mahallemizde genç mahalle başkanları atadık. Bu Silivri ve İstanbul tarihinde ilk kez bizimle birlikte gerçekleşti. Ergenekon ve Balyoz davalarında Silivri zindanlarında en ön safta mücadele ettik. Her şeye rağmen asla yılmadık. Gezi direnişinde yargılandık, bedel ödedik. Birileri sıcacık yataklarında yatarken bizler karlı yollar kapandığında hemşerilerimizin yardımına koştuk. Birileri evde ayaklarını uzatıp televizyon izlerken, bizler mücadele ettik. Bundan asla şikayetçi olmadık. 31 Mart seçim psikolojisini üstümüzden atamadan kendimizi İlçe Seçim Kurullarında oyları sayarken bulduk. 100 bin oyu tek tek saydık. Değerli partililerim biz oradaydık. Vekillerimizle beraber sandıklarımıza sahip çıktık. Kolluk kuvvetleriyle beraber soğukta nöbet tuttuk. Silivri ve İstanbul'u iradesine sahip çıkmak için nöbetler tuttuk. Seçim tekrarı kararı alındı. Yine aynı azim ve inançla mücadelemizi sürdürdük. Biz geçen yılları dolu dolu geçirdik.

“BU BAYRAĞI DEVRALIP DAHA DA YÜKSEĞE BİZLER ÇIKARACAĞIZ”

Bundan sonra bu bayrağı devralıp daha da yükseğe bizler çıkaracağız.  İlçe Başkanlığı adaylığımız açıkladıktan sonra partililerimle görüştüğümde en çok duyduğum ve beni en çok mutlu eden cümle, “Berker daha genç tecrübesiz diyorlardı, ama öyle değilmiş. Seni dinleyince bunu söyleyenlerin yanıldığını anladık. Sana güveniyor ve inanıyoruz.” oldu.

CHP'nin onurlu üyeleri, yaptıklarımızı ve yapacaklarımızı anlatınca partililerimiz gençliğin eksi değil, artı olduğunu gördüler. Gençlik; dinamizm, enerji, heyecan ve en önemlisi mücadele azmi ve kararlılıktır. Unutmamak gerekir ki Mustafa Kemal Atatürk vatanın dağılmasını önlemek amacıyla dönemin padişahı Abdülhamit'e karşı Vatan ve Hürriyet Cemiyetini kurduğunda 25 yaşında. Bugün bile saygıyla andığımız Deniz Gezmiş ve dava arkadaşları bir döneme damgasını vurarak kitleleri peşinden sürüklediğinde 20'li yaşlarında, idam sehpasına çıktığında ise sadece 25 yaşında.

Saray rejiminin hiçbir zaman zapt edemediği CHP, eşitliğin, özgürlüğün ve demokrasinin garantisidir. CHP'nin teminatı ise biz partili neferleriyiz. Partimizi güçlü örgüt, büyük parti şairiyle birleştirerek ileriye taşıyacak irade listemiz olan beyazdadır. CHP gibi köklü bir partiye İlçe Başkanı olmak için sadece ideolojik ve maddi birikim tek başına yetmez. İdeolojik birikimi alanda pratiğe dökerek tecrübe edinmek herkeste heyecan uyandıracak projelere sahip olmak ve en önemlisi yarattığımız umudu filizlendirerek toplumun tamamına yayabilmek gerek. Biz bu noktada iddialıyız.  Çünkü biz bu partiyi şahlandıracak projelere sahibiz. Avukatın, mimarın, eğitimcinin, esnafın, kadın ve gençlerin olduğu kapsayıcı yönetim anlayışına sahibiz. Ayrıca bu güne kadar partimizin sadece oy isteyip söz hakkı vermediği köylerimize bizim yönetimimizde temsil hakkı tanıdık. 

PROJELERİMİZ

Partimizin cefakâr kadınları, heyecanı yüksek gençleri, parti hafızamızı oluşturan değerli büyüklerim, 23 Haziran seçimlerinde almış olduğumuz yüzde 62 oyu partimizin kemik oyu haline getirecek projelerimizden kısaca bahsetmek istiyorum. Hepinizin bildiği üzere İstanbul'un en büyük yüzölçümüne sahip olan ilçelerinden biriyiz. Danamandıra'dan Kadıköy'e ulaşılmadık ve girilmedik hane bırakmayacağız. Aylık olarak çıkaracağımız bültenlerimizle partimizin ay içerisinde yaptığı etkinlikleri Genel Merkez, il ve ilçe politikaları ve Büyükşehir çalışmalarını Silivri'mizin tamamına duyuracağız. İlçe örgütümüz bünyesinde kuracağımız Cumhuriyet Akademisi ile Silivrili gençlerimize ücretsiz akademik ve politik eğitim kursları vereceğiz. Kuracağımız Hedef İktidar Atölyesi ile 35 mahallemizde profesyonel anket çalışması yaparak yerelde ve geneldeki sorunları tespit ederek ilgili komisyonlarımızla çözüm odaklı projeler üreteceğiz. Süreç boyunca hep “gelirsen, düşünürsen, söylersen iktidarı birlikte örgütleriz” demiştik. Göreve geldiğimizde kimseyi ayırmadan, ötekileştirmeden, partimizi büyütmek adına sözü olan, projesi olan herkesi bu sürece dahil edeceğiz.

“BİZ KAZANACAĞIZ, ÇÜNKÜ BİZ BU PARTİNİN NEFERLERİYİZ”

Biz sizlere güveniyoruz. Alacağınız kararlara saygı duyuyoruz. Bugün bu kongrede siz delegelerimiz sadece listeleri değil, Cumhuriyet Halk Partisi'nin geleceğini belirleyeceksiniz. Sizlere söz veriyorum. Bizler bu yolculuğa hırsla, iktidar inancımızla ve yüreğimizdeki Cumhuriyet sevdasıyla hep birlikte yorulmamak için çıkıyoruz. Güçlüyüz. Gücümüz inancımızda, tarihsel ve siyasal… Tecrübeliyiz. Tecrübemiz her alanda partimiz için verdiğimiz mücadelemizdedir. İnançlıyız. Biz kazanacağız, çünkü biz bu partinin neferleriyiz. Haklıyız. Bizden umut olacak. Geleceğimizi yeniden kazanmak adına geliyoruz. Unutmayın ne kadar örgütlü olursak, sesimiz o kadar gür çıkar.

“MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ÜN ADAMIYIM”

Adaylığımı açıkladığım günden bu güne hep birinin adamı olmakla itham edildim. Evet, ben birinin adamıyım. Ben, Mustafa Kemal Atatürk'ün adamıyım. Onur ve gurur duyuyorum. Cumhuriyet için, özgürlük için, bağımsızlık için ayağı kalkın. Bizler kazanacağız. Biz hiçbir zaman partimizi satmadık. Bunlara takılmayalım, biz partimizi iktidar yapmak istiyoruz. Beni dinlediğiniz için teşekkür ederim.”

CHP'de delegelerin oy kullanma işlemi için son dakikalar devam ediyor...

YORUM YAP