Nevruz ateşi Değirmenköy’de yakıldı

Nevruz ateşi Değirmenköy’de yakıldı

24.03.2016 17:53:40

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı 21 Mart Türk Dünyası ve Toplulukları (Nevruz) Haftası Değirmenköy Atatürk Ortaokulu tarafından hazırlanıp sunulan programla gerçekleştirildi. Dün kaydedilen programa Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Hakan Karaaslan, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Karipçin, Mehmet Şen ve Osman Kesici, İlçe Tarım Müdürü Kenan Benli, CHP Kadın Kolları Başkanı Elif Yılmazer, AKP Belediye Meclis Üyeleri Yusuf Köroğlu ve Tamer Şişman, okul yöneticileri, Okul Aile Birliği Başkan ve üyeleri, okul hayırseverleri, veliler ve öğrenciler katıldı.
Okulun Türkçe Öğretmenlerinden Serkan Mısırcı'nın sunduğu, Müzik Öğretmeni Cansu Yazgan, Türkçe Öğretmeni Sedat Köse, Görsel Sanatlar Öğretmeni Şenay Pehlivan, Özgür Evsen'in sorumluluğunda hazırlanan Nevruz programı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'mızın okunmasıyla başladı.

ŞENEL, NEVRUZ'UN ANLAMINI ANLATTI
Okul Müdürü Mehmet Şenel, yaptığı açılış konuşmasında Nevruz'un anlam ve amacını açıklayarak şöyle başladı: “İlçemiz adına düzenlenen Türk Dünyası Toplulukları ve Nevruz Haftası kutlama programına hoş geldiniz. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.
Geniş bir coğrafyada binlerce yıldır kutlanan bu gün ülkemizde de kutlanmakta. Tüm Türk Dünyası ve Topluluklarında kutlanan Nevruz-Yeni-gün, ilkbaharın başlangıcı, doğanın uyanışı olarak bilinir ve değişik yörelerde değişik biçimlerde kutlansa da amacı aynıdır. Bu güzel gün bazı gruplarca terörize edilerek amacından saptırılmaya çalışılmışsa da tüm topluluklar bu günü bir bayram havasında kutlamaktadır.
Bizler de okulumuz öğretmen ve öğrencileri olarak kısa da olsa bir program hazırlayarak sizlerin beğenisine sunuyoruz. Katılarak bizleri yalnız bırakmadığınız, hep destek olduğunuz için teşekkür ediyorum. İyi seyirler diliyorum. Saygılar sunuyorum.”
Okul Müdürü Mehmet Şenel'in konuşmasının ardından sahne gösterileri başladı. Senanur Arslan isimli öğrenci “Türk Dünyası” adli şiiri okudu, Ali Murat Dağ adlı öğrenci tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı. Ardından gelin, kaynana ve oğlun manilerle atışması sahnelenerek konuklara eğlenceli anlar yaşatıldı. Öğrenci korosu bir birinden güzel türküler sundu. Programın hazırlık aşamalarını anlatan video gösterimi yapıldı. Ardından program büyük beğeni toplayan Öğrencilerin “Anadilim” adlı dans gösterisiyle devam etti. “Kımıl”, “Harmandalı” ve “Prinka” adlı hak dansı gösterileri bol bol alkış aldı.
Gösterilerin ardından ilçemiz Piri Mehmet Paşa İlkokulu ve Alibeyspor Kulübü izcileri Nevruz dualarını yaptı. Ardından Nevruz ateşi protokol üyelerimiz tarafından yakıldı ve demir dövüldü. Nevruz programının ardından konuklara ikramlarda bulunuldu.
Renginar SALİ

YORUM YAP