Ferhan Tezcan

Morutan kim?

2000'li yılların başıydı. Galatasaray Türkiye liginde son sürat gidiyor ve her yıl şampiyonlukları alıyordu. Yönetim takımı daha da güçlendirmek için devamlı yurt dışındaki  ''yıldız'' oyuncu peşine düşmüştü. Başkan Faruk Süren'di. Fakat yönetimde çok becerikli biri daha vardı. O da Ergun Gürsoy'du.

Barcelona Romen futbolcu Hagi ile Avrupa'yı sallıyordu. Ancak orada da işin sonuna gelmiş ve yeni heyecanlar aramaya başlamıştı. Gürsoy Hagi'nin transferi için yoğun bir çalışma içine girdi.

Menecer ve futbol adamı Becali ile temas kuruldu.

Son derece sessiz sedasız yapılan görüşmeler sonunda Hagi ikna edildi ve transfer gerçekleşti.  Ardından bir Romen futbolunun bir başka yıldızı Popescu'da transfer edilince  'yeme de yanında yat'' gibi bir şey oldu.

Galatasaray Popescu ve Hagi ile Avrupa'da büyük başarılar elde etti.  UEFA kupası gibi anlamı çok büyük bir kupa Türkiye'ye getirildi.

Türkiye yıllarca Hagi ve Popescu ile büyük gurur duydu. Bu iki futbol  ''dehası''  sonradan futbol adamlığına soyundular. Hagi Galatasaray futbol takımının başına bile geçti.  Popescu futbol menajeri oldu. Sonra da Türkiye'ye genç futbolcu göndermeye başladı.

 

MORUTAN NASIL BİRİ

Galatasaray'ın bu yılki ilk Romen transferi Chıcaldau genç bir futbolcu. Yetenekli ancak tecrübesiz. Karar vermek için zaman gerek. Ama bir diğeri olan Morutan görüldüğü kadarı ile tam bir futbol virtüözü.

Morutan tam bir sağ kanat oyuncusu. Soğukkanlı. Oyun içinde bu yeteneğini çok iyi kullanıyor.

Savunması iyi. Pres gücü gayet iyi ve çalışkan. Rakip savunmaların derinliğine top atma konusunda becerisi bayağı yüksek.

Çalımları adeta  'Hagi'yi andırıyor. Geçen sezon oynadığı 36 maçta tam 15 asist yaparak önemli bir başarıya imza attı.

Teknik direktör Fatih Terim'in açıkladığı gibi sorun çözen ve maç kazandıran bir futbolcu.

Gol pozisyonunda vuruşları çok yüksek. Geçen sezon Romanya liginde tam 8'de gol attı. Yani asistlerle birlikte takımında 23 gole katkıda bulundu.

Peki, bu futbolcunun zayıf tarafı yok mu?

Tabii ki var.  Henüz 22 yaşında. Yurt dışına ilk kez çıkıyor. Ve fizik gücü henüz tam değil.

Bakalım ne zaman tam olarak Morutan'ı izleyebileceğiz?

 

MUTLULUK VE AŞK

Mutluluk kavramlarımız arasında önemli bir yeri vardır aşkın. Aşk, insanın belli bir varlığa, bir nesneye ya da evrensel bir değere derinden bağlanışıdır.

İnsan soyunun en güçlü duygularından biri belki de birincisi aşktır.

Edebiyatın eskiden beri en çok işlediği konuların başında o gelir.  Dini ve felsefeyi de derinden etkilemiştir.

Peki, bu bağlılık bu yoğunluk nereden geliyor.

Kişiye ve topluma sağladığı, yaşamın anlamına kattığı ne aşkın.

Aşk yaşamın başlangıcından beri var. Taa ki eski zamanlarla birlikte ortaya çıktığı masallar ve efsanelerle sarmaş-dolaş.

Hayırlı haftalar.

 

NOT:  Annemi kaybettim. Hayatımızın ve kısa ömrümüzün ilk yıllarından itibaren annemize duyduğumuz o derin aşk ve sevgi bizi hayata bağlar. Annem bir hukuk kadınıydı. Hak ve hukuku kime vereceğini iyi bilirdi.  Ama bizleri bıraktı ve gitti. Canı sağ olsun. Allah hayatta kalan diğer annelere sağlık, sıhhat ve uzun ömürler versin.

YORUM YAP