Mecliste 23 Haziran gündemi

Mecliste 23 Haziran gündemi

13.05.2019 10:47:23

İstanbul seçimlerinin yenilenmesi kararı Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı'nda yankı buldu.

Silivri Belediyesi CHP'li Meclis Üyesi Süheyl Kırkıcı, 10 Mayıs Cuma günü gerçekleştirilen Silivri Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısının II. Birleşimi'nde Yüksek Seçim Kurulu tarafından yenilenen İstanbul seçimleri hakkında konuştu. Kırkıcı'nın Yüksek Seçim Kurulu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptali ve 23 Haziran'da yenilenmesine kararını ‘hukuk dışı' olarak nitelendirmesi üzerine Silivri Belediyesi MHP'li Meclis Üyesi Filiz Güler karşı bir açıklama yaptı.

KIRKICI: YSK ELİYLE SANDIĞA DARBE YAPILDI
Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Sayın Başkanım, değerli meclis üyesi arkadaşlarım hepinizi saygıyla selamlıyorum. Son Yüksek Seçim Kurulu kararına ilişkin grubumuzun görüşlerini belirtmek üzere söz aldım. 31 Mart yerel seçimlerinde yurttaşlarımızın takdir duygusu ve oylarıyla Sayın Ekrem İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. Yapılan onca itiraza ve defalarca sayım yapılmasına rağmen İmamoğlu'nun seçimden birinci olarak çıkması engellenememiştir. Ekrem başkan, İstanbulluların sadece sandıktan çıkan meşru belediye başkanı değil aynı zamanda 16 milyon İstanbullunun gönüllerinin de başkanı olmuştur. Demokratik olgunluk Ekrem başkanın hakkını teslim etmeyi ve İstanbul'a verdiği sözleri tutması için görevine bir an önce başlamasına olanak vermeyi gerektirir ancak Yüksek Seçim Kurulu'nun hiçbir hukuka, kanuna kendi geçmiş kararlarına ve hepsinden önemlisi halkın vicdanına uymayan kararı ile sandığa darbe yapmış, demokrasi ağır bir yara almıştır. Bu kararı hukuk dışı buluyor ve kınıyoruz.

“31 MART'TA YARIM KALAN İŞİMİZİ TAMAMLAYACAĞIZ”
Sanılmasın ki vazgeçeceğiz, umulmasın ki yılgınlık göstereceğiz aksine 23 Haziran'da daha güçlü bir şekilde sandıktan yine Ekrem başkanın çıkacağını biliyoruz, görüyoruz. Ekrem İmamoğlu artık sadece Cumhuriyet Halk Partisi'nin değil, 16 milyon İstanbullunun adayıdır, başkanıdır. Hiç kimse merak etmesin umutla bakıyoruz, gülümseyerek izliyoruz tüm haksızlıkları. 31 Mart'ta yarım kalan işimizi 23 Haziran'da tamamlayacağız. Tüm yurttaşlarımızın yüreği ferah olsun. Her şey çok güzel olacak.”

GÜLER: 23 HAZİRAN'DA HALKIMIZ KİM İÇİN KARAR VERİRSE ONA SAYGI DUYARIZ
Kırkıcı'nın ardından söz alan Filiz Güler ise, “Biz hukuk devleti olduğumuzu biliyoruz ve hukuka güveniyoruz. Yüksek Seçim Kurulu'nun almış olduğu karara da tam olarak itimat ediyoruz. 23 Haziran'da İstanbul halkı kim için karar verecekse biz ona saygı duyarız. İnşallah vatanımız, milletimiz, ülkemiz ve İstanbul'umuz için en hayırlı şeyler olur diyorum, saygılar sunuyorum” şeklinde konuştu.

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP