“Maskemizi taktık, farkındayız” dediler

“Maskemizi taktık, farkındayız” dediler

9.11.2019 10:39:27

Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ailesi Lösemili Çocuklar Haftası'nda maskelerini takarak Lösemili çocuklara destek sundular.

2-8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası dolayısıyla Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi ailesi de maskelerini takarak farkındalık yarattı, Lösemili çocuklara destek sundular ve LÖSEV'in kuruluş yıldönümünü kutladılar.


“YAŞAM SAVAŞI VEREN MİNİK CANLARI YALNIZ BIRAKMAMALIYIZ”
Özel Silivri Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Lösemi Hastalığı hakkında toplumu bilgilendirmek adına şu bilgileri paylaştı: “ Lösemi kromozomlardaki değişim sonucu damarlarımızda akan kanın esas yapıldığı yer olan kemik iliğimizdeki ana doğurgan (kök) hücrelerde meydana gelen bozulmadır. Solukluk, halsizlik, kansızlık, kanamalar, lenf bezlerinde büyüme ve kemiklerde ağrı en sık görülen belirtilerdir. Her yaşta görülmekle birlikte 1-8 yaşlar arasında en sık görülür. Tedavisi %92 oranında kemoterapi ile sağlanır ancak %5 kadar vakada kemik iliği nakli yapılmaktadır. Yaklaşık 3 sene sürmektedir. İlaçlar çok sarsmaktadır. Uzun bir süre yoğun ve yakın bakım servislerinde yatmaktadırlar. Geç yan etkiler ve riskler açısından 5 yıl izlemde kalmaktadırlar.
Zengin fakir, doğulu batılı, küçük büyük demeden herkesi etkileyen bu hastalığa karşı farkındalık yaratmalıyız. Bu korkunç canavara karşı yaşam savaşı veren minik canları yalnız bırakmamalıyız. Onların küçücük bedenlerinde atan kocaman yüreklerine verilecek en büyük hediye sevgidir. Bütün Türkiye olarak bu korkunç savaşı veren yavrularımızın daha fazla yanlarında olalım ve tek birinin bile ölümüne izin vermeyelim.”
Renginar SALİ

YORUM YAP