Sevginar Sali

Kutlayabilme umuduyla ama gün bugün değil…


10 Ocak 1961’de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. Bu gün,"çalışan gazeteciler günü” ya da "bayramı" olarak anılıyor. 53 yıl sonra bugün, basın-yayın yaşamına baktığımızda, bu sektörde çalışanların ekonomik ve sosyal durumu hiç de parlak sayılmaz…

Ama siyasetçilere dediğimiz gibi "ağlaşmak” fayda etmez. Başkalarının insaf ve inisiyatifine terk edilen bireysel beklentilerin olumlu sonuçlanması çok muhtemel değil. Toplumumuzda, özellikle Silivri’de sektör temsilcilerinin de üstün katkılarıyla ‘boş gezip, havadan para kazanan’ gözüyle bakıldığı için açıkçası bir kutlama anlayışını benimseyecek durumda hissetmiyorum kendimi. Ama böyle bir meslek dalı olduğu ve kamunun bilgilendirilmesi, demokrasinin sağlıklı işlemesi için üstlendiğimiz sorumluluğa dikkat çekmek açısından evet, 10 Ocak anlamlı… Coşkulu kutlamaları uygun görüp de içine sindirenlere mani olmak istemem. Herkes olay ve konulara dilediği gibi yaklaşabilir; tek tip düşünce ve davranış dayatması içinde olsak eleştirdiklerimiz veya benzemek istemediklerimizden nasıl bir farkımız olur ki!? Silivri’de öncelikle nitelikli bir gazeteci kesimin oluşmasına izin verelim sonra bayramlarını da kutlarız. Her konuda olduğu gibi bizim sektörde de sapla saman birbirine feci şekilde karışmış vaziyette maalesef!

Gazeteciler Bayramı’nda ‘meslektaşlarını eleştiriyor’ gibi algılanmasın lütfen. Ya da algılanırsa da algılansın. Meslektaşım olanlar zaten yazdıklarımın altına imzasını atar… Geri kalanların ne yapacağı, yaptıklarından gayet net anlaşılıyor.

Bir gün kutlayabilme umuduyla ama o gün bugün değil!

SÜRPRİZ

AK Parti İlçe Başkanı Dilek Demiral, "Adayımız kesinleşti”demiş, "İsim bilmiyoruz” demiş arkasından da "Silivri gerçekten sürpriz” diye noktayı koymuş! Adayın kesinleştiğini biliyor ama kim olduğunu bilmiyor! Bilmeyen de ilçe başkanı herhangi biri değil. İsmini bilmediği adayı sürpriz olarak nasıl değerlendirdi Demiral onu anlamadım. Aylardır "Hüseyin Turan” furyası var çıkması ‘sürpriz’ olmaz herhalde. Tahir Sert ve Metin Karakaş da zaman zaman aday olarak gündeme oturdu. Onların çıkması da sürpriz bir gelişme olarak nitelendirilemez.

Geriye kaldı Ahmet Yağcıoğlu, Emrah Maşalacı, Hüsnü Yaşar Yalman, Vural Sönmez, Naif Yıldızlar ve Mevlüt Alkan…

2014’ün seçim sonucu hiç sürpriz olmayacak, hiiiiç…

Dilek Demiral iyi bir başlangıç yapmıştı ilçe başkanı olarak ama son günlerde yaşanan aday stresi onun da ayarlarını epey zorlamış görünüyor. Söyledikleri arasında bir netlik ve tutarlılık göremedim çok üzgünüm. Gülen yüzü olmasa daha da uzatırdım bu yazıyı ama elim varmıyor. Başta Demiral sonra da tüm teşkilat yöneticileri bulundukları durumun vahametine bir an önce varsa hiç fena olmaz. Yani onlar için, bize göre hava hoş.

Dün çok uzun yazmışım bugün kısa kesiyorum : )))

İyi hafta sonları…


YORUM YAP