Engin Akın

Kulüpleri ağızlarda şampiyon yapmayın

Her yaklaşan seçimler öncesinde hemen hemen her aday bol bol vaatlerde bulunur ama her ne hikmetse seçimlerin bitimi ile birlikte kazanan verdiği tüm sözleri unutur.

Yaklaşan Mart 2019 seçimleri için geri sayım sayacı çalışıyor. İsmi açıklananlar meydanlara inmeye başladı.  Hemen herkes seçimlerin son gününe kadar adaylardan duymak istediklerini duyacak.

Her aday halkının duymak istediklerini ballandıra ballandıra anlatacak ve bundan dolayı da beklentiler de bir hayli artacak.

Şimdi durum böyle olunca da sportif vaatlerde gündemde olacak. Her aday gittiği köyün, mahallenin takımı için şampiyonluk sözü bile verecektir. Silivrispor'un şampiyonluğu bile dilden dile dolaşacaktır.

Sportif olarak ilk söyleminiz şampiyonluk olmasın değerli adaylar. Bu türden davranışlar ve vaatler hayal kırıklığı yaratır ve inandırıcılığı ise hiç olmaz.

Sizler Silivri'de, Silivrispor'u, Alibeyspor'u, Kavaklıspor'u, Gazitepespor'u ağızlarda şampiyon yapmayın. Yapmanız gereken basit kulüplerin yarınlarla ilgili sıkıntılarını ortadan kaldıracak vaatlere yönelin.

İlçenin en önemli değerleri, reklam yüzleri ve marka değerlerini yönetmeye talip olanlara destek olun. Onlara omuz verin, onlara elden nakdi destek sözü de vermeyin. Kulüpleri yönetmeye talip olanlara balık tutmayı öğretebilirsiniz. Kulüpleri size bağımlı halde olmalarından kurtarabilirsiniz.

Siz ve sizin gibi siyasilerden bağımsız olan kulüpler daha uzun yaşar ve başarılı olur. Kendi ayakları üzerinde durabilecek hamleler hayata geçirilebilir. Verilecek olan vaatler bu doğrultuda olursa inandırıcı ve kalıcı olur anca.

İlçe kulüpleri yerlerde sürünüyor. Hiçbiri doğru düzgün gelir elde edemeden hayatlarını sürdürmeye çalışıyor. Sizler yola çıkarken boş vaatlerle avutursanız insanları sonunda kaybeden ilçe gençliği olacaktır, ne siz ne de kulüp yöneticileri olan gençlerimize olacaktır.

Zaten oy verecek olanlar o kadar alıştı ki yalanlara inanın vereceğiniz boş vaatleri de çok anlıyorlar. Destek değil de köstek olabileceğinizi sezebiliyorlar. Yapmayın.

Şimdi siz değerli adayların bol bol akıl vereni, yönlendireni, danışmanlarınız olacak. Ne güzel olsun, hatta daha bol olsun. Bu akıl verenler ve danışılanlar sizi farklı yönlendirmesin. Aman dikkat diyeyim size akıl verenler o aklı kargalardan almasın. Kılavuzunuz karga olmasın.

Bir spor danışma kurulunuz olsun!

Projeler geliştirip o projeleri hayata geçirebilecek danışmanlarınız olsun.

Yarın seçildiğinizde hayal ettiğiniz politikalar doğrultusunda çalışacak ve uygulayacak ekibiniz olsun.

İlçenizdeki tescilli ve faal olan kulüpler ile ilişkilerini güçlendirin. Onlarla irtibatı kesmeyin. Sportif malzeme desteğinde düzenli bir şekilde olsun bu destek. Onların sponsor bulmaları konusunda gücünüzle yardımcı olun. Gelir getirici çalışmalarda bulunun.

Mahallelerde ise sporu sevdirmek ve kulüpleri güçlendirmek için çalışmalarınız olsun. Çok daha önemlisi ise aileleri, okulları ve spor kulüplerini işbirliği içine alacak projeler geliştirin.

Var olan tesislerin sayısını arttırın. Yürüyüş, koşu, bisiklet parkurlarını yazmıyorum. Onları da ekleyeceğinizi biliyorum. Her yaştaki insanın spor yapabilmesine ön ayak olun.

İlçede var olan spor adamlarından destek ve görüş alın. Danışıyor olmak sizi yüceltir.

Size küçük bir tavsiyem, seçim meydanlarına çıktığınız da kalabalıklara ve bireysel konuşmalarınızda korkmadan, çekinmeden ve yılmadan diyebilirsiniz; “Benim başkanı olduğum ilçenin kulüpleri, altyapılara ağırlık verecek. Belirli bir plan çerçevesinde kısa süre sonra A takımlarına dışarından oyuncu transfer etmeyecek” deyin bak, işte o zaman alkışın en büyüğünü alacaksınız.

Üstte saydıklarımı yapamayacaksanız ve illa da bir vaatte bulunacaksanız o zaman, amatörlerin sağlık sorunlarını çözeceğinizin vaadini verin. İlçemdeki sportif faaliyetlerde ambülans ve sağlıkçı kesinlikle olacaktır diyebilirsiniz. Bunu üstüne basa basa söyleyebilirsiniz.

Spor politikası belirlemek çok önemli.

Lütfen yapamayacakların vaadini vermeyin.

Silivri'de o kadar çok vaat verildi ki artık inandırıcılığınız sorgulanır oldu.

Şimdi adayların spor politikalarını bekler olduk.

Bekler olduk ki marttan sonra seçimler bittiğinde koltuğa oturduğunuzda takibimizi ona göre yapalım.

Kalın sağlıcakla…

Kazanan Silivri'de spor olsun. Gerisi hikaye…

YORUM YAP