Kırkıcı, Vakıf Başkanlığında güven tazeledi

Kırkıcı, Vakıf Başkanlığında güven tazeledi

21.06.2021 10:47:17

Süheyl Kırkıcı'nın güven tazelediği Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesi genel kurulunun ardından yazılı bir açıklama yayınlandı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Silivri Şubesinin Cumartesi günkü genel kurulu sonrasında yazılı bir açıklama yapıldı. Açıklama aynen şu şekilde: “Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Silivri Şubesinin 7. olağan kongresi yaparak yeni yönetimimizi oluşturmuş bulunuyoruz. Pandemi şartlarında gerçekleştirdiğimiz kongremiz daha önce kısıtlama nedeniyle iki kez ertelenmiş, kısmi açılımla birlikte 19 Haziran 2021 Cumartesi günü Silivri Cemevi binasında üyelerle birlikte toplanılmıştır.

“KONGREYE HİÇ BİR KİŞİ, KURUM DAVET EDİLMEMİŞTİR”

Pandemi şartlarında gerçekleştirilen kongremizi salonun kısıtlı durumundan dolayı hiçbir kişi, kurum davet edilememiştir. Tüm dostlarımızın anlayışına ve hoşgörüsüne sığınıyoruz.

İKİ ADAY YARIŞTI

Kongremiz demokratik temayül gereği mevcut başkan Süheyl Kırkıcı ile Duran Söyler arasında bir seçime dönüşmüştür. Alevi yol ve yürüyüşüne uygun olarak seçimler bir olgunluk havasında geçmiş ve her iki aday  “Bir olalım, diri olalım, iri olalım” felsefesine uygun bir tavır göstermiştir.

“KAYBEDEN YOK KAZANAN TOPLUM”

Kaybedeni olmayan, kazananı toplum olan kongrede Silivri'de barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın egemen olması konusunda çabalarının yoğunlaşması konusunda birleşildi.

“HALKIMIZA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Ayrıca kongremize sunulan bir önerge kongremizce oylanarak “ karara dönüştürülmüş “ olup, çalışmalarınız kongre iradesinde aldığımız  demokratik zeminde  Alevi- Bektaşi  yol erkanına uygun, Vakıf sözleşmemizin  bizlere yüklediği  görevler çerçevesinde halkımıza  hizmet etmeye devam edeceğiz.  Barış sevgi ve hoşgörü, hak ve adalet ışığımız yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.

YENİ YÖNETİM

Seçimler sonucunda Süheyl Kırkıcı başkanlığında yönetim şu şekilde oluştu: Yaşar Gören, Ali Kalender,           Rıfat Yeşilyurt, Ethen Kalmış, Asiye Erkmen, Nurettin Karakaya, Çiğdem Ataman, Halis Türkmenoğlu Mahir Mutu, Gülşen Kalender, Seydi Çatak, Ediz Saraçoğlu, Hacer Gören, Ali Çelik, Mehmet Orhan, Murat Eren, Cafer Sevimli ve Mahir Mutu.”

SADECE CHP'LİLERİN KATILMASI TEPKİ ÇEKTİ

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezi Silivri Şubesi'nin genel kurula kimsenin davet edilmediği açıklaması kongreye sadece CHP'lilerin katılması üzerine yükselen eleştiriler nedeniyle ihtiyaç duyuldu.

Sevginar SALİ

YORUM YAP