Sevginar Sali

Kendinizi iyileştirmek için...

“Yaşadığımız sürece hep birilerini izler, onun hakkında yorumlar yaparız, izlediğimiz kişinin sadece dıştan görünüşünü yani bizim izlediğimiz yanları hakkında kendimizce iyi ya da kötü yorumlar yaparız. Bu yorumlarımız çoğu zaman iyi niyetle yapılan yorumlardır. Kendimize göre “Şöyle yapsa daha iyi olur”, “Neden böyle davranıyor, yaptığı, izlediği yol yanlış” diye yorumlar yaparız. Ama iç durumu bilmeden, yaşadığı sorunları anlayamadan, ruhsal sorunlarını bilmeden bu yorumların ne kadar doğru olduğu tartışılır.
Bizler yorum yaparken sadece dış gözlemleyici olarak izleriz filmi. Ve ister iyi niyet ister beğenilmeyen yönler hakkındaki yorumlarımız için asla kendimizi o kişinin yerine koymayız. Oysa ona yardımcı olmak için Onun yerine geçip dışardan bir izleyici gibi değilde kendi filmimizi izlercesine izlemekle daha doğru yorumlar yapabiliriz.
Aslında herkesin zihin gücünü kullanarak kendi kendini zileme yeteneği vardır. Bu yöntemle kişi kendini seneryosunu kendi yazdığı filmini izleyerek yaşamındaki yanlış ve doğruları izleyerek yaşamını daha güzel hale getirebilir. Nasıl mı?
Kendimiz hakkında başkalarının yorumuna kızar ya da inananırız. Peki kendi kendinizi seyredip “bakar kör” olduğumuz, farkedemediğimiz şeylerin farkına varmak sizin kendi kendinizi düzeltmenize, daha iyi olmanıza yardımcı olacak bir yöntemle kendinizin doktoru olmak istemezmisiniz?
Gelin birlikte bu yöntemi uygulayalım... Ne dersiniz!
Sessiz bir ortama geçin ve gözlerinizi kapatın. Şimdi içinde olduğunuz durumu genel olarak yaşamaya ama içinizde yaşamaya başlayın. İçinde bulunduğunuz yaşamın sıkıntılarını, sorunlarını, eşinizle, çocuklarınızla, işyerinizle ne tür olursa olsun aynı o anı yaşıyormuşcasına yaşayın….
Şimdi de ikinci perdeye geçelim….
Şimdide aynı olayı başkasının gözünden bakarak izleyin. Tamamen başkasının gözünden bakarcasına izleyin. Şimdi neyi farklı görüyorsunuz? karşıdan nasıl görünüyorsunuz? Ne istiyorsunuz? Neler farkettiniz acaba? Kendi filmini izlemek kendi hayatınızın, ya da yaptıklarınızın, yaşadıklarınızın, ilşikil erinizin yanlış ya da doğrularını farkettirmedi mi?
İşte kendiniz hakkında en iyi yorumu yapacak olan siz kendinizsiniz. Yorumlarınızı içtenlikle yapın ve hayatınızı daha iyi yaşayın.
En iyi günler, sıkıntısız yaşamlar herkesin olsun... Kendi doktorunuz kendiniz olun… Çünkü sizi sizden iyi tanıyan ve size sizden iyi ve doğru yorumlayan yoktur.”
* Alıntı

YORUM YAP