Kaynarca, tapu sorunu çözümünün takibinde

Kaynarca, tapu sorunu çözümünün takibinde

18.01.2021 16:29:46

Çayırdere'ye gerçekleştirdiği ziyaretin ardından bir bilgilendirmede bulunan AK Parti İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, mülkiyet sorunlarının çözümüne yönelik çalışmalarını titizlikle sürdüreceklerini ifade etti.

AK Parti İstanbul 3. Bölge Milletvekili Tülay Kaynarca tapu sorununa ilişkin gelinen son süreci şöyle özetledi: “Çayırdere, Danamandıra ve Sayalar'ın da içinde olduğu Silivri ve Çatalca'daki toplam 8 köyümüzdeki mülkiyet problemlerinin çözümünde son aşamaya gelindi. Çıkardığımız kanun çerçevesinde başvurularını yapan birçok hemşerimiz tapularına kavuşuyor. Taleplerine ret kararı çıkan yerlerin de vatandaşımıza verilebilmesi için köy içi yerlerle ilgili çalışmalarımızı Çevre Bakanlığı nezdinde sürdürüyoruz.

Dün ve bugün yaptığımız ziyaretlerde özellikle muhtarlarımıza ve azalarımıza yeni gelişen bilgileri aktardık. Ardından da vatandaşlarımızdan gelen soruları yanıtladık. Elbette maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyarak...

Özellikle Çayırdere ve Gümüşpınar'da ret oranı diğerlerine oranla fazla.  O yüzden Doğan Bilgiç muhtarımızın da gayretleriyle tüm vatandaşlarımızın sıkıntısı çözülene kadar bu çalışmayı titizlikle sürdürmeye devam edeceğiz.”

Çayırdere Muhtarı Doğan Bilgiç de Kaynarca'nın ziyaretine ilişkin şu paylaşımda bulundu: “Adalet ve Kalkınma Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekilimiz Tülay Kaynarca, Çayırdere Mahallemizi ziyaret etti. Mahallemizin yerleşim alanlarındaki parsellerin satın alma başvurularına ret gelen tebliğleri, yine yerleşim alanlarda Büyükşehrin yapmış olduğu 1/5000'lik planlardan dolayı yeşil alan, ağaçlandırma parklardan dolayı tapulandırma yapılmayan satın alma başvurularına ret gelen tebliğleri ve Çerkezköy Ambar Dere Mevkii'ndeki hayvan yetiştiricilerinin Çayırdere Mahallesi Kurtdere Mevkii'deki ekili tarlalara zarar verdiğini vekilimize ilettik. Bu bölgede hayvancılık yapılamayacağını çiftçilerimiz ve muhtarlık olarak talebimiz bu işletmelerin kapatılması gerektiğini istişare ettik.”

YORUM YAP