Kasım Ayı Meclisi’nin 2. Bileşimi yapıldı

Kasım Ayı Meclisi’nin 2. Bileşimi yapıldı

9.11.2019 10:42:41

Silivri Belediyesi Kasım Ayı Meclisi'nin 2. Bileşimi yapıldı. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, bazı gündem maddeleri ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Silivri Belediye Meclisi'nin Kasım Ayı Meclis Toplantısı 2. Bileşiminin 1.Oturumu Belediye Meclis Salonunda gerçekleştirildi. Meclis toplantısı gündeminde yer alan ve 1.Bileşimde ilgili komisyonlara havale edilen 9 gündem maddesinin komisyon raporu okundu ve belediye meclis üyelerinin oy birliği ile karara bağlandı.

“DEVLET ÜNİVERSİTESİ İÇİN GÖRÜŞMELER YAPIYORUZ”

Gündemin 3. Maddesinde yer alan; Fenerbahçe Üniversitesi'ne 30 yıllığına tahsis edilen Alipaşa Mahallesi 4607, 4441 ve 4436 nolu parsellerin intifa hakkının iptali ile ilgili komisyon raporu okundu. Geçtiğimiz yıllarda meclis kararı alınmış ancak, uygulamaya yönelik protokol yapılmamış, intifa bedeli yatırılmamış, tapuda işlem yapılmamış olması nedeniyle intifa hakkının iptal edilmesi oy birliği ile kabul edildi. Konuya ilişkin bilgilendirmede bulunan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, “Biz Silivri'yi marka bir kent yapmayı arzularken bir parametresinin eğitim ve üniversiteler olduğu biliyoruz. Kültürün, sanatın, sosyal hayatın ve ekonominin canlandığı bir şehir hayal ediyoruz. Fenerbahçe Üniversitesi'nin yetkilileri geldi, sorumluluklarını yerine getirmedikleri halde bir yıl daha Selimpaşa'daki üniversite ile ilgili söz istediler. Bir sonraki sene öğrenci alacaklarını söylediler ama protokolü kendileri imzalamadığı, kira bedelini yatırmadıkları için iptal ediyoruz. Başka vakıf üniversitelerine sunabilmek için böyle bir iptal yapıyoruz. Üniversitelerin burada olması bizi de mutlu eder. Devlet üniversitelerinden bir üniversitesinin Silivri'ye getirilmesi de çok önemli. Ben özellikle tarım ve hayvancılık üssü olma potansiyeli bulunan ilçemizde, bir Veterinerlik Fakültesi'nin, bir Ziraat Fakültesi'nin olması gerektiğini düşünüyorum. Uygulamalı eğitim yapabilecekleri alanlarımızın olması nedeniyle Silivri'ye getirilmesi için merkezi hükümetle görüşmeler yapıyoruz. Hatta Yıldız Teknik Üniversitesi Eğitim Vakfı Başkanı benim arkadaşım. Kendisine üniversitelerinde ziraat ve veterinerlik fakültesi olmadığını, arzu ederlerse arazi tahsisi ile Silivri'de onlara yer verebileceğimizi teklif ettik. Takdir edersiniz ki bunlar hızlı gelişen veya gelişebilecek hadiseler değil. Elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.” diye konuştu.

“ENGELSİZ PARK İÇİN UZLAŞMA SAĞLANDI”

Gündemin 8. maddesinde yer alan; Dr. İbrahim Arıkan isimli projenin bir önceki proje alanından uygun görülen başka bir yere tahsisi ve parka Dr. İbrahim Arıkan isminin verilmesi ile ilgili komisyon raporu okundu. Rapora göre, Engelsiz Park olarak tasarlanan parkın Yeni Mahalle, Erkin Balaban Caddesi, 974 ada, 1 parsel ile 975 ada, 1 parseldeki alana kaydırılması ve parka Dr. İbrahim Arıkan isminin verilmesi oy birliği ile kabul edildi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Yılmaz, “Ebru Arıkan hanımefendiye gösterdiği ilgi için teşekkür ediyorum. Daha önce park yapılması konusunda mutabık kalınmış, hatta engelsiz parkın bir takım kaydırakları, aparatları ve araç gereçleri ithal edilmiş, birkaç yıldır bir kısmının depoda durduğunu biliyoruz. Biz de önceki proje yerinin başka bir alana taşınmasını uygun gördük. Bu alanın sosyal donatılarıyla, spor alanlarıyla İBB Müjdat Gürsu Tesislerinin bulunduğu alanda daha faydalı olacağını düşündük. Daha önce protokol sürecinde ve taahhüt noktasında belediye ve Ebru hanım arasında bir anlaşmazlıklar ve sıkıntı olunca bu proje askıya alınmış. Biz ısrarla kendisiyle görüştük ve protokolün yumuşatılması üzerinde uzlaştık.” dedi.  

“ENGELSİZ ÇOCUK PARKI SİLİVRİ'YE ÇOK ŞEY KATACAK”

Engelsiz Park ile ilgili bilgiler paylaşan Başkan Yılmaz, şöyle konuştu: “Konuyu önemsiyorum, belki de Türkiye'nin en güzel Engelsiz Park'ı olacak. Özel çocuklarımızın, özel insanlarımızın spor yapabileceği, parkta oynayabileceği bir alan inşa edilecek. Hatta görme engelli vatandaşlarımızın bisiklete binebileceği sensörler ile donatılmış bir bisiklet parkuru da bu alanda düşünülüyor. Milli Emlak Genel Müdürümüz Tufan Bey ile bu konunun hızlandırılması noktasında görüşmeler yaptım. Çünkü bu arazinin tahsis edilmesi gerekiyor. Milli Emlak'a ait bir arazi daha önce belediyemize tahsis edilmemiş. Tahsis edilmediği halde üzerine bir takım yapılar yapılmış. Bunun daha sonra sorunlar yaşatmaması için belediyemize tahsisi noktasında kendisiyle görüştük. Önümüzdeki hafta bu alanla ilgili tahsisin bir hafta içerisinde tamamlanacağının sözünü aldık. Ben bu Engelsiz Çocuk Parkı'nın da Silivri'ye çok şeyler katacağını, bir farkındalık yaratacağını düşünüyorum. Bu konuda da emeği geçen meclis üyelerimize ve Ebru hanıma teşekkür ediyorum.”

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLEN GÜNDEM MADDELERİ ŞÖYLE:

1-Belediyemize ait Silivri Selimpaşa Mahallesi, 54-55 pafta, 5734 nolu parselde kayıtlı 2 katlı binanın polis merkezi olarak tahsisi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

2-Silivri İlçesi Çanta (Balaban) Mahallesi 4393 parsel ile Çanta (Sancaktepe) Mahallesi 4121 parsel sayılı taşınmazların 3 (üç) yıldan fazla süre ile kiralanması ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

3-Silivri Alipaşa Mahallesi, 4607, 4441 ve 4436 parsel sayılı taşınmazların intifa haklarının Fenerbahçe Üniversitesine verilmesi ile ilgili alınan kararın iptal edilmesi ile ilgili Hukuk Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

4-İlçemiz sınırları içinde bulunan isimsiz cadde ve sokakların isimlendirilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

5-Silivri İlçesi, Beyciler Mahallesi 1825 Parsel (eski 1455),1826 parsel (eski 1455) nolu taşınmazların satın alınması, satılması veya takası ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

6-İskeçeli Çelik Yay.Tel.Yan Ürünleri Tic.Ltd.Şti.tarafından 34 CHM 376 plakalı aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

7-Erener Meşrubat Gıda Pazarlama Dağıtım San.ve Tic.Ltd.Şti tarafından 34 LE 7343 plakalı aracı belediyemize bedelsiz olarak hibe etme talebi ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

8-Belediye Meclisince Dr. İbrahim ARIKAN ismi verilen projenin ilçemiz Yeni Mahalle, Erkin Balaban Caddesi, 974 ada, 1 parsel ile 975 ada, 1 parseldeki alana kaydırılarak Dr.İbrahim ARIKAN isminin verilmesi ve uygulama yapılması ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

9-İlçemiz Sancaktepe Mahallesi, Millet Caddesi üzerindeki ağaçlandırılmış park alanına Saffet SERT isminin verilmesi ile ilgili İsim Tespit Komisyonu raporu okunarak oy birliği ile kabul edildi.

 

YORUM YAP