XXXXX

Kanal İstanbul, Silivrinin Emlak Ateşini Yükseltti

Yıllardır 3. köprü, havaalanı ve Gümüşyaka’ya liman beklentisi ile bölgemizde emlak piyasası yangını devam etti. Şimdi bu üç önemli beklentiye yenisi eklendi; Kanala İstanbul. Dün akşam konuyla ilgili yapılan televizyon yorumlarında konuşmacılardan biri “Demirel 1. Özal 2. Boğaz köprüsünü yaptı. AK Parti’yi üçüncüsü kesmezdi o da kanal projesini çıkardı” dedi.
Adil Sirkecioğlu’na da katılıyorum; Muhalefeti eleştirmek yerine yaptıkları ve özellikle yapacaklarını anlatan bir Başbakan tercihim.
Dün son dakika aldığım değerlendirmeler neticesinde Kanal İstanbul’un beklendiği üzere Silivri değil Büyükçekmece’den başlayacağını aktardım. Havaalanı projesinin de Silivri’den Arnavutköy’e kaydırıldığı bilgisi konusu vardı edindiğim bilgiler arasında.
Silivri İstanbul ilçeleri arasında sahip olduğu bakir topraklar arasında birinci sırada yer aldığı sürece bizim emlak ateşimiz yanmaya devam edecek.
Dün basına yansıyan değerlendirmeler arasında Kanal İstanbul’un Silivri ayağı ile ilgili şu görüş dikkatimi çekti: “Kanalın güzergâhı Erdoğan'a 2 metre enindeki, 5 metre uzunluğundaki harita üzerinde üç boyutlu gösterildi. Buna göre kanal, Evcik Plajı'ndan başlayarak Karacaköy, Ormanlı, Belgrat, Dağyenice, Çanakça, Kızılcaali, Gökçeli ve İnceğiz üzerinden Ortaköy Mahallesi'ne ulaşacak. Oradan Silivri Selimpaşa Merkez Mahallesi üzerinden Kıyıkent, Yalıkent, Denizkent ve Aykent Tatil sitelerinin içinden geçerek Marmara Denizi'ne ulaşacak.”
Selimpaşa’da söz konusu olan sitelerin isimleri hiç yabancı gelmemiştir eminim; Sel afeti sonrasında kamulaştırılması gündemde olan bölgeler.
AK Parti hükümetini 3. Köprünün kesmesi bir çılgınlık olmazdı. Kanal İstanbul da çılgınlık değil aslında gerçeğe dönüşebilecek bir hayal. Gerçekleştiğini görmeye kaçımızın ömrü yeter orası tartışılır!

Haberin devamı 29.04.2011 tarihli HÜRHABER gazetesinde…



YORUM YAP