İstanbul Barosu’ndan Işıklar’a ziyaret

İstanbul Barosu’ndan Işıklar’a ziyaret

15.02.2017 10:16:15

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı ziyaret eden hukukçular, referandum sürecinin ülkeyi bir yol ayrımına götürdüğünü söyleyerek egemenlik yetkisinin tartışılır hale geldiği bu süreçte, kamuoyunu aydınlatma yükümlülüğü doğrultusunda bilgilendirme kampanyası başlatacaklarının haberini verdi.

İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Avukat Necmi Şimşek, Genel Sekreter Avukat Cengiz Yaka, Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Şahin Erol, İstanbul Barosu Silivri Temsilcileri Avukat Sultan Aşkın, Nilay Öndül ve Demirali Çetingöz ile birlikte Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ı makamında ziyaret etti. Türkiye'nin yönetim sistemi konusunda radikal bir yol ayrımına geldiğini, halkın bu konuda bilgilendirilmesi ve bilinçlendirmesi için çalışma yapmak istediklerini dile getiren hukukçular, seslerinin duyurulması amacıyla Işıklar'dan bazı taleplerde bulundu.

ŞİMŞEK: HUKUKUN TARTIŞILDIĞI BİR NOKTADA İSTANBUL BAROSUNUN KAYITSIZ KALMASI DÜŞÜNÜLEMEZ
İstanbul Barosu Başkanı Avukat Mehmet Durakoğlu'nun ve diğer yönetim kurulu üyelerinin selam ve sevgilerini ileterek konuşmasına başlayan Başkan Yardımcısı Av. Necmi Şimşek, ziyaret sebebini şöyle açıkladı: “Hukukun en çok tartışıldığı, Türkiye'de rejimin tartışma konusu olduğu, adeta Türkiye'nin geleceğinin oylandığı bir süreçte hiçbir hukuk kurumundan bu konuda görüş istenmemiştir. İstanbul Barosu olarak referandum sürecinde en azından hukuki niteliği itibariyle bu anayasa değişikliğinin neler getirip neler götüreceği noktasında bütün açıklığı ile halkın aydınlatılması konusunda bir taraf olmak istiyoruz çünkü hukukun tartışıldığı noktada İstanbul Barosunun hiçbir şeye karışmaması asla düşünülemez. Bu bağlamda biz Türkiye Barolar Birliği kanalı ile bu söylemlerin çok dikkatle yapılması gerektiği düşüncesiyle bir çalışma yaptık. Bu konudaki düşüncelerimizi, kaygılarımızı paylaşacağız.

“TÜRKİYE'NİN GELECEĞİ OYLANACAK”
Sizden iki önemli istirhamımız var; birincisi büyük afiş çalışması düşünüyoruz. Silivri Belediyesinin de tasarrufunda olan bir takım billboardlar var. Bu konuda bize katkı sağlar mısınız Sevgili Başkanım? Daha önceki yaptığınız katkıları ben çok iyi biliyorum. Her zaman yanımızda oldunuz, eksik olmayın. İkinci konu da bu süreçte siyasi söylemlerin ön plana çıkartılmaması gerektiği, Türkiye'nin geleceğinin oynandığı bir seçim olduğunun hepimiz bilincindeyiz. İstanbul Barosu olarak bir siyasi parti ile organize ilişki içerisinde olmamız düşünülemez. Dediğim gibi bu anayasa referandumu. Türkiye'nin geleceğinin oylanacağı, hukuki temelde tartışılması ve aydınlatılması gereken çok önemli detayların paylaşılması gereken bir referandum.

“TOPLUMUMUZU AYDINLATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELEN HER TÜRLÜ ÇALIŞMAYI YAPMAYA HAZIRIZ”
Biz bu süreçte yine bu hassasiyetle özellikle hemşeri derneklerine ulaşarak bu mesajları birebir paylaşmak istiyoruz. Onların talep etmesi halinde anlaşılmayan konularda kendilerini aydınlatacak hukukçu grubumuz var. Onları konferans ve panellerle aydınlatmak istiyoruz. Nitekim geçtiğimiz günlerde Suna Hanımla da görüşmüştük; 1 Mart tarihinde Silivri'de benim ve hukukçu arkadaşlarımın katılacağı büyük bir panel olacak. Bu tür toplantılarla geniş kitlelere ulaşmamızın zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Hemşeri dernekleri ile ilgili sizin mutlaka elinizde bir portföy vardır bunu bizimle paylaşırsanız çok mutlu olurum Sevgili Başkanım. Bu konuların tartışılacağı bir platformda bize düşen bir görev varsa büyük bir içtenlikle biz her türlü katkıyı sunmaya hazırız.”

IŞIKLAR'DAN DESTEK SÖZÜ GECİKMEDİ
Cumhuriyeti her koşulda korumayı amaç edindiklerini belirten Başkan Işıklar, avukatlara gelecek nesillere aydınlık ve çağdaş bir Türkiye emanet etmenin sorumluluğu ile yasal çerçeve sınırları dâhilinde elinden gelen tüm destekleri sunacaklarının sözünü verdi.
Ziyaret karşılıklı şilt takdimi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından noktalandı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP