“Dünyaya sivil bir silkinişin mesajını vereceğiz”

“Dünyaya sivil bir silkinişin mesajını vereceğiz”

15.02.2017 10:17:30

Geçtiğimiz hafta CHP Silivri İlçe Örgütünün Şubat ayı toplantısında konuşan Özcan Işıklar, partili cumhurbaşkanlığı sistemini öngören anayasa değişikliği teklifinin halk oylamasına sunulması halinde sandıktan 'hayır' çıkacağını savundu. 

Hayır tutumunun toplumda daha çok destek bulduğuna dikkat çeken Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, referandum sürecinde her türlü manipülasyona dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

“HAYIR DİYEN GENÇLER GÖZ ALTINA ALINDI”
Katıldığı CHP Silivri İlçe Örgütü Şubat ayı toplantısında İstanbul Milletvekili Bihlun Tamaylıgil'in ardından açıklamalar yapan Başkan Işıklar, şu ifadelere yer verdi: “Bir rejim değişikliği söz konusu. Onlar sistem falan dese de hiç öyle değil. Çok büyük bir kandırmacayla karşı karşıyayız. Tarihin açıklandığı günden itibaren bütün basınla ve OHAL'in getirdiği yasakçı, baskılayan yöntemlerle üstümüze geliyorlar, toplumu bu konuda sıkıştıracaklar, sonuç almak için ellerinden gelen her şeyi yapacakları konusunda toplumda da bir algı var. Umarım öyle olmaz. Pusulada iki seçenek var; evet veya hayır. İnsanlar gitsin özgürce düşüncelerini sandığa yansıtsınlar dense de 18 yaşın altında 3 tane çocuğumuz hayır dedikleri için üniversitelerden toplanıp göz altılara alınmaya başlayınca hepimiz tedirgin olduk. Biz ilçemizde belki çok sıcak yaşamıyoruz bunu ama çok dikkatli götürülmesi gereken bir süreç olduğunu hatırlatmak için söylüyorum.

“BU BİR SEÇİM DEĞİL REFERANDUM”
İlçemizde 81 ilden hemşerimiz var. Sadece Türkiye sınırları içinden değil dışından gelen göçmenleri de sayarsanız her coğrafyadan insanımızın bir arada, huzur içinde yaşadığı bir ilçeyiz. Huzur Toplantısından da biliyoruz; İstanbul'un 39 ilçesi arasında asayiş bakımından en güvenilir olan yerlerden biri cezaevi burada olmasına rağmen. Bütün baskılara rağmen ilçemizde hoşgörü, birbirine tahammül edebilme kabiliyetinin yüksek olduğu, demokratik değerlerin özümsendiği, yıllardır genlerinde barışı, sevgiyi, saygıyı içselleştirmiş bir yapımız olduğunu söyleyebiliriz. Gerçekten bununla da gurur duyuyorum. Geçmiş seçimlere bakarsanız yıllardır merkez sağın hâkim olduğu bir yapı vardı ama son 6 seçimde hatta referandumu da sayarsak 7 tanesinde CHP hep birinci çıktı. Demek ki yerel dokunuş, insanlarımıza anlatarak yaşam biçimini iyileştirme çabası sonuç veriyor. Bu konuda Kadın Kollarımızın, Gençlik Kollarımızın, İlçe Başkanımızın, örgütümüzün hız kesmeden yaptığı bütün çalışmaları izliyorum. Bu konuda hepinize teşekkür ediyorum. İlçemizdeki hoşgörü ortamını zedelemeden, bunun bir seçim değil referandum olduğunu anlatmalıyız.

“İLÇEMİZ TERCİHİNİ HAYIR'DAN YANA KULLANACAK”
MHP'de bir tuzak var. Onların tabanı ile bizim taban kavga ettirilmeye çalışılıyor. Sayın Devlet Bahçeli zaman zaman bazı gergin söylemlerde bulunduğunda ben burada MHP'li arkadaşlarımdan, “Aman siz cevap vermeyin, gerilmeyelim” gibi hassasiyetler gösterdiğini de duyuyorum. Keşke Türkiye'nin her yerinde Silivri'deki bu iklimi bulabilsek. Burada böyle bir hoşgörü ortamı var. Sandıkla iddiaya girilmez; ilçemizde geçen referanduma bakarak söylüyorum, bizim sonucumuz Türkiye ortalamalarının çok üstündeydi. Onu da aşan bir sonuç çıkacağını gözlemliyorum. Bütün değerlerimizi korumak adına hayır diyerek giydirilmeye çalışılan deli göleğini yırtıp atacağız üzerimizden.

“REFERANDUM ÜLKEMİZ İÇİN BİR FIRSATTIR”
Uluslararası camiada dışardan bakıldığında onurunu, itibarını geri kazandıracak bir mesaja ihtiyacı var Türkiye'nin. Sanayicilerin, işadamlarının, hizmet sektörlerinin, esnafın kan ağlamasına sebep olan bu ekonomik krizleri yaşatan, siyasi sonuçlarıyla ülkemizi dar boğaza sokan anlayışa karşı, ülkemizin bu coğrafyada barış adası olduğunu göstermek adına, kendi içinde barışı sağlayamayanın dışarıda sağlayamayacağını göstermek adına bir fırsattır bu.

“OLAĞANÜSTÜ HAL SÜRECİNDE HALKIMIZ ZATEN BÜYÜK BASKI ALTINDA”
Bu bir parti seçimi değil. Önemli olan burada ülkemizin geleceğidir, bu dönem içerisinde bunu konuşacağız. Bu baskı ortamında, OHAL içinde referanduma gidilmesinin çok büyük bir sıkıntısı var. Onlarda bir panik havası var. Hayır oyu kullanımının anketlerde önde olduğunu herkes biliyor. Gizli gizli baskıyla, manipülasyonlarla bu farkı kapatmak gibi bir hesap olduğunu da görüyorum. Hepimiz buna karşı uyanık olacağız.

“ONURLU BİR DİRENCİN MESAJINI VERECEĞİZ”
İnanıyorum, ilçemizden zaten fazlasıyla çıkacak. Türkiye'de de sivil bir silkinişin, bir başkaldırışın, onurlu bir direncin mesajını vereceğiz. Bu coğrafyadan dış dünyaya çok mesajlar verdik. Dumlupınar'da, Çanakkale'de, Sakarya'da, 1923'te verdik. Bir kez daha bu coğrafya üzerinden güçlü bir mesaj vereceğimizden hiç şüphem yok. Onun için ilçemizde bu çalışmayı kararlı bir şekilde sürdüreceğiz.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP