XXXXX

Işıklar: Zeki Bey susuz kuyuya atladı

Geçtiğimiz hafta sonuna "Ben Belediye Meclis Üyesi olarak belediyenin hizmetlerinden bahsetmek isterdim. Ama ortada bir belediye yok ki icraatlarından bahsedelim” sözleriyle damgasını vuran AK Parti Belediye Meclis Üyesi Zeki Tüfekçi’ye Başkan Özcan Işıklar’dan cevap geldi.
Tüfekçi’nin açıklamalarına kayıtsız kalması beklenemezdi zaten. "Durumu ifade etmeye çalışırken, kendini ifade etmiş. Kendisi olmayan belediyenin meclis üyesi mi 4 yıldır?!” diyen Işıklar açıklamalarını şöyle sürdürdü: "Meclis üyesinin bir katkısını göremedik 4 yıldır. Kendi başarısız muhalefetini, iktidarı ve icraatlarını yok sayarak telafi etme çabası beyhude bir uğraş. O gözlerini kapatınca Silivri’yi görmüyor olabilir ama Silivri onu görüyor. Gözlerini açıp, Silivri’yi bir dolaşsın.
Onun halkın yaşantısını kolaylaştıracak ne gibi bir icraatı, katkısı oldu bugüne kadar? Beldelerde son yaptığımız memnuniyet anketinde insanlar diyor ki; "25 yıldır yapılmayanları gördük”. Bizim bir şey yapmadığımızı söyleyen adama sorarlar "Sen ne yaptın?”… Kültür Merkezimize "Kadir Topbaş” adını verdik. Yaptırtsaydın ya!? Baskı, engel ve şikâyet başka bildikleri bir şey yok. Zeki bey 4 yıldır bir tane önerge vermiş mi meclise? Sesini duymadık.
Eleştirisinin dozu ve şekli insanın kişilik seviyesini yansıtırmış. Zeki beyinkinin sıfırın altında olduğunu da yeni öğrendik. Susuz kuyuya atladı.”
Aynı danışma meclisinde Başkan Vekili olarak söz alan Rıfat Kutlu’nun konuşmasına da göndermede bulunan Işıklar, "Arkadaş cami, okul yaptıklarından söz ediyor. Devlet o kadarını yapsın, bunu yapmazsa ne yapacak? Silivri’ye iş sahası, istihdam yaratan başka bir yatırım mı yaptılar?” diye sordu.
Karakaş’ın yokluğunda (yurt dışı programı nedeniyle) muhalefet, iktidara varlığını hissettirdi. Hissettirdi hissettirmesine de doz ve nitelendirmeler ile ufak çaplı da bir şaşkınlığa sebebiyet verdiler.
Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, temsil ettiği kurumun varlığı da hizmetlerinin hatırlatmasını da yapacaktır kuşkusuz.

ÇÖZÜM SAĞLANACAK
Kara Mustafa Caddesi’nde esnafın tek yön yol düzenlemesinden sonra yaşadığı sıkıntıyı geçtiğimiz hafta yansıtan haberimizin ardından Başkan Işıklar, açıklamada bulundu.
Kısa süreli parklama imkânı tanıyan, uzun kalan araçların emniyet tarafından çekilmesini sağlayan Ulaşım Koordinasyon Merkezi kararını beklediklerini belirten Işıklar, komisyonun iki ayda bir toplanmasından dolayı gecikme yaşandığını anlattı.
Buradaki esnaflarla bir araya geleceğini de sözlerine ekleyen Işıklar, yaşanan sıkıntıların farkında olduklarını çözümün en kısa sürede sağlanacağını belirtti.

TURAN, DÜNYAEVİNE GİRDİ
Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Hüseyin Turan dün Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun’un kıydığı, Çatalca ve Silivri Kaymakamları ile Milletvekili Tülay Kaynarca’nın şahitliğini yaptığı nikahla hayatını Elif Bayram ile birleştirdi. Silivri’nin birçok tanıdık simasını buluşturan düğünün ayrıntılı haberini yarın gazetemizde takip edebilirsiniz.

YORUM YAP