Işıklar: Bayram coşkumuz hiç bitmesin

Işıklar: Bayram coşkumuz hiç bitmesin

1.09.2018 09:37:16

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.Yıldönümünde gerçekleştirdiği konuşmasında; “Bayramlarımızı yok etmek isteyenler karşı dimdik duracağız” dedi. 

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 96.yıldönümünda Silivri'de Zafer Yürüyüşü düzenlendi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'ın önderliğinde gerçekleşen yürüyüşe siyasi parti temsilcileri, oda başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, spor kulüpleri, meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Belediye önünden başlayan yürüyüşte metrelerce uzunlukta olan dev Türk Bayrağı açıldı. Dağıtılan el bayrakları ve renkli fenerler, zafer yürüyüşünü renklendirdi.

IŞIKLAR: BAYRAM COŞKUMUZ HİÇ BİTMESİN
Atatürk Anıtı'nda gerçekleşen saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, şunları söyledi: “Yıllardır bayramlarımızı coşku ve sevinçle kutlamak gibi bir geleneğimiz var. Bu akşam da bunu sürdüren coşkuyu, sevinci ve heyecanı gördüm. Bu sevinciniz, coşkunuz hiç bitmesin! 30 Ağustos Zafer Bayramı sonsuza kadar Silivri'de böyle coşkuyla sürsün. 30 Ağustos beş bin yıllık tarihimizin dönüm noktalarından biri. 26 Ağustos ta Dumlupınar da başlayan 30 Ağustos'ta tarihin yazdığı en güçlü devletlere karşı olan en zorlu, en taktik savaşlardan birisi. 4 gün içerisinde ‘Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir' diyen büyük dehanın yarattığı bir başarının sonucudur. Yok edilmek istenen bu topraklarda atılmak istenen bu halkın ayağa kalktığının cumhuriyeti kurduğunun tarihidir. Büyük bir zaferin adıdır Dumlupınar. O koca tepede büyük bir tarihin yazıldığı gündür 30 Ağustos. 30 Ağustos'ta o büyük dahi sadece makûs tarihi yenmekle kalmadı, etrafındaki mazlum devletlere, yok edilmek istenen medeniyetlere boyun eğdirilmek istenen emperyalist güçlerin boyun eğdirilmek isteyenlerin hepsine örnek oldu. Bugün de bizlere o Cumhuriyetin getirdiği kazanımlar geri alınmak isteniyor. O gün edindiğimiz birikimler bugün tek tek yok edilmek isteniyor. 5 bin yıldır bu millet bu değerleri taşıyor. 1400 yıldır da elhamdülillah Müslüman. Bu millette sonsuza kadar bu değerleri ikisi beraber yürüyecek. Birini birinden ayıramayacaklar. Biz koca tepede verilen 137000 şehidi minnetle anıyoruz. Ogün o canlarını boşuna vermediler. Bu Cumhuriyet projesi Atatürk'ün ortaya koyduğu çağdaşlaşma, aydınlanma projesiydi. Bu Anadolu topraklarında insan medeniyetini kuran ve onu üç kıtaya kadar taşıyan bir milletin edindiği bir birikimdir. Bugün bunu 96 senedir taşıyorsak sonsuza kadar da taşıyacağız. Bunun başlangıcı 30 Ağustos Zafer Bayramıdır, yok etmek isteyenlere karşıda dimdik duracağız. Atatürk'e buradan bir kez daha sesleneceğiz; Ey büyük Atatürk! Ne senden vazgeçeriz, ne eserlerinden.” Zafer Yürüyüşü, gerçekleşen görkemli havai fişek gösterisinin ardından sona erdi.
Haber Merkezi

YORUM YAP