SOSYOLOG - Aleyna Çalış

İlişkileri bitiren 9 kırmızı çizgi

   Yeni biriyle tanıştığınızda, tam olarak nasıl davranmanız gerektiğini başlarda kestirmek zor olabilir. Ancak birkaç kez dışarı çıktıktan sonra kesinlikle kırmızı çizgilerinizi belirleyebilirsiniz. 

Partneriniz ilişkiye karşı, saygı, dürüstlük veya ilgi eksikliğini gösteren bir şey yaparsa, henüz çok ileri gitmemişken, geriye dönüp bakmadan uzaklaşmalısınız. Ama bunu saptamak her zaman kolay değildir. Bunun için dikkat edilmesi gereken belirli davranış örnekleri vardır.

1-ŞİDDET

Şiddeti gösteren bazı ön hareketler ve gösterişler vardır. Bazı hareketleri kimimiz sevgi gösterisi kimimiz de şiddete meyil olarak algılıyor. Arkadaş, eş veya sevgilinizin şiddet gösteriyor olması, ya empati yapamadığı ya da duygularını düzgün ifade edemedikleri anlamına gelir. Şiddetin varlığı, diğer bütün sevgi gösterileri ve ifadelerini ortadan kaldırır.

2-SİZİ KONTROL ETMEYE ÇALIŞMASI

Partneriniz kiminle görüştüğünüzü, kiminle konuştuğunuzu, nereye gittiğinizi, paranızı nasıl harcadığınızı, internette ne yaptığınızı, vücudunuzun nasıl göründüğünü, ne yediğinizi ve hatta ne giydiğinizi kontrol etmeye çalışırsa ilişkinizi yeniden düşünün.

3-SİZİ veya ESKİ SEVGİLİSİNİ ALDATMASI

Bazı insanlar bundan rahatsız olmayabilir, ancak eğer öyleyseniz, bu faktörün eşinize tamamen güvenme yeteneğinizi etkileyeceğini kabul edin.

4-İLİŞKİ HEDEFLERİNİZİN UYUMSUZLUĞU

Hedeflerin bir olması beklenemez ama ortak bir paydada buluşulması hedeflenebilir.

5-ZAMANININ TÜMÜNÜ SİZE AYIRMASI

Bir nevi hayatının anlamı siz iseniz veya tüm hayatı sizinle doluyor ama partnerin başka ilişkileri, hobileri veya hedefleri yoksa bu, sağlıksız ve doyumsuz bir ilişkinin göstergesidir.

6-DUYGUSAL YAKINLIĞIN OLMAYIŞI

Bazıları için duygusal yakınlık zordur ama her zaman amaç bu olmalıdır. Açılmaya ve bağlanmaya ilgi göstermeyen bir ortak, bir ilişki için ölüm çanıdır. 

7-ARKADAŞININ OLMAYIŞI

Partnerinizin neden başkalarıyla bağlantı kurmakta zorlandığını anlamaya çalışın. Bir sapma, kişisel kusur veya istek eksikliği keşfederseniz, muhtemelen aynı muameleyi ilişkinizde de yaşayacaksınız.

8-ŞİDDETLİ KISKANÇLIK ve GÜVENSİZLİK

9-ESKİ SEVGİLİLERİ ANLATIM TARZI

Eşinizin geçmişteki sevgilileri ve tartışırken kullandığı dile dikkat edin. Bu tür bir bakış açısı, herhangi bir sorumluluğu saptırır ve bir zamanlar değer verdikleri ve sevdikleri insanlara zamanında nasıl davrandığını da gösterir.

YORUM YAP