Adil Sirkecioğlu

İÇİNDE EMEK OLAN BAŞARISIZLIK


Üst üste ikinci Salı günü yazım çıkmadı. Özür dilerim. Alışmış olanlar arar ve sitem ederken, rahatsız olanların hah artık bırakacak beklentisine girdiklerine eminim. Benim durumumda olanlar için köşe yazarlığı çok zor ama inatla sürdürme niyetindeyim. Salı cumartesi günlerinin yanlış tercih olduğu düşüncesiyle bu yazımla birlikte Çarşamba-cumartesi karşınıza çıkacağım. Tabi ki sizlerin izni, patronumun onayıyla.

Uzun bir zaman sonra belediye meclisinin eylül ayı ilk oturumu yapıldı. Beklediğim ve yazdığım dibi her sene fırtınalar estiren festival ve festival harcamalarından bahis açılmadı. Ramazan, bayram, seçim ve diğer telaşlar festivalleri sıradanlaştırdı. Böyle dediğim için önemsizleştirdiğim düşünülmesin lütfen, bütün Silivri ve eski beldelerinin dört gözle beklediği, tanıtıma büyük fayda sağlayan etkinlikleri basitleştirmek haddim de, hakkım da değil. Kastettiğim tartışılmamış olmasıdır. Onun yerini temizlik ihalesi doldurdu.

Bizim belediyemiz kardeşlik abidesi haline geldi. Sayamadım ama bu gidişle yeryüzünde kardeş olmadığımız belediye kalmayacak gibi. Son toplantıda Hacıbektaş ve Gerze kardeşliği onaylandı. Nedense hep garibanlarla kardeşliği tercih ediyoruz. Biraz da ensesi kalın kardeş belediyeler bulsak hiç fena olmayacak. AK Parti sözcüsü Hacıbektaş belediyesine yardım yaparken, ilçemizdeki cem evi inşaatına yardıma öncelik vermeliyiz diyerek gönülleri fethetti! Işıklar gol ağlara giderken yan hakemin bayrak kaldırıp, kaldırmadığını düşünüyordu. Ben bu çocuğu tutmaya başladım. Gün geçtikçe kendini daha bir geliştiriyor. Işıklar da hakkını teslim ediyor olmalı ki volüm ayarı rahatsız edici olmadı.

Gündem dişi konuşma talebi oturum sona erdikten sonra uygulandı. Dile getirilen konular temizlik ihalesi, üniversite protokolleri ve halk ekmeğin kapatılmasıydı. İhalenin dışında kalmaya özen gösterdiğini ısrarla vurgulayan Işıklar; halk ekmek ve üniversite konularında patinaj yapıyor. İkinci dönemini olağanüstü hitabet kabiliyetine bağlamış olmalı ki, hız kesmeden devam ediyor. Dinlerken ve takip ederken ikinci döneminde sadece konuşan bir belediye başkanı mı seçtik diye düşündüm. Güzel konuşuyorum diyerek dinlemekten süratle uzaklaştığının farkında bile değil. Konuşma mesaisinin uzunluğu, temponun yüksekliği hataları da beraberinde getirecektir. Dil sürçmeleri başlamış bile, aman dikkat.

‘’İçinde emek, yaratıcılık, zeka olan başarısızlığı; sıradan başarıya tercih ederim. ‘’Dinleyenlerinde, kendinin de kulağına kulağına çok hoş geldiğine eminim. Zaten konuşması baştan sona vecizeler resmi geçidi gibiydi. Birinin ne anlama geldiğini, neyi kastettiğini anlamaya çalışırken diğerleri sıralanmış oluyordu. Sonuncusunun patentini Işıklar’a ait olduğunu düşündüğüm için çok daha ilgimi çekti. Emek verilen başarısızlık siyasi genetikte olabilir ama Silivri den uzak dursun.Emek, zeka ve yaratıcılık gibi süslü laflar yerine sıradan belki sıradan bile sayılmayacak icraatları tercih ederim. Çöplerin toplanması, parkların sulanması, çukurların tamiri, ekmeğin ucuza satılması v.b sıradan başarıların başımın üstünde yeri var.

Helal et muhabbetiyle üniversite konusu boğuntuya getiriliyor. Borsa tabiriyle fazlasıyla satın alındı. Tekrarı Işıklar hisselerinin düşüşü demektir. Peşkeş çekilmeyen arazilerden birinde üniversite görmek istiyorum. Gerisi züğürt başkan tesellisi olarak kalacak. Tarım Fuarını yazmamış olmayı eksiklik olarak kabul ederken, öğrenci alacak ilk üniversite ile ilgili en az on yazı yazmaya şimdiden söz veriyorum. Vesile olanları göklere çıkarmazsam namerdim. Gelecek olanlar Kadir Has Üniversitesi’nin referanslarını esas kabul ediyorlar deyip, uyarı görevimi yapmış olayım.

Halk Ekmeği Işıklar kurmuş, Değirmenci onaylamış, Turan hiç gocunmadan devam ettirmiş. Şimdi ben kurdum, ben kapatırım havaları hoş olmuyor. Kandemir özentisi müdahaleyi bende çirkin buldum. Başkan ‘’Yazarsınız, okuruz’’ sözünün icabını yerine getiriyor, yazıyorum. Halk ekmek mayası gereği çok su kaldırır ama ekmeğin zamlanması kaldırmaz. Kapatıyorum derken gerekçeler Silivri Halkına çok iyi anlatılmalı. Ekmekle oynamak emek ve zeka barındıran başarısızlıkla izah edilemez.

Meclise gidiyorum dediğimde bir dostum ‘’sürekli takip ediyor musun?’’ diye sordu. Gayri ihtiyari Işıklar’dan daha çok demişim! Hakkını yemeyeyim herhalde Kandemir bana fark atar. Ortalık karıştırma marifetiyle hafızalara kazındığına eminim. Kendi halindeki ‘’keskin sirke’’ den küpün bile haberi olmaz. Şaka bir yana biri Kandemir’e dur desin. CHP ‘den ayrılan Kandemir, Işıklar’ı rahatlattı. AK Partiye geçerek seçim kazandırdı. Şu an ki tutumuyla üçüncü dönemini garantilemeye çalışıyor gibi. Dur diyecek adam ararken bir baktım Kandemir tavrı başkalarına da bulaşmış. Sosyal medya üzerinden muhalefet yapma alışkanlığı hoş karşılanmadığının bilinmesinde büyük fayda var. Sonu tavuk hikayelerine vardığı için çirkin kaçıyor. Ailedeki rahatsızlık nedeniyle kısa kesiyor, geçmiş olsun diyorum. Bir dikkatte burada!

Meslek Lisesindeki Sarten Atölye açılışını yarın yazacağım,ekleme yapılmayacak kadar önemli olduğunu düşünüyorum.

İçinde ne olursa olsun başarısızlık yerine, başarılı kalın.


YORUM YAP