Hobiler Sergisi Silivrililerin beğenisine sunuldu

Hobiler Sergisi Silivrililerin beğenisine sunuldu

13.12.2019 10:11:41

Silivri Sanat Galerisi'nde dün açılan Hobiler Sergisi, geniş yelpazede sunulan özel ürünlerle muhteşem bir yılbaşı alışveriş fırsatı sundu.

Seramik Sanatçısı Rabia Gürleyen'in girişimleriyle, Silivri Belediyesi ve Sanat Platformu'nun desteğiyle, dün Silivri Sanat Galerisi'nde Hobiler Sergisi'nin açılışı yapıldı. Açılışa Silivri Belediye Meclis Üyeleri Sultan Aşkın ve Süheyl Kırkıcı, eski dönem Belediye Meclis Üyesi Yalçın Yönet, Kültür Müdürü Meral Terlikçi, Silivri Sanat Platformu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Açılışın ardından sergilenen ürünler incelendi ve alışverişler yapıldı.

Seramik Sanatçısı Rabia Gürleyen, etkinlik hakkında gazetemize yaptığı özel açıklamada şu bilgileri paylaştı: “Hobilerimiz yaşama açılan pencerelerimizdir.” Zamanlarını üreterek, öğrenerek değerlendirmeyi seçen insanlar hayatla ve kendileriyle daha barışık yaşıyorlar. Ruhsal ve bedensel olarak da daha sağlıklılar. Bu nedenle, el emeği sanatsal işler yapan, hobilerini tasarıma ve üretime dönüştüren yaratıcı insanları teşvik etmemiz ve topluma örnek olmaları içinde işlerinin uğraşlarının görünmesini sağlamamız gerekir. Bu tür etkinlikler İstanbul merkez ilçelerde sürekli yapılıyor. Ben de fırsat buldukça Silivri'de hayata geçirmeye çalışıyorum. Bu kez Silivri Sanat Galerisi'nde Sanat Platformu'nun desteği ve Silivri Belediyesi Kültür Müdürlüğü'nün değerli katkılarıyla “Hobiler yaşama açılan pencerelerdir” diyerek tutkuyla sürdürdüğümüz uğraşlarımızı Silivrililerin beğenisine sunacağımız bir alışveriş etkinliği düzenledik.

Etkinlikte ayrıca son günlerde gündemimizden düşürmemeye çalıştığımız çevre temizliği bilincinin oluşması için çöpleri yerlere atmamak konusunu gündeme getirmek ve farkındalık yaratmak için “Yeter Artık” isimli enstelasyonumu da tekrar sergiliyorum.”

Sergi, 17 Aralık 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık kalacak.

Renginar SALİ

YORUM YAP