Her Mektup, Bir Kitap

Her Mektup, Bir Kitap

9.04.2016 10:56:45

Silivri Fatih Ortaokulu ve Giresun Alucra Fatih Ortaokulu 7 ve 8. Sınıf öğrencileri okudukları kitapları mektup yazarak birbirlerine anlattıkları Her Mektup, Bir Kitap projelerini hayata geçirdiler.
Doğan Hayta Müdürlüğünde, Melek Hayta'nın müdür yardımcılığında ve proje sorumluluğunda öğrenciler, eşleştikleri arkadaşlarına kendilerini ve sosyal çevrelerini tanıtan ilk mektupları yazdılar. Heyecanla mektuplarına cevap gelmesini beklediler. Bu bekleyiş sürerken kendilerinin yaptığı kitap kumbaralarında para biriktirmeye başladılar. İlk mektupların gelmesiyle öğrencilerin yazmaya daha istekli ve heyecanlı olduklarını görüldü. Biriktirdikleri paraları kumbaradan çıkarıp hep birlikte bir kitapçıya gidildi ve arkadaşlarının da seveceği kitaplar seçmeye çalıştılar. Seçtikleri kitabı okuduktan sonra kitapla ilgili duygu ve düşüncelerini, beğendikleri ve beğenmedikleri bölümleri de yazarak kitapla birlikte mektuplar gönderildi. Bazı öğrenciler arkadaşlarına kalıcı küçük hediyeler de gönderdiler. Daha sonra yine onlar da okudukları kitap hakkındaki eleştirileriyle birlikte mektuplarını gönderdiler.
Böylece hem “Okuma Kültürü” oluşturmanın temellerini attılar, hem de unutulmuş mektup yazma geleneğini hatırlatarak öğrencilerin bu geleneği anımsamaları sağlandı. Gençler, teknolojiyle birlikte hayatımıza giren sosyal medyadan bir nebze uzaklaştılar. Bunun yanı sıra kırsal kesimdeki okullarda okuyan arkadaşlarıyla aralarında yardımlaşma, dayanışma, birlik, kardeşlik ve dostluk ruhu oluşturuldu.
İlçemiz okulun projeyi birlikte yürüttükleri Giresun'daki kardeş okul öğrencilerini Mayıs ayı içerisinde Silivri'de ağırlayacakları öğrenildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP