GÜNCEL
Diğer
Silivri Belediyesi İrem Kurt sponsorluğuna devam ediyor
Silivri Belediye Meclisi milli gururumuz haline gelen İrem Kurt’a sağlanan desteğin sürdürülmesini kararlaştırdı.
Çantalı gençler askere uğurlandı
Askerlik çağındaki gençler vatani görevlerini yerine getirmek üzere askere uğurlandı.
Değirmenköy’de mahalle sınırları düzenlendi
Salı günü Temmuz ayı ikinci oturumu için Filiz Güler’in Başkan Vekilliğinde toplanan Silivri Belediye Meclisi 4 Temmuz 2022 tarihli toplantısında komisyona havale edilen, İlçemiz Değirmenköy Fevzipaşa Mahallesi ve Değirmenköy İsmetpaşa Mahallesi sınırlarının değiştirilmesini görüşerek oybirliği ile karara bağladı.
Eğitim başarısı oybirliği ile ödüllendirildi
Silivri Belediye Meclisi sınav başarısını bu yıl da ödüllendirirken, LGS’de Türkiye Birinciliği kazanan öğrenci ve devam ettikleri Odak Okulları ile öğretmenlere ayrı bir parantez açıldı.
Selimpaşa sancısı
Femaş Metal Sanayi Şirketi ile Silivri Belediyesi’ne ait parsellerin takasına ilişkin CHP’nin itirazı hukuk tartışmasına yol açtı. Yargıya konu olan geçen dönem Selimpaşa Parselleri satışı ile ilgili MHP Grup Sözcüsünün “Hukuksuzluktan bahsedecek olursak Süheyl Bey bu konuda konuşacak en son insanlardan biri. Çünkü mahkeme kararına rağmen satış yapmış bir belediye uygulaması var ve kendisinin de bu kararın altında imzası bulunuyor” derken, Kırkıcı “Biz yanıltıldık” yanıtını verdi.
Ek bütçe oybirliği ile
Silivri Belediyesi’nin 2021-2022 bütçesinde 280 Milyon TL’lik artış meclisten oybirliği ile geçti. CHP Grup Sözcüsü ülke ekonomisinin kötü gidişatına vurgu yaparken, MHP Grup Sözcüsü Sultan Aşkın, borçlanmadan oluşturulan ek bütçenin Silivri Belediyesi’nin mali gücünün ispatı olduğuna dikkat çekti.
Silivri Belediyesi tarife düzenlemesine gitti
Ek bütçe ile birlikte Silivri Belediyesi Temmuz Meclisinde işlemesindeki otopark ve piknik alanları ile tarife düzenlemesine gitti.