Sevginar Sali

Esas adaylar lehine çekilme stratejisi


AK Parti’de her geçen gün hızla yükselen ilçe başkanı aday enflasyonuna bakıyorum da esas adaylar lehine önümüzdeki günlerde bir çekilme durumu seziyorum. Tülay Kaynarca gibi isimlerin yeri gelip kabul etmeyi göze alamadığı ilçe başkanlığına bugün adaylığını ilan eden isimlere bakınca cesaretlerine hayran kalmamak ne mümkün! Neye güvendikleri sorusunu siz de benim gibi kendi kendinize sormaya başlamış olmalısınız. Bütün adaylar için demiyorum ama artış devam ederse önemli bir çoğunluğun ilerleyen günlerde esas adaylar lehine çekilme stratejisinin sahneye koyulmuş şeklini izliyoruz demektir.
İlçe Başkanlığının ne denli kompleks özellikler gerektirdiğini bilmeyen yok sanıyorum. Aday olanların esas amacı ilçe başkanlığı olduğuna kendimi ne kadar zorlarsam zorlayayım inanmam çok mümkün değil.
AK Parti Silivri Genel Merkez kongresini de bekleyecek durumda olmadığı izlenimini vermeye başladı. Muhalifleri son darbeyi indirmeden önce Dilek Demiral’ın ilçe başkanlığı tahammül sınırını sonuna kadar zorlama yaklaşımı içinde. Aslında onların derdi Demiral değil büyük ihtimal kendi hedef veya destekledikleri isimlerin iktidar olması da… Sapla saman karışınca durum kaosa doğru yol aldı...

***
En rahatı da CHP… Ne mevcut ilçe başkanı var ne koltuğuna aday görünürde… "Tatil de mi yapmasın insanlar?” diyeceksiniz? Muhalefet yaparken, iktidar neden yapmasın ki!? Biz gazetecilere yaranıldığı da görülmüş şey değil zaten! Allah’tan canımız sıkıldığında siyah bir çelenk alıp iktidarın kapısında soluğu almıyoruz. Protesto da bir hak! Demokratik haklarımızı bile kullanma isteği yok içimizde vaziyeti varın düşünün artık.

Günün sözü
Maya Angelou’nun hayatına dair her kadının ders alması gereken on sözü...
1- Birini sevmek, her şeyi riske atmaktır- ve genelde buna değer. "Bizi özgür bırakan tek şey aşktır.”
2- Kadınların birbirlerini her zaman desteklemesi gerekir. "Bir kadın, ne zaman kendi sesini duyurmak için ayağa kalksa, planlamamış bile olsa, tüm kadınlar için de ayağa kalkmış olur.”
3- Başarının anahtarı çok basit: Keyif almak. "Başarı kendinizi sevmektir, işinizi sevmektir ve işinizi nasıl yaptığınızı sevmektir.”
4- Değiştirebileceklerinizi değiştirin ama kontrolünüz dışında olanları da kabul edin. "Bir şeyi beğenmiyorsanız onu değiştirin. Eğer değiştiremezseniz kendi tutumunuzu değiştirin. Şikâyet etmeyin.”
5- İç sesinize ve içgüdülerinize güvenin. "Kendinizi dinleyin. O sükûnet içinde Tanrı’nın sesini duyacaksınız.”
6- Affetmenin değerini bilin. "Kendinize verebileceğiniz en güzel hediye affetmektir. Herkesi bağışlayın.”
7- "Kıçına tekmeyi basmaya” cesaretiniz olsun. "Hayat tam bir baş belasıdır. Dışarı çıkın ve kıçına tekmeyi basın.”
8- Eğer kötü bir hayatınız varsa, ilişki veya iş, hemen ayrılın. "Yeni bir yola koyulmak zordur ama bir kadını için kemiren o durumda kalmaktan daha zor değildir.”
9- Gülümsemeyi hiçbir zaman ihmal etmeyin. "Kadınlar sert ve hassas olmalıdır. Mümkün olduğunca gülmeli ve uzun bir ömür sürmelidir.”
10- İnsanları nasıl hissettirdiğiniz, arkanızda bıraktığınız izinizdir. "Öğrendim ki, insanlar sizin ne söylediğinizi, ne yaptığınızı unutuyor. Ama onlara nasıl hissettirdiğinizi unutmuyor.”
* Paylaşım için teşekkürler Nevin Helvacıoğlu...
İyi hafta sonları...

YORUM YAP