Eren Erdem, özgürlük sonrası CHP’de konuştu

Eren Erdem, özgürlük sonrası CHP’de konuştu

2.11.2019 11:01:29

489 gündür tutuklu bulunan CHP eski milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Eren Erdem, Silivri Cezaevi'nden tahliye olduktan sonra gittiği CHP Silivri İlçe Başkanlığı'nda yaptığı açıklamada, “Kaldığımız yerden herkes için adaleti savunmayı sürdüreceğiz. Bu tür şeyler bizi yıldıramaz. Fikirlerimizden geri adım attıramazlar!” ifadelerini kullandı.

Hakkında tahliye kararı verilen CHP PM üyesi Eren Erdem, 31 Ekim Perşembe akşamı tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi'nden çıkarak özgürlüğüne kavuştu. Silivri Cezaevi'nden CHP Silivri İlçe Başkanlığına geçen Erdem, burada kendisine eşlik eden CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu,  CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, CHP Silivri İlçe Başkanı Suna Göçengil, parti mensupları, ailesi, dostları ve vatandaşlarla birlikte tahliye sevincini yaşadı. Tahliyesinin hemen ardından açıklamalarda bulunan Erdem; hak, hukuk, adalet ve demokrasi mücadelesine devam edeceğini vurguladı.

“BANA ZULMEDENLERE BENZEMEMEYE ANT İÇMİŞ BİR DEMOKRATIM”

Partisi adına şu ana kadar yaptığı bütün faaliyetlerin arkasında olduğunu belirten Eren Erdem, “Gönül ister ki hiç kimse düşüncelerinde dolayı cezaevine girmesin. Öncelikle mensubu olmaktan onur duyduğum CHP'ye teşekkür ederim. Bütün basın emekçilerine teşekkür ederim. Büyük üstat Aliya İzzetbegoviç'in bir ifadesini hatırlatmak isterim. İzzetbegoviç der ki; ‘Düşmanlarımıza benzediğimiz gün, kaybettiğimiz gündür.' Beni, kendilerine 28 Şubat'ta zulmedenlere benzemiş bir güruh rehin aldı. Ancak ben bu güruha ya da benim gibi demokrasi adına mücadele edenlere zulmedenlere benzememeye ant içmiş, onlar için de adaleti savunmaya ant içmiş bir siyasetçiyim, bir demokratım, bir cumhuriyet çocuğuyum” diye konuştu.

“EN BÜYÜK TEMENNİM, CEZAEVİNDE BIRAKTIĞIM, HAKSIZ YERE ORADA OLAN ARKADAŞLARIN DA ÖZGÜRLÜKLERİNE KAVUŞMASIDIR”

“Cezaevine bir CHP'li olarak girdim, CHP'li olarak çıktım” diyen Erdem, en büyük temennisinin cezaevinde haksız yere tutuklu olan insanların bir an önce özgürlüklerine kavuşması olduğunu aktarak, “Türkiye'nin bugünkü ikliminden çıkışı, çoğulcu bir demokrasiyle bütünleşmesi, Mustafa Kemal Atatürk'ün en büyük mirası olan Cumhuriyetin demokrasiyle taçlanması için mücadelemize devam edeceğiz, demokratik barışçıl platformdaki mücadelemizi sürdüreceğiz. Ben Osman Kavala'yla yan yana koğuşlarda kaldım. Aramızda bir cam vardı. Gün içerisinde birbirimize bağırarak konuşurduk. Selçuk Kozağaçlı'yla beraberdik aynı bölümde. Nice tutuklu haksız yere içeride olan insanla bir arada bulunduk, onlarla kucaklaştık. Kaldığımız yerden herkes için adaleti savunmayı sürdüreceğiz. Bu tür şeyler bizi yıldıramaz. Fikirlerimizden geri adım attıramazlar” dedi.

“VERDİĞİM MÜCADELENİN EN ÖNEMLİ AMAÇLARINDAN BİRİ GERÇEKLEŞTİ”

Yerel seçimlerde CHP'nin elde ettiği başarıya da değinen Erdem, “Benim içeri girme noktasında verdiğim mücadelenin en önemli amaçlarından biri gerçekleşti. CHP, Ankara'yı İstanbul'u, birçok büyükşehri kazandı. Şimdi ben içeriden çıktım hep beraber, omuz omuza iktidarı kurmak için mücadelemize devam edeceğiz.

“BENİ İÇERİDE TUTSALAR NE FARK EDER?”

‘Nerede kalmıştık' diye bir tweet atıyorlar ya. Ben de nerede kalmıştık diyorum. Herkes için adaleti, çoğulcu demokrasiyi savunmayı sürdüreceğiz. Biz Türkiye'de herkes FETÖ'nün sümüklü mendilini yüzüne sürdüğü dönemde Gülen'i ifşa etmiş bir adamım, ben hâlâ onların açtığı davalarda yargılanıyorum. Eren Erdem de muhalif dolayısıyla onun eylemleri de FETÖ'ye yaramış olabilir diye absürt komik saçma sapan bir gerekçeydi. Beni içeride tutsalar ne fark eder. Ben içeride kaldım ama arkadaşlarım demokrasi mücadelesini devam ettirdiler ve bu bir sonuç getirdi” şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?

Kapatılan Karşı Gazetesi'ne yönelik FETÖ davasında 17-25 Aralık'ta yasa dışı ses kayıtlarını servis ettiği iddiasıyla yargılanan Eren Erdem'in, 4 yıl 2 ay hapisle cezalandırılmasına karar verilmiş, dosyayı karara bağlayan İstanbul 23. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Erdem'in tutuklanmasına karar vermişti. Erdem, 29 Haziran 2018 tarihinde tutuklanmıştı.

 Hazal BAŞARAN

 

  • ETİKETLER
PAYLAŞ
« Önceki
Sonraki » Büyükçavuşlu’da 29 Ekim coşkusu

YORUM YAP