“Emanetleri sevgi ve bilgiyle donatmış teslim ediyoruz”

“Emanetleri sevgi ve bilgiyle donatmış teslim ediyoruz”

23.06.2016 10:55:55

İlk eğitim-öğretim yılını tamamlama ve mezun verme heyecanını taşıdıklarını belirten Berrak Anaokulu Müdürü Sevcihan Tunalı, “Teslim aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatmış olarak sizlere teslim ediyoruz” dedi.

2015-2016 Eğitim-öğretim yılı Gümüşyaka Mahallesi'nde hizmet veren Berrak Anaokulu için de ilkti. Cem Çakır'ın kuruculuğunda, Sevcihan Tunalı'nın müdürlüğünde faaliyet gösteren anaokulu, yıl sonu gösterisini ve ilk mezuniyet törenini 19 Haziran 2016 tarihinde gerçekleştirdi. Okul bahçesinde düzenlenen programa okul veli ve yakınlarının yanı sıra Silivri Belediye Başkan Yardımcısı Bora Balcıoğlu, CHP İlçe Başkanı Suna Göçengil ve ilçe yöneticileri, Silivri Güreş Ağası Çetin Ceylan, Silivri Birleşik Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuray Koçer de katılanlar arasındaydı. Program, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasıyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu. Günün anlam ve önemini belirten konuşma Okul Müdürü Sevcihan Tunalı tarafından yapıldı.

TUNALI: ÖNCE SEVGİ VE İLGİ, SONRA BİLGİMİZİ SUNDUK
Tunalı yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Öncelikle yılın son gösterimize hepiniz hoş geldiniz. Bugün 2015-

2016 eğitim-öğretim yılını başarı ile tamamlamanın sevincini yaşıyoruz. Çocuğunuzun okula başladığı ilk gün minik yüreğinde sevinç ve heyecan vardı. Sizler, çocuklarınızı bizlere büyük heyecanla ve “Acaba alışabilecek mi?” kaygıları ile teslim ettiniz. Bizler emanet ettiğiniz değerli çocuklara gücümüzün yettiğince önce sevgi ve ilgimizi daha sonra bilgimizi sunduk. Tam 9 ay boyunca biz büyüklerin bile bazen erken kalkmaya isyan ettiğimiz zamanlarda onlar küçük bedenleriyle ve uykulu gözlerle bıkmadan, usanmadan ve her gün muhteşem bir enerjiyle okula koştular. Her gün okulda öğrendiklerini belki de sizi usandırana dek bağıra bağıra size duyurma çabası verdiler. Şimdi ise öğrenilenleri hayata geçirme vakti geldi. Bizler 9 ay önce teslim aldığımız emanetleri sevgi ve bilgiyle donatmış olarak sizlere teslim ediyoruz. Eğitim yılı içinde yardım ve desteklerini esirgemeyen ve çocuklarının eğitimine katkıda bulunan tüm anne ve babalara teşekkür ediyoruz. Çocuğunuzun nice başarılarını sağlık ve mutluluk içerisinde yaşamanızı dilerim.”
Konuşmanın ardından öğrenciler sahne aldı. Nisa Özçakıcı ve Adem Bartu Küçükkebapçı “Hoş geldiniz” şiirlerini okudular. Elma Şekeri Sınıfı öğrencileri “Atatürk Çocukları” adlı şarkılarını okudular. Pamuk Şekeri sınıfı öğrencileri “İf you are happy” adlı İngilizce gösterilerini sundular. “İşte Benim Bir günüm” adlı şiir Elma Şekeri Sınıfı tarafından sunuldu. Şiirleri Pamuk Şekeri sınıfının “Şen Gemiciler” adlı gösteri takip etti. Babalar Günü dolayısıyla öğrenci babaları sahneye davet edilerek çocuklarıyla birlikte dans ettiler. Dansların ardından bir birinden güzel şiirler okundu. Sevilen şarkı “Bana bir masal anlat baba” Pamuk Şekeri sınıfı tarafından okundu.
Berrak Anaokulu mezun öğrencileri Çağla Çavuş ve Engin Vardar sahneye çıktı ve Veda adlı şiirlerini okudular. Öğrencilere mezuniyet belgeleri okul kurucusu Cem Çakır ve müdürü Sevcihan Tunalı tarafından verildi.


ÇAKIR, TEŞEKKÜR ETTİ
Berrak Anaokulu Kurucusu Cem Çakır, duygu ve düşüncelerini şöyle belirtti: “Tüm bir yılı iyi ve kötüsüyle sizlerin de destekleriyle geride bırakırken ilk mezunlarımızı geride bırakırken ilk mezunlarımızı veriyor olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu süreçte emeği geçen başta tüm velilerimiz olmakla birlikte Müdürümüz Sevcihan Tunalı, Öğretmenlerimiz Ayça ve Didem, muhasebecimiz Hülya hanım ve yardımcılarımız Ayfer ve Şahsine hanıma herkesin huzurunda teşekkür ediyorum. Şimdi ilk mezunlarımızdan Çağla Çavuş'a diplomasını vererek bundan sonraki eğitim hayatında çok başarılı olmasını temenni ediyorum.”
Ardından kepler havaya fırlatılarak ilkokula merhaba dendi. Berrak Anaokulu öğretmen, öğrenci ve velileri kapanışı 10. Yıl Marşı eşliğinde yaptı.


Törenin ardından yıl sonu etkinlik sergisi sınıflarda ziyaret edildi.
Renginar SALİ

YORUM YAP