Düşmez’den kritik bal ve sal klasman açıklaması

Düşmez’den kritik bal ve sal klasman açıklaması

27.07.2020 08:54:43

Amatör Kurul Başkanı ve İASKF Genel Başkanı Ali Düşmez'den Bölgesel Amatör Lig ve SAL Klasman Gruplarıyla ilgili açıklamalar geldi. Düşmez, Fatih Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği'nin hafta sonu verdiği kahvaltıda gelen bir soru üzerine hem BAL hem de SAL Klasman Gruplarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

 

Düşmez “BAL Ligi ile ilgili büyük bir savaştan çıktık ama kimsenin bu savaşın farkında olmadığını görüyoruz. Biz bile burada maske takmadan ateş gibi yanıyoruz. İlk vaka çıktığında 13 Mart'ta U 17 Ligi ve alt ligleri iptal ettim. Nihat ağabeye dedim telefonda karar aldık. TFF Kararı ile değil. Süper Ligi oynatmak durumundaydık. Yayın hakları işini götüremezsek futbol ailesi çökme ile karşı karşıya kalacaktı. TFF 1.Ligi de oynatmak zorundaydık. Kanatları koparılmış bir kuşuz. Yolunmuş, seyircisi olmayan, ambiyansı olmayan ligleri oynatıyoruz. Şartlar oluşsaydı benim gayem seyircili oynatmaktı. Ben 2.Lig ve 3.Liglerin de oynanmamasını savundum. Hatta bu konuda TFF ile ters de düştük. BAL Ligi zaten oynanmazdı. Çünkü amatör sözleşmeler, profesyonel sözleşme gibi kıymeti harbiyesi yoktu. Futbolcu gelmiyorum der gelmez. Profesyonel futbolcu anlaşması varsa, borcunu ödemişsen mecburen gelecek. BAL oynanmaz onun için. Yine bir sürü laf duyuyoruz. Lig oynansaydı 9 takım çıkacaktı. Biz 11 takım çıkardık oynatmadan. Ben 19 takım da alınsın dedim. Fikir üreten bir insanım. Dersimi çalışırım.  Benim önerim oynanmadan takımların çıkmasıydı. Lig oynanmadan oradan birincileri aldık. TFF 9 takım çıkacak dedi. Biz de 11 grup lideri var dedik. 9 takım çıkacak denilince şiddetle itiraz ettik. 11 takımı çıkardık. Ben şimdi amatörlerin hakkını savunmuş mu oluyorum, savunmamış mı oluyorum. Amatörlerin hakkını savundum” şeklinde konuştu.

 

“BİR PLANLAMA YAPTIK”

Bölgesel Amatör Ligin başlama tarihi için de konuşan Düşmez “BAL Ligi ne olacak? Ona Covid karar verecek. Biz profesyonel liglerin oynanıp oynanmayacağını da bilmiyoruz. Pandemi yeniden çoğalırsa hiç oynanmama ihtimali de olabilir. Dün TASKK'ı topladık. Orada tüm arkadaşlarla konuştuk. Çünkü kim çıkacak, BAL'a kim düşecek. Bir de o tarafı var. Ne zaman oynayacağız? Bunların kararını şu an veremeyiz. Ama biz planlama yaptık. Rüzgâr nereden eserse ona göre plan ve programımız hazır. Ama kamuoyunda duyuyoruz bekara karı boşamak kolaydır. Buradan şunu anlatıyorum. Bu işin patronu kulüplerdir. Ama kesin karar verici ben ve takım arkadaşlarımdır, TFF'dir. Herkes yerel basında özellikle şu oldu, bu oldu, bugün başlıyor. Öyle bir şey yok. Biz fikirleri alıyoruz, amatör kurulda tartışıyoruz, TASKK'ta tartışıyoruz. Şu anda Covid nedeniyle BAL Liginin başlama tarihini planladık. Bunu da önümüzdeki günlerde basın toplantısında anlatacağım. Kalkıp da burada öyle bir şeyi anlatamam. Karar TFF'den çıkar ben de basın toplantısında açıklarım. Onun dışında BAL'da inme ve çıkmayı da o takımlar o gün duyarlar” şeklinde konuştu.

 

“24 SAATTE BİR DOĞRU GÖSTEREN SAATLERE LÜTFEN İTİBAR ETMEYİN”

SAL Klasman Grubundaki takımların durumlarına da değinen Düşmez “Onun dışında İstanbul'da Klasman Grubu var. Bir yerlere gelmişler. Ben de kulüplerden geliyorum. Emeğe saygı duyan bir insanım. BAL Liginden 9 yerine 11 takımı 3.Lige aldık. Onları da mümkün olduğu kadar elimizden geleni yapacağız. O gün gelince görürsünüz. Bu bayrağı yere düşürmeyecek bir ortam sağlamak istiyoruz. Beni siz seçtiğiniz için benim ilk sorumluluğum size, amatör takımlara karşıdır. O kararı da benden duyacaksınız. Hiçbir yere, hiçbir kolpaya yer vermeden kararı duyacaksınız. 24 saatte bir kere doğru gösteren saatlere lütfen itibar etmeyin. Resmi ağızdan kimse resmi kişi onu anlatır. O bakımdan şunu bilin: boynumuz amatörlerin hakkı için kıldan ince. Amatörlerin hakkını savunmak için burada duruyoruz. 53 ülkede beyaz sayfa açıldı. Biz de beyaz sayfa açardık. Zorladık yine. Emekler zayi olmasın diye ben ve arkadaşlarım bunu değerlendirerek kulüplerimize mümkün olduğu kadar artı bir şeyler vermek niyetimiz var. Bugüne kadar yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. BAL'dan 3.Lige 9 takım yerine 11 takım alan bir mantıkla bu süreci yönettiğimizi bilmenizi rica ediyorum” şeklinde konuştu.

 

Haber: İskender KORDU

YORUM YAP