Dönüşüm sancısı

Dönüşüm sancısı

6.02.2020 09:43:20

Silivri'nin en sıkıntılı alanlarından biri olarak öne çıkan Varnalı Konutları sahipleri Kentsel Dönüşüm çabalarını hayata geçirmek için mücadele ediyor. Site içinde yer alan 840 m2'lik yeşil alanın dönüşümün gerçekleştirilebilmesi için satın alınması zorunluluğu konut sahiplerini sıkıntıya düşürdü.
Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ile görüşen site temsilcileri dönüşüm sürecini engelleyen yeşil alanı gerçek değerinin yaklaşık 4/1 fiyatına satın alabilecekleri teklifi ile biraz umutlansa da dönüşüme imkansızlıklar nedeniyle güç bela ikna ettikleri site sakinlerini artan maliyete nasıl ikna edeceklerini kara kara düşünüyorlar.
Yeşil alan için belediyenin tüm imkanlarını zorlayarak verdiği en düşük teklif yaklaşık olarak 600 Bin TL. Daire başına önceden belirlenen yaklaşık tutara ilaveten yaklaşık olarak 10 Bin TL… Bu para bulunamadığı için dönüşümün gerçekleşmemesi ya da gecikmesi insanın içini acıtıyor…
7 Blok, 68 daire, 270 kişi, 40 yıllık yapılarda deprem korkusu ve ölüm riski ile karşı karşıya… Bir yandan 300 kişinin hayatı bir yandan 600 Bin TL'lik pürüz! Bu riski bu koşullarda almaya gerçekten değer olduğunu kimse düşünüyor olamaz!
Haber Merkezi

  1. ali ali

    kiptaş 1 yapılırken hepinize 1 daire teklif etti o zaman kabul etmediniz aç gözlü olmamak lazım

YORUM YAP