Değirmenköy Anadolu Lisesi Erasmus+ projesini tamamladı

Değirmenköy Anadolu Lisesi Erasmus+ projesini tamamladı

9.11.2017 12:51:41

Değirmenköy İMKB Anadolu Lisesi “Avrupada Öğrenci Hareketliliği “ Erasmus+ projesini başarıyla tamamladı.

Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri, Erasmus+ Programı Okullar Arası Stratejik Ortaklıklar “Mesleki Eğitimde Avrupa Stajının Önemi” isimli projesiyle 14.05.2017 – 03.06.2017 ve 15.10.2017- 04.11.2017 tarihleri arasında Avrupa'daki Meslek Liselerinin nasıl bir staj yaptıklarını yerinde görmek ve aynı zamanda orada uygulama fırsatından yararlanmak için toplamda 42 gün boyunca Avrupa'nın çeşitli ülke ve şehirlerini dolaşarak staj çalışmalarını başarıyla tamamladı.
Proje kapsamında Avusturya ekibi “Avusturya- Viyana, Macaristan-Budapeşte, Slovakya- Bratislava, Çek Cumhuriyeti- Prag” şehirlerini dolaşırken; Almanya ekibi ise “Fransa- Paris, Hollanda- Amsterdam, Belçika- Brüksel, Almanya- Herne /Bochum /Rechlinghousen/ Gelsenkirchen” şehirlerini dolaşarak stajlarını tamamlayıp eğitimsel ve kültürel anlamda gelişim sağlamışlardır.
Değirmenköy İMKB Çok Programlı Anadolu Lisesi, mayıs ayında gerçekleştirdiği başarılı “Avusturya Staj Çalışmasından” sonra şimdi de “Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı'nca yürütülmekte olan projesiyle 15.10.2017- 04.11.2017 tarihleri arasında Almanya stajını da başarıyla tamamladı. Bu projeyle, 2 öğretmen ve Çocuk Gelişimi bölümünden 20 öğrenci olmak üzere toplamda 22 kişi, 21 günlük eğitim faaliyetini gerçekleştirdiler. Öğrenciler; “Kindergarten KleineLeuteHaus, FamilienzentrumMichaelstr, AWO Kindertagesstatten, Kindergarten Lange Wanne, Kite am Südpark, Stadt.Tageseinrichtungfür Kinder” Anaokullarında Çocuk Gelişimi alanında 3 haftalık bir staj yaparak bilgi ve becerilerini pekiştirdiler.
Proje kapsamında Almanya' ya giden ekip, 04.11.2017 Cumartesi günü ilçemize döndü. Okul Müdürü Ahmet Sevgin projeye katılan öğrenci ve öğretmenlere başarılı çalışmalarından dolayı teşekkürlerini belirtip, Avrupa'da staj yaptıklarına dair sertifikalarını takdim etti.
Bu kapsamda projenin paydaşları hem bu projeye katkıları hem de gelecek dönemlere yönelik yeni projeleri nedeniyle Okul Müdürlüğüne “Teşekkür Belgesi” verildi. Sevgin, “Okulumuz gerek yaptığı çalışmalar, gerekse bu gibi projelerle adından söz ettiren, güvenli okul kapsamında “Beyaz Bayrak” sertifikasına sahip olup; kendilerine, okullarına, ilçemize ve ülkemize faydalı bireyler yetiştirerek bu tip projelerle adından sık sık söz ettirmeye devam edeceğini paylaştı.

Haber Merkezi

YORUM YAP