Çınaraltı Sanat Tasarım Şenliğine davetlisiniz

Çınaraltı Sanat Tasarım Şenliğine davetlisiniz

3.05.2018 09:40:14

Atölye Stanbulin tarafından düzenlenen ve gelirinin bir kısmı ÇYDD'ye bağışlanacak Çınaraltı Sanat Tasarım Şenliğine davetlisiniz.

Atölye Stanbulin, Rabia Gürleyen'in önderliğinde, geçen sene özel çocuklar yararına düzenlenen sergiden sonra Çınaraltı Sanat Tasarım Şenliği adı altında yeni bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirilecek. 05-06 Mayıs 2018 tarihinde Çatalca Kabakça Köyü, Çınaraltı Piknik Alanı'nda düzenlenecek şenlikte Silivri'miz sanatçıları resim, fotoğraf, sedef kakma, seramik, ahşap boyama, el yapımı dekoratif mumlar, takı, miyuki, amigurumi, mefrusat tekstil tasarımları, teraryum, geleneksel ve modern el yapımı bebekler gibi sanat ve tasarım çalışmalarını sunacaklar. Bunların yanında organik ekmekler, fransız kurabiyeleri ve atıştırmalıklar yer alacak. Şenliğin gelirinin bir kısmı Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği'ne bağışlanacak.

GÜRLEYEN: ŞENLİĞİMİZ “KİMLERE FAYDAMIZ OLSUN?” SORUSUNUN CEVABI OLDU
Söz konusu etkinlik hakkında gazetemize özel açıklamada bulunan Atölye Stanbulin sanat yönetmeni Rabia Gürleyen, şu bilgileri paylaştı: “Geçen yıl Atölye Stanbulin olarak hayırsever ve sanatsever Silivrililerle anlamlı bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirmiştik. Hürhaber Gazetesi olarak sizin de yakından takip ettiğiniz sergimizin geliriyle özel eğitim çocuklarının ihtiyaçlarını karşılamış, fayda ve farkındalık yaratmanın insana verdiği huzur duygusunu da beraberce paylaşmıştık. Ben sanata sanatçıya ürettiklerini paylaşabilen insanlara hayranım. Kim olursak olalım hepimizin bu topluma bir borcu olduğunu ve sağlıklı insanlar olarak bizlerin sadece kendimizi düşünerek mutlu olamayacağımızı biliyorum. Bu düşüncelerle yeni projemde, Silivri'mizde yaşayan sanatçılar ve tasarımcılarla toplumsal bir fayda yaratabilmek için bir araya geldik. Her zaman beğeniyle takip ettiğim, toplumsal bilincin yüksek olduğu yerlerde, el yapımı işlerin sergilenip satışının yapıldığı panayırlar şenlikler neden buralarda yok diye eleştirmek yerine biz organize edelim istedim. Böylece benim düşüncelerimi paylaşan ve destekleyen arkadaşlarla bir araya geldik. Şenliğe katılacak arkadaşlarımdan tekstil tasarımcısı Arzu Başarır ve Sedefkar Abdullah Mutlu'nun gönüllüsü oldukları, Çağdaş Türk kadınının idolü Türkan Saylan'ın kurucusu olduğu ÇYDD'nin amacı, "kimlere faydamız olsun?" sorumuzun da cevabı oldu. Sonuç olarak düşündüklerimiz ortak projemiz haline geldi. Atölyelerimizde evlerimizde çalıştık, ürettik. Nihayet 05-06 Mayıs 2018 Cumartesi ve Pazar günü saat 10.30 -17.00 arasında gerçekleşecek gelirinin bir kısmı ile ÇYDD'ye katkı sağlayacağımız sanat ve tasarım şenliğimizin hazırlıklarını tamamladık.

ESERLERİYLE ŞENLİKTE YER ALACAK SANATÇILAR
Şenlikte eserleriyle veya yaptıkları işlerle; Abdullah Mutlu, Afet Kanbay, Ahsen Bedu, Arzu Basarır, Gülçin Denizoğlu, Handan Şengezer, Merve Kır, Mine Bayar, Neşe Türk Okan, Nilay Akın, Nurcan Baran Köysüren, Ömer Faruk Ķüçükkaya, Şenay Sevaktekin ile bir araya geleceğiz. Yaptığımız resim, fotoğraf, sedef kakma, seramik, ahsap boyama, el yapımi dekoratif mumlar, takı, miyuki, amigurumi, mefrusat tekstil tasarımları, teraryum, geleneksel ve modern el yapımı bebekler gibi sanat ve tasarım çalışmalarının yanında organik ekmekler, fransız kurabiyeleri ve atıştırmalıkları da dostlarımızın beğenisine sunacağız.
Ayrıca her birimiz 1 er saatlik mini workshoplarla davetlilerimize farklı deneyimler yaşatacağız. Şenliğimiz Çatalca'nın Kabakça Köyü'nde yine girişimci bir arkadaşımızın işletmesini yaptığı piknik alanında sanatsever dostlarımız Selda Cengiz ve Ebru Atakan'ın evsahipliğiyle gerçekleşecek.

“SANATI, DOĞAYI VE İNSANLARI SEVEN HERKESİ BEKLİYORUZ”
Sanatı, doğayı ve insanları seven herkesi bekliyoruz. Özellikle de bizim gibi sanatı, çocukların iyi yetişmesini, kadınların sosyal hayatın içinde olmasını, Silivri'mizin doğru bir şekilde büyümesini gelişmesini dert eden, bu konuda destek olmak isteyen tüm kurum ve kuruluşları da sizin aracılığınızla davet ediyoruz.”

Renginar SALİ

YORUM YAP