CHP Grubu’ndan Saffet Sert’e vefa

CHP Grubu’ndan Saffet Sert’e vefa

8.10.2019 10:38:39

CHP Meclis Grubu, Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nda Silivri tarihinde iz bırakan siyasetçilerden merhum Saffet Sert'in adının Sancaktepe Mahallesi'nde bir parkta yaşatılmasını önerdi. CHP'nin önerisini diğer siyasi partilerin üyeleri de destekledi.

Silivri Belediye Meclisi'nin Ekim Ayı Meclis Toplantısı'nın I. Birleşiminin I. Oturumu, önceki gün Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz'ın yönetiminde yapıldı. Meclis toplantısında CHP Meclis Grubu tarafından Başkanlık makamına havale edilmek üzere verilen 4 adet önerge okutuldu. Grup Sözcüsü Süheyl Kırkıcı'nın partisi adına sunduğu önergelerden en dikkat çekeni Sancaktepe Mahallesi, Millet Caddesi üzerindeki ağaçlandırılmış park alanına 1999-2004 yılında Çanta Belediye Başkanlığı ve 2009-2014 yıllarında Silivri Belediyesi Meclis Üyeliği görevlerini yapan merhum Saffet Sert'in adının verilmesi yönündeki teklifi oldu. CHP'nin bu önerisine MHP'li, AK Partili ve İYİ Partili meclis üyeleri de destek verdi. Önerge komisyonda görüşülmek üzere kabul edildi.

MUHALEFETİN ÖNERGELERİ
Muhalefetin Silivri Belediyesi Ekim Ayı oturumunda sunduğu diğer 3 adet önerge aynen şöyleydi: 1-Geçtiğimiz günlerde ilçemizi de etkileyen 5.7 şiddetindeki deprem hepimizi tedirgin etmiştir. Deprem konusunda hiçbir siyasi önyargı taşımadan, depreme hazırlık çalışmaları kapsamında Silivri'nin muhtelif noktalarında konuşlandırılmak üzere Afet Yardım Konteynırlarının hazırlanması, mevcut olan yerlerdeki Afet Yardım Konteynırlarındaki ekipmanların kontrol edilmesi ve eksikliklerinin tamamlatılması hususundaki önergemizin gereğinin yapılması için Başkanlık makamına verilmesini arz ederiz.
2-İlçemizde meydana gelen deprem afetinden sonra ilçemizde bulunan kamu binaları ve okul binalarına hasar tespit çalışması yapılması hususundaki önergemizin gereğinin yapılması için Başkanlık makamına verilmesini arz ederiz.
3-1936 yılında ilçemizde doğan karikatürist Oğuz Aral'ın isminin ilçemizde halk arasında Kültür Sokak olarak adlandırılan Küçük Hasfırın Sokak'ta bulunan Yeni Çok Amaçlı Salona isminin verilmesi hususundaki önergemizin gereğinin yapılması için Başkanlık makamına verilmesini arz ederiz.
Başkanlık makamına sunulan önergeler görüşülüp oylandı.
Hazal BAŞARAN

YORUM YAP