Sevginar Sali

CHP’den sonra AK Parti’de aday adaylığı zamanı

26 Ekim'de CHP'de partinin ilan ettiği aday adaylığı başvuru süresi sona erdi.
Cumhuriyet Halk Partisinden Belediye Başkanlığı ile ilgili Özcan Işıklar, Bora Balcıoğlu, Mümün Koçoğlu, Selami Değirmenci, Abdullah Yıldırım ve Özgün Deniz Gündüz dosya veren isimler oldu.
Bora Balcıoğlu ve Mümün Koçoğlu'nun Belediye Başkan Aday Adaylıkları dışında CHP'nin meclis üyesi kadrosunda yeni dönemle ilgili dosya vermeyen isimler Ünal Doğrul, Mehmet Bulut, Figen Yıldız, Cengiz Aksu ve Ali Vural kaldı. Diğer tüm CHP'li meclis üyeleri görevlerine devam etme niyetini ortaya koymuş oldular. Yeniden başvuruda bulunan bazı meclis üyelerinin dönem sonu bırakma kararları sizin de kulağınıza gelmiş veya bizzat ifade etmelerine şahitlik etmiş olabilirsiniz. Karar değiştirdikleri anlaşılıyor.
İnsan bazen yaptığı işin başkaları tarafından ya da birlikte sorumluluk aldığı kimselerce ne denli önemsendiğini hissetmek istiyor… Yola devam etme konusunda güç toplamak adına bu tarz duygusal ve mantıksal süreçlerden geçiyor.
Eğilim yoklaması şartı olmaksızın özellikle Işıklar'ın adaylık durumunda ekibinde çok büyük değişikliğe gidebileceğini düşünemiyorum. Sert görünmeye çalışıp aslında duygusallıkta zirveyi kimseye kaptırmama özelliğiyle siyasette ayrı bir tarih yazıyor… Her şeyi affedip hiçbir şeyi unutmamak hakkında bir kanaate varırken her daim hatırlanması gereken bir diğer husus. AK Parti'nin adayını görmeden biraz havada bir ifade olacak ama Işıklar'ın üçüncü dönemi ile ilgili değişim rüzgârı seçimden önce değil asıl sonrasında esecek gibi duruyor.
Düne kadar ‘Işıklar asla bir daha aday gösterilmez'in en ateşli savunucuları bugün ‘Işıklar üçüncü dönem adaylığını garantiledi' müjdesini veriyor!
Parti içi rakipleri ve muhalifleri ile bu kadar motive olan belediye başkanımıza AK Parti'de inşallah gerekli desteği sunacak diye bekliyorum…
Bu arada Silivri'nin en kalabalık 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına şahitlik etmekten duyduğum mutluluğu eklemeden geçemeyeceğim. Hep böyle olsun inşallah…
1 Kasım, Silivri'nin kurtuluş yıldönümünde AK Parti'nin aday adaylığı başvuruları başlıyor… Hüseyin Turan, Metin Karakaş, Emrah Maşalacı'nin istek ve niyetleri biliniyor. Mustafa Saral ve Hakan Kocabaş'ın ismi konuşuluyor. Tülay Kaynarca ihtimali değerlendiriliyor. Ümit Kalko'nun özel işleri nedeniyle adaylık konusuna eskisi gibi sıcak yaklaşmadığını da ekleyelim. Mutlu Bozoğlu'nun istekli olduğunu da çokça duyuyorum…
Hayırlısını dileyelim Silivri için...

YORUM YAP