“Bu yanlışların hesabını millet elbet soracak”

“Bu yanlışların hesabını millet elbet soracak”

6.04.2021 13:00:06

CHP İBB ve Silivri Belediye Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu'ndan “Atatürk'e yapılan hiçbir saldırı elbette cevapsız kalmaz” çıkışı.

Silivri Belediyesi Nisan Meclisinin birinci oturumunda gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu Andımızın okullarda okutulması ile Atatürk kabartmasının Devlet Nişanından kaldırılmasına değindi.

“VATANINI SEVEN HERKES BU DURUMA HER MECRADA SESİNİ YÜKSELTMELİDİR”

Balcıoğlu her iki konu ile ilgili görüşlerini şöyle yansıttı: “Konunun Silivri ile doğrudan alakası yok ancak göz önünde olan, takip edilen her mecrada dile getirilmesinin önemli olduğunu düşündüğüm, vatanseverlik mevzusu olarak gördüğüm, vatanını seven herkes bu duruma her mecrada sesini yükseltmelidir.

“TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI”

Gündem dışı söz aldığım konu; Andımızın yasaklanması ve devlet madalyalarından Atatürk kabartmasının kaldırılmasıdır. Danıştay'ın ilkokullarda Andımızın okutulmasına ilişkin kararını önce onayıp sonra Milli Eğitim Bakanlığı başvurusu üzerine iptal etmesi tam bir hayal kırıklığı.

“ATATÜRK'E YAPILAN HİÇBİR SALDIRI ELBETTE CEVAPSIZ KALMAZ”

Bununla birlikte devlet nişanı, Cumhuriyet nişanında bulunan Atatürk kabartması 2013'te yönetmelikte yapılan değişiklikle kaldırılmıştı. Bunun üzerine Danıştay'a dava açılmıştı. Danıştay nişanlarda Atatürk kabartmasının kullanılmasını önerdi. Akabinde Cumhurbaşkanlığı karara itiraz etti. Temyize gitti. Mahkeme kararıyla madalyalara konulan Atatürk kabartması yine mahkeme kararıyla kaldırılmış oldu. Bu milletin en önemli değerlerinin başında gelen, aynı zamanda partimizin kurucusu olan Atatürk'e yapılan hiçbir saldırı elbette cevapsız kalmaz.

“BU YANLIŞLARIN HESABINI MİLLET ELBET SORACAK”

Bu yanlışların hesabını millet elbet soracak. Biz mesela Türk olmaktan, Türk demekten de onur duyuyoruz. “Ne mutlu Türküm diyene” kavramı herhangi bir etnik kökeni değil, tam tersine hiçbir etnik kökeni dışlamayan bir kavramdır. Hepimizi anayasal vatandaşlıklara eşit yurttaş, eşit birey yapar, bütün haklardan eşit şekilde faydalanmamızı sağlar.

“HER VATANDAŞIN ATATÜRK VE MİLLİ MÜCADELEYE BORCU VAR”

Bu ülkenin her vatandaşının Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına, milli mücadeleye borcu var. Ülkemizin hamurunda dünya tarihinde görülmemiş fedakarlık, kahramanlık ve bir vizyon var. Ne yapılırsa yapılsın gönlümüzden ve mücadelemizden Atatürk silinmeyecek. Teşekkür ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

 

YORUM YAP