Bir Veysel geçti bu topraklardan...

Bir Veysel geçti bu topraklardan...

29.03.2017 09:54:37

Müzik Öğretmeni Volkan Yaran'ın projesi kapsamında düzenlenen etkinlikte, ressam İnci Aydar'ın da katılımıyla Aşık Veysel Satıroğlu'nun anısı yaşatıldı.

Müzik Öğretmeni Volkan Yaran, Aşık Veysel Satıroğlu'nun anısını Silivri'de yaşatmak adına bir proje geliştirdi. Proje kapsamında düzenlenen etkinlikte Yaran, Veysel'in bir birinden güzel türkülerini sahnede seslendirirken, Silivrili ressam İnci Aydar da yağlı boya tablosunu çalıştı. 22 Mart 2017 tarihinde Önder Yılmaz Sahnesi'nde gerçekleştirilen Müzik Dinletisi & Gösteriyi takip eden misafirler arasında Silivri Kaymakamı Ali Partal da vardı.
Yaran, müzik dinletisine verdiği aralarda İnci Aydar, ülkemiz değerlerinden Aşık Veysel Satıroğlu ile ilgili çocukluk anılarını paylaşarak izleyicileri geçmişe götürdü ve keyifli anlar yaşattı. Veysel'in değerli eserleriyle kulakların pası silinirken, Aydar'ın tablosu büyük beğeni topladı. Volkan Yaran'ın öğrencisi de sahnede Veysel'i canlandırarak gösteriye renk kattı. Programın sonunda İlçe Kaymakamı Ali Partal, bu anlamlı etkinlik dolayısıyla Yaran ve Aydar'ı sahnede tebrik etti.
Renginar SALİ

YORUM YAP