Hasan Kurt

Berberlerin Pazar kahvaltısı

Tavuk yumurtası kaz yumurtasından daha fazla satarmış!
Neden mi? Tavuk; çok daha fazla gıdakladığı için!
Pazar günü Reisimizin berberler için düzenlenen kahvaltıda yapmış olduğu bu söylem çok hoşuma gitti. Ben de sadece sizlerle paylaşmak istedim.
Silivri Birleşik Esnaf Sanatkarlar Odamız Belediye rüzgârını da arkasına alarak geçen Pazar günü sabahı kahvaltılı bir toplantı yaparak Berber Esnafının taleplerini ve sorunlarını dile getirecek ve birkaç paylaşımda bulunacaktı!
Fakat top orta sahada Başkanlarımızın paslaşmaları ile dolaştı durdu.
Mikrofonu eline alan Sayın Başkanlarımız sırasıyla yapmış oldukları çalışmalarını hizmet alanlarındaki gelişmeleri, kurumlar arası dayanışmalarını övgüler sunarak bitirdikten sonra ilerleyen zaman içerisinde bizlerin beklenen talepler ve sorunların paylaşımı gerçekleşmedi.
Sonuç? Biz berber esnafı yedek kulübesinde oyuna giremeden maça seyirci kaldık.
Daha sonra sahaya mesleklerine yıllarını vermiş tekavütlerimiz çıktı.
Aramıza katılan Sayın Başkan Yardımcılarımız, meclis üyelerimiz ve de berber olmayan tekavüt esnaf büyüklerimizin onurlandırdığı salonda, Silivri'de 40 yılını doldurmuş, odaya kayıtlı esnaf abilerimizi hizmetlerinden dolayı plaketlerle onore edilmesini saygıyla karşıladık ve alkışladık.
Ahilik geçen yıl pas geçildi…
Tamam top şimdi biz; berber esnafının diyecek oldum…
Mikrofonu eline alan Sayın Oda Başkanımız hizmet dizelerine bir yenisini ekleyerek; “Sayın üyelerimiz belediye başkanımız odamıza Çanakkale şehitlikler ziyareti için otobüs tahsis etti. Gelmek isteyen taraftarlarımız (üyelerimiz) isimlerini bize yazdırsınlar" diyerek, topu günün sunumunu yapan Aydin kardeşimize uzattı.
Ve bu kardeşimiz de "Haydi arkadaşlar bu maç burada sona erdi. Sırada Silivrisporumuzun hayati maçı var destek için hepinizi bekliyorum" demesiyle toplantımızın bittiğini beyan etti.
Vee bugünün maçı yedekte bekleyen berber sporun oyuncuları maça dahil olamadan ve de maç uzatmalara dahi gitmeden bitmiş oldu.
Biz berber spor; tavuk gibi ortada öylece kalakaldık. Gıdaklamasak da kaz gibi birbirimize tısladık durduk.

YORUM YAP