Belediye Meclisi’nde nikah polemiği!

Belediye Meclisi’nde nikah polemiği!

13.05.2019 10:46:50

Fen İşleri Müdürlüğünün olduğu Ek Hizmet Binası'nda yapılan nikah törenleri ilgili mevzu CHP'li Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu ve Başkan Volkan Yılmaz arasında polemiğe neden oldu. Balcıoğlu'nun “Biz 10 yıl önce göreve geldiğimizde çiftlerin nikahı meclis salonunda kıyılıyordu. O günkü şartlar, onu gerektiriyordu. Hizmet noktasına gelindiğinde ihtiyaçtan dolayı Nikah, Sergi ve Fuaye Salonu'muzu hayata geçirdik” demesi üzerine Yılmaz, “10 yıl boyunca çok kötü şartlarda kıydığınız nikahı, o koşulları haklı göstermenin gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Ben Silivri'de yaşayan her vatandaşın en iyisine layık olduğunu düşünüyorum” şeklinde yanıt verdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Mayıs Ayı Meclis Toplantısının I. Birleşiminin I. Oturumunda ilk nikahını Fen İşleri Müdürlüğünün olduğu Ek Hizmet Binası'nda arka odalardan birinde kötü koşullar altında kıydığını anlatmış, çiftlerin belki de hayatlarının en özel gününü ölümsüzleştireceği mekanın fiziki şartlarının iyileştirilmesi ve nikah işlemini gerçekleştirmek üzere tahsis edilen nikah salonlarındaki tarife ücretlerinin belirlenmesi adına konuyu gündeme taşımıştı. Silivri Belediyesi geçmiş dönem Başkanı Özcan Işıklar zamanında Başkan Yardımcısı olarak görev yapan şimdiki CHP'li Meclis Üyesi Bora Balcıoğlu, konuyu Mayıs Ayı Meclisi II. Birleşiminde tekrar gündeme taşıdı.
Konuşma için söz alan Balcıoğlu'nun “İlk meclis toplantımızda kıydığınız ilk nikahta yaşadığınız duygu yoğunluğundan bahsetmiştiniz. Biz 10 yıl önce göreve geldiğimizde çiftlerin nikâhı Sedat ağabeyin çalışma odasında ve meclis salonunda kıyılıyordu. Silivri'ye yakışmayan görüntülerdi. O günkü şartlar onu gerektiriyordu. Bugün daha iyisini yapmak adına çalışmalar yapacağız tabi ki. Hizmet noktasına gelindiğinde ihtiyaçtan dolayı Nikah, Sergi ve Fuaye Salonu'muzu hayata geçirdik” ifadelerine karşılık Başkan Yılmaz, “10 yıl boyunca çok kötü şartlarda kıydığınız nikahı, o koşulları haklı göstermenin gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Silivri'de yaşayan her vatandaşın en iyisine layık olduğunu düşünüyorum” yanıtını verdi.

BALCIOĞLU: GÖREVE GELDİĞİMİZDE NİKÂHLAR SEDAT AĞABEYİN ÇALIŞMA ODASINDA KIYILIYORDU
Polemiğe neden olan konu şu şekilde gelişti: “Sayın Başkanım bildiğiniz gibi siyasi partiler bir hizmet aracıdır. Biz 10 yıl boyunca meclis üyeleri olarak uyum içinde çalıştık. Her zaman şehrimizin menfaatleri doğrultusunda kararlar aldık. Bundan sonraki süreçte de uyum içinde çalışacağız, Silivri'mizin menfaatleri için yapılacak olan çalışmalarda her zaman katkı yapmaya hazırız. Yalnız belirtmeden geçemeyeceğim, ilk meclis toplantımızda kıydığınız ilk nikahta yaşadığınız duygu yoğunluğundan bahsetmiştiniz. Eleştiri olarak algılanmasın hakkı teslim etmek adına söylemek istiyorum; biz 10 yıl önce göreve geldiğimizde çiftlerin nikahı Sedat ağabeyin çalışma odasında, meclis salonunda kıyılıyordu. Silivri'ye yakışmayan görüntülerdi.

“GELİNLİK VE DAMATLIKLARINA KADAR ALARAK ÜCRETSİZ HİZMET ETTİK”
O günkü şartlar onu gerektiriyordu, bugün daha iyisini yapmak adına çalışmalar yapacağız tabi ki. Hizmet noktasına gelindiğinde ihtiyaçtan dolayı Nikah, Sergi ve Fuaye Salonu'muzu hayata geçirdik. Binlerce gencimizin orada nikahları kıyıldı. Bu noktada komisyon görüşümüzü dinlediğimizde değişen bir şey yok, hepsi aynı. Biz nikah işlemleri konusunda Kent Konseyi ile birlikte hareket ediyorduk. 10 yıl boyunca hiçbir ücret talep etmedik. Hatta gelinlik ve damatlıklarını alarak bu hizmeti veriyorduk. Tabi ki Silivri sürekli büyüyor, bir ihtiyaç oluştu.”

YILMAZ: SİZLERE MUHALEFET OLSUN DİYE GÜNDEME GETİRMEDİM
Başkan Volkan Yılmaz, Balcıoğlu'na cevaben şunları söyledi: “Bora beye teşekkür ediyorum. Ben tekrar tekrar ifade etmek istemiyorum ama sizin 15 yıl önce yapılan nikaha atıfta bulunarak 10 yıl boyunca çok kötü şartlarda kıydığınız nikahı o koşulları haklı göstermenin gerekçesi olduğunu düşünmüyorum. Ben Silivri'de yaşayan her vatandaşın en iyisine layık olduğunu düşünüyorum. Yaptığımız bu uygulamayla bir Kültür Merkezi yapmadık, bir bina inşa etmedik; basit bir meclis kararıyla evlenecek çiftlerin hayatlarını birleştirecekleri an'ın güzel mekanlarda ölümsüzleşmesini istedik. Ben size bir muhalefet olsun diye bunu gündeme getirmedim ne sizin bir önceki yönetime muhalefet etmenizi gerektirecek bir şey olduğuna da inanmıyorum. Basit bir karardı ama büyük düşünmemiz gerektiğini düşünüyorum. İnsanlarımızın güzel şeylere layık olduğu düşüncesinden hareketle bu konuyu gündeme taşıdım ve bu gibi küçük dokunuşlarla büyük farklar yaratacağımıza dikkat çekmek istedim. Konuşmanız için teşekkür ediyorum.”

Hazal BAŞARAN

YORUM YAP