Başkan Yılmaz, takipteki eğitim yatırımlarını anlattı

Başkan Yılmaz, takipteki eğitim yatırımlarını anlattı

8.01.2021 13:31:52

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, 2021 yılının ilk meclis oturumlarını kapanışını eğitim alanında takibini Hükümet, İBB, ilçe belediyesi ile hayırseverler düzeyinde sürdürdüğü projeleri özetleyerek gerçekleştirdi.

Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Belediye Meclisi 2021 yılı Ocak Ayı I. Birleşimi, II. Oturumun sonunda eğitim yatırımları hakkında bilgi verdi.

“ORTAKÖY'E 4 KATLI 16 DERSLİKLİ OKUL KAZANDIRIYORUZ”

Yılmaz, şöyle konuştu: “Son yaşadığımız depremde ilçemiz bazı okulları hasar gördü. Bunlardan biri de Ortaköy'deki Sezin Öztaş Ortaokulumuzdu. 13.07.2020 tarihinde Bakanlığımızın talimatıyla Silivri Belediye tarafından yıkım işi gerçekleştirildi. 3 Ocak Pazartesi günü de burada bir Temel Atma Töreni vardı. Dört derslikli olan Sezin Öztaş Ortaokulu 16 derslikli bir okul haline dönüştürülüp Ortaköy Mahalle'mizin ihtiyacını karşılayacak şekilde planlandı ve temeli atıldı.

EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR

Bu bağlamda AK Parti İlçe Başkanı Mutlu Bozoğlu'na teşekkür ediyorum. Israrlı takibi neticesinde 4 katlı 16 derslikli bir okulu Ortaköy'e kazandırıyoruz.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, yapımını üstlendi. Başkanlığımız yetkilileri ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığımıza gösterdikleri hassasiyet için teşekkür ediyorum.

DEĞİRMENKÖY'DE 16 DERSLİKLİ YENİ OKUL YAPILACAK

Değirmenköy Fevzipaşa İlkokulu yine hasar gören okullarımızdan. 4 Derslikli okulumuz depremden etkilendi ve şu anda mühürlü. Yanında bulunan 8 derslikli okulun da yıkılarak 16 derslikli yeni bir okul binasına başlanması söz konusu. Takip ediyoruz inşallah çok kısa sürede temeli atılır.

SELİMPAŞA YOĞURTHANE BÖLGESİNE OKUL YAPIMI PLANLANDI

Milli Eğitim Bakanlığımızın yatırımları kapsamında Selimpaşa Yoğurthane bölgesinde bir okula ihtiyaç var. 24 Derslikli bir ortaokul planlanıyor. İnşallah yapımıyla birlikte oradaki eksiklik giderilecek ve mahalle çocuklarımızın ihtiyacına cevap verilecek hızlı bir şekilde yapılır.

“ÇELTİK İLKOKULU TAMAMLANDI”

Çeltik İlkokulu tamamlandı. 8 Derslikli olarak inşa edilen okulun, 2020-2021 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemi gibi açılması düşünülüyor.  İstanbul Valimiz Ali Yerlikaya ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu'ya taleplerimizi geri çevirmeyip karşıladıkları için çok teşekkür ederim.

KİPTAŞ'IN KARŞISINA 32 DERSLİKLİ OKUL PLANLANIYOR

Kiptaş'ın karşısına 32 derslikli bir okul planlanıyor. Silivri'mizde çok şükür ikili bir eğitim yok. Nüfusumuzun artış hızıyla orantılı olarak okul sayımızı artırmayı hedefliyoruz.

“TALEBİMİZ OLUMLU KARŞILANDI”

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Kiptaş A.Ş. Genel Müdürüyle görüşmelerimizde Silivri Belediyesine ait eğitim yerini kendilerine verebileceğimizi, buraya 24 derslikli bir okul yapmaları gerekeceğini söyledik. Kiptaş 3 ve Kiptaş 4'ün oraya getireceği nüfus yoğunluğu da göz önünde bulunduruldu. Talebimiz olumlu karşılandı. Yer tahsisi yapmaya hazırız. İnşallah Kiptaş bir an evvel okulun temelini atar.

HAYIRSEVER ERUSLU AİLESİNDEN 24 DERSLİKLİ MESLEK LİSESİ

Yine hayırsever Eruslu ailesiyle birlikte Anadolu Hastanesi'nin yanında 24 derslikli bir Meslek Lisesi planlanıyor. Eruslu ailesi tarafından karşılanacak. Kendilerini Valimiz, Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle görüştürdük. Meslek Liselerinin önemini artırılması bakımından anlamlı bir yatırım olur diye düşündük.

Bu kapsamda eğitime destek veren herkese teşekkür ediyorum.”

Renginar SALİ

 

 

YORUM YAP